Film coreean +serial TV, lansate în China pentru prima dată după aproximativ 6 ani

A scene from 'Saimdang: Memoir of Colors.' / Courtesy of SBS

Un film sud-coreean și un serial TV au fost lansate oficial în cinematografele chineze și prin intermediul unui post local tv pentru prima dată în aproximativ șase ani, oferind mici speranțe că relațiile culturale dintre țările vecine se vor dezgheța după ani de zile.

Filmul de comedie „Oh! My Gran” (2020), cu actrița veterană Na Moon Hee, a ajuns în cinematografele chinezești în luna decembrie, devenind prima producție coreeană lansată în China de la filmul de acțiune de epocă „Assassination” în 2015.

Săptămâna trecută, platforma video online a Hunan Broadcasting System, deținută de stat, Mango TV, a difuzat serialul fantazie de dragoste din Coreea din 2017 „Saimdang: Memoir of Colors”. Postul TV local a difuzat, de asemenea, o versiune dublată a serialului TV cu vedetele din „Dae Jang Geum” Lee Young Ae și Song Seung Heon.

Este pentru prima dată în aproximativ șase ani când un serial TV coreean este difuzat printr-o platformă oficială din China.

„Saimdang” a fost finalizat în 2016 și difuzat în Coreea în 2017. Dar lansarea sa din China a fost suspendată ani de zile după ce Beijingul a impus o interdicție de facto a conținutului coreean pentru a protesta împotriva deciziei Seulului de a permite desfășurarea unui sistem american de apărare antirachetă, cunoscut. ca THAAD, în 2016. 

De atunci, serialele TV coreene, emisiunile și filmele au lipsit din rețelele TV, platformele formale de streaming video și cinematografele din China. Artiștilor și animatorilor coreeni li s-a interzis, de asemenea, să organizeze concerte sau spectacole în China.

Guvernul corean a salutat demersul, numindu-l un „progres pozitiv”: „Am transmis Chinei opiniile noastre cu privire la conținutul cultural în diferite ocazii și am sperat că consultările ar putea aduce mai multe acțiuni pozitive”, a declarat un oficial al Ministerului de Externe luna trecută. 

Seulul ar fi depus eforturi constante pentru a promova schimburile cu Beijingul în sectorul cultural pentru a crea un mediu amiabil pentru a marca anul acesta a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale.

Unii observatori se așteaptă ca lansările „Oh! My Gran” și „Saimdang” să ducă și la redeschiderea Chinei către cultura coreeană înainte de Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022.

Experții rămân însă precauți, deoarece este prea devreme să spună că guvernul chinez este gata să își schimbe poziția strictă față de conținutul coreean.

 

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s