Kang Daniel pierde procesul inițiat contra DC Inside după ce a cerut suspendarea comunității online

Kang Daniel on 'Yellow' Album, Future K-Pop Projects and Goals – WWD

După ce a observat o mulțime de comentarii răutăcioase din partea internauților, artistul a cerut suspendarea comunității online.

În anul 2019, avocații lui Kang Daniel au lansat o declarație oficială prin care au anunțat faptul că au depus o cerere la Tribunalul Districtual Central din Seul pentru a solicita închiderea comunității online a emisiunii „Produce 101 Season 2” (cunoscută sub numele de „galerie”). Aceștia au explicat că există milioane de postări în galerie și multe dintre ele conțin falsuri calomnioase, descriind că postările depășesc limitele libertății normale de exprimare.

DC Inside a emis de asemenea o declarație ca răspuns, în care a confirmat cererea făcută. Forumul de internet a transmis că cererea de închidere a unei galerii nu are temei legal și a adăugat că, prin monitorizarea rapoartelor de către utilizatori, managerii DC Inside iau măsuri constate asupra comunității, inclusiv ștergerea și suspendarea comentariilor atunci când există o postare problematică.

În data de 28 octombrie, Divizia 16 de soluționare civilă a Tribunalului Districtual Central din Seul a decis că reclamantul (Kang Daniel) a pierdut procesul intentat împotriva pârâtului (DC Inside). Instanța a declarat: „Interferența excesivă cu expresiile postate pe internet poate afecta libertatea de exprimare”. Apoi, explicația a fost: „Chiar dacă DC Inside are datoria de a gestiona în mod corespunzător spațiul de postare online, interferența excesivă cu articolele postate acolo de teama defăimării și compensarea prejudiciului va diminua inevitabil libertatea de exprimare”.

Ei au adăugat: „Când DC Inside primește rapoarte despre postări care insultă sau defăimează anumite celebrități, încearcă să le șteargă și, în acest caz, nu există nicio dovadă că majoritatea postărilor de pe prima pagină îl defăimează sau îl insultă pe Kang Daniel. Este insuficient să recunoaștem că închiderea avizierului online este singura modalitate de a preveni încălcarea asupra lui Kang Daniel și nici nu există dovezi care să dovedească acest lucru.”

sursa: soompi

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s