JTBC lansează un comunicat cu privire la multiplele controverse din jurul K-Dramei “Snowdrop”

JTBC Releases New Statement Regarding “Snowdrop” Controversy Over Alleged Historical Distortion

K-drama “Snowdrop” a stârnit multe proteste în Coreea de Sud cu privire la distorsionarea adevărului istoric.

Controversele au apărut pentru prima dată în martie cu privire la suspiciunile de denaturare istorică, pe care JTBC le-a negat ferm la acea vreme, lansând două declarații ca răspuns la preocupările publicului. Cu toate acestea, după ce au fost difuzate episoadele în premieră ale dramei pe 18 și 19 decembrie, reacția publicului a crescut din nou din cauza conținutului dramei.

Pe 18 decembrie a  fost creată o petiție națională la Casa Albastră, cerând ca drama să nu mai fie difuzată. Petiția afirmă: „Există anumite victime activiste care au fost torturate și ucise în timpul mișcării de democratizare pentru că au fost acuzate [în mod fals] că sunt spioni fără niciun motiv. Crearea unei drame cu un astfel de scenariu în ciuda acestui adevăr istoric subminează valoarea mișcării de democratizare.”

Telespectatorii au criticat mai multe aspecte ale dramei, inclusiv rolul principal masculin, Su Ho, care în serial este un spion adevărat, pentru că mulți activiști au fost de fapt uciși fiind  acuzați în mod fals că sunt spioni, și un alt personaj masculin care are o poveste în trecut de când era lider de echipă la Agenția pentru Planificarea Securității Naționale. (NSP), parte a regimului autoritar de la acea vreme. De asemenea, a fost criticată utilizarea unui cântec simbolic pentru mișcarea de democratizare în timpul unei scene în care Su Ho, un spion, fuge de NSP.

Petiția a depășit 300.000 de semnături până pe 21 decembrie , deja cu mult peste minimul de 200.000 de semnături necesare pentru ca guvernul să răspundă. Mulți sponsori și-au anunțat, de asemenea, deciziile de a se retrage din dramă.

Ca răspuns la reacțiile majore, JTBC a lansat o nouă declarație pe 21 decembrie:

Aceasta este declarația JTBC cu privire la controversele legate de drama „Snowdrop”.

În urma difuzării dramei „Snowdrop”, controversele nu se opresc pe baza unor informații false, așa că publicăm o declarație.

În primul rând, fundalul și motivul incidentelor importante din „Snowdrop” sunt din vremea regimului militar. Cu acest fundal, vine o poveste fictivă a partidului aflat la putere, care se înțelege cu guvernul nord-coreean pentru a-și menține autoritatea. „Snowdrop” este o lucrare de creație care arată poveștile personale ale unor indivizi care au fost folosiți și victimizați de cei de la putere.

Nu există niciun spion care să conducă mișcarea de democratizare în „Snowdrop”. Protagoniștii masculini și feminini nu au fost afișați ca participând sau conducând mișcarea de democratizare în episoadele 1 și 2 și nu fac acest lucru în nicio parte a scenariului viitor.

Cele mai multe dintre neînțelegerile cu privire la preocupările de „denaturare a istoriei” și „disprețuirea mișcării de democratizare” criticate de mulți oameni vor fi soluționate prin progresul intrigii dramei. Drama include intenția echipei de producție de a spera să nu se repete o epocă anormală în care libertatea și fericirea individuală sunt asuprite de puterea nedreaptă.

Deși, din păcate, nu putem dezvălui o mare parte din intriga înaintea fiecărui episod, vă rugăm să urmăriți progresul viitor al poveștii.

În plus, pentru a auzi opiniile valoroase cu privire la conținutul JTBC, vom asculta diverse voci prin deschiderea ferestrei de chat în timp real a site-ului portalului și a panoului oficial de mesaje pentru telespectatori.

Principalele valori pe care le urmărește JTBC sunt libertatea creării de conținut și independența producției. Pe baza acestui fapt, JTBC va continua să contribuie la efort total la prezentarea unor emisiuni grozave.

 

Sursa

2 gânduri despre „JTBC lansează un comunicat cu privire la multiplele controverse din jurul K-Dramei “Snowdrop”

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s