9 reveniri recente din k-pop care readuc la viață moda Y2K!

9 Recent K-Pop Comebacks That Are Bringing Back Y2K Fashion

Aspectul chic al muzicii k-pop se îmbină tot mai des cu stilul retro al anilor 2000!

Tendințele Y2K au reprezentat un moment unic pentru modă, cu un aspect plin de culoare și de elemente drăguțe, având de cele mai multe ori în compoziție piese îndrăznețe și o atmosferă ușor futuristă. Ar fi greu să enumerăm toate ținutele care revin în aceste zile, dar tema roz, accesoriile mari și strălucitoare, topurile scurte și fustele plisate, combinațiile de denim pe denim, tricourile grafice și accesoriile kitsch (brățări cu mărgele și inele din plastic din belşug) sunt sigur printre cele pe care le vedem la tot pasul în ultima vreme. Alături de acestea se remarcă din nou unghiile lungi, coafurile bufante, bandanele, împletiturile micuțe și agrafele colorate cu care ne-a obișnuit stilul Y2K.

Așadar, haideți să aruncăm o privire asupra câtorva reveniri recente ale idolilor k-pop care ne duc într-o călătorie în timp până la moda anilor 2000!

„1/6” de la Sunmi

Acest mini-album a fost o reprezentare clară a stilului Y2K din cap până în picioare! Sunmi poartă o serie de accesorii care ne aduc aminte de începutul secolului: inele și cercei kitsch; bandane colorate, late, și unghii lucioase, îndrăznețe. Moda artistei este completată de elementele retro prezente în videoclipul muzical a melodiei „You can’t sit with us” (magazinul de închiriat DVD/VHS, dormitorul roz al lui Sunmi, mobilierul roz și plin de tehnologii vechi precum un computer vechi și telefoane cu fir și clapetă – toate roz și acoperite cu bijuterii, desigur).

„CRAZY IN LOVE” de la ITZY

Aproape fiecare ținută purtată de către fete în videoclipul muzical pentru „LOCO” este inspirată de moda Y2K, de la hainele roz și vibrante cu diverse texturi strălucitoare și fuzzy, până la topuri retro, fuste plisate, pantaloni evazați și cizme groase. Membrele cochetează chiar și cu partea punk a modei Y2K.

Revenirea grupului de fete mai are de oferit și alte îmbrăcăminți retro, deoarece și videoclipul piesei „SWIPE” prezintă câteva elemente puternic reprezentative ale stilului Y2K, remarcându-se din plin accesorii mari, lucioase și ținute futuriste.

„Windy” de la Jeon Soyeon din (G)I-DLE

Lidera neînfricată a trupei (G)I-DLE a debutat solo cu mini-albumul „Windy”, oferind nu numai melodia energică de titlu „BEAM BEAM”, ci și o sărbătoare a modei Y2K. Soyeon a defilat prin acest videoclip muzical (dar și în concertele piesei) în fuste mini și topuri scurte, cizme bizare, ochelari de soare translucizi și ținute punk în genul celor retro, toate făcând parte din același val al stilului anilor 2000.

„Weekend” de la Taeyeon din SNSD

Taeyeon se întoarce în timp la diverse ținute retro cu single-ul său digital „Weekend”, dar atmosfera de la sfârșitul anilor 90/începutul anilor 2000 este omniprezentă. Aspectul ei  din videoclipul muzical pare ca scos dintr-o revistă de modă din perioada Y2K, datorită accesoriilor, bandanei ei și nuanțelor de roz care îmbracă întreaga sa revenire. Tayeon readuce la viață cu această ocazie și o serie de tehnologii din anii 2000, cum ar fi computerele Mac vechi și un player MP3.

„The Feels” de la TWICE

Prima lansare integral în limba engleză de la TWICE face furori, iar conceptul pentru „The Feels” este la fel de luminos și de energic precum piesa! Elementele de la începutul anilor 2000 din moda hainelor pe care le poartă membrele sunt clare: fuste plisate și topuri decupate, roz și paiete – ca să nu mai vorbim de acele mănuși lungi, cu modele pe care le poartă Nayeon și Momo. Videoclipul oficial al piesei se inspiră, de asemenea, din vibrația Y2K, cu o temă retro pentru computer.

„ReviveR” de la AleXa

AleXa se adâncește cu totul în tema roz a stilului Y2K! Conceptul ei este plin de topuri și tricouri scurte, cu grafică distractivă, precum și pantaloni cu talie mai joasă, denim și fuste plisate. În plus, solista se accesorizează cu agrafe de păr vesele și ochelari de soare în formă inimă – videoclipul melodiei „Xtra” este cu siguranță plin de elemente drăguțe din epoca anilor 2000.

„DUMB DUMB” de la Somi

Conceptul de final de liceu al lnsării „DUMB DUMB” este cu atât mai mult cufundată în nostalgie, datorită întorsăturii sale la începutul anilor 2000! Pe coperta single-ului, Somi poartă o coafură des întâlnită în moda Y2K și fard de ochi roz aprins, precum și o serie de alte accesorii cu tendințe retro. Videoclipul melodiei este, de asemenea, plin de elemente care ne duc cu gândul la Y2K, cum ar fi brățările cu mărgele, arta de unghii pictate în roz și uniforma modificată.

„Play Game: Holiday” de la Weeekly

Holiday Party” de la Weeekly este melodia fermecătoare de titlu al noului mini-album al fetelor, iar conceptul acesteia este atât futurist, cât și retro în același timp – Y2K, pe scurt! Membrele poartă tricouri scurte, cu o grafică distractivă și colorată care se potrivește acestei tendințe a anilor 2000. Blugii evazați, dar și atenția pentru detalii de la Weeekly este ceea ce completează moda retro: bijuteriile lor sunt jucăușe, luminoase și cu mărgele curcubeu, iar coafurile lor includ unele dintre cele mai cunoscute frizuri Y2K.

„1+1=1” de la HyunA și DAWN

Ultima, dar nu cea din urmă revenire de pe lista noastră este nimeni alta decât: melodia lansată de HyunA și DAWN! Cei doi prezintă stilul Y2K dus la extrem – așa cum era de așteptat de la acest cuplu puternic! Influența anilor 2000 este evidentă în videoclipul muzical pentru „PING PONG”, atât în ținutele avangardiste ale lui HyunA (rochia din denim, încălțămintea, fustele plisate, agrafele de păr, etc.), cât și în cele ale lui DAWN (tricouri mulate, pantaloni largi, pălăriile, cămășile decupate, etc.) , fiind puse în valoare de machiajele extravagante și de decorul colorat în care este ambalat totul!

Vă bucurați de această revenire a modei Y2K?

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s