Semnalizatoare speciale sunt instalate în orașul Seul pentru persoanele „zombie cu smartphone-uri”

                                                 This file photo shows in-ground traffic signals installed in Yangju, Gyeonggi Province. Korea Times file

Și voi traversați strada cu telefonul mobil în mână? Cei din Seul propun introducerea unor semnale speciale în dreptul trecerilor de pietoni.
Un număr tot mai mare de semnale de trecere pentru pietoni sunt instalate prin orașul Seul, ca o modalitate de a spori siguranța pietonilor lipiți de smartphone-urile lor, potrivit autorităților locale.

Aproape 1200 de sisteme de semnalizare a traficului sunt deja în funcțiune la trecerile de pietoni în cele 25 de districte ale orașului, fiind conduse de zona de sud a Gangnam, unde sunt active 138 de asemenea puncte.

Instalate pe sol, la marginea trecerii de pietoni, semafoarele de tip LED suplimentare sunt concepute pentru a ghida pietonii distrași de telefoanele lor, numiți „zombie cu smartphone”.

Autoritățile din Seul încearcă să extindă acest gen de sisteme de semaforizare pentru a face față pericolelor tot mai mari pentru siguranța traficului cu care se confruntă din cauza indivizilor de tip zombie cu smartphone-uri.

Unii s-au plâns de faptul că ledurile strălucesc într-un mod deranjant pe timp de noapte, dar sistemul a fost primit pozitiv în tot orașul, în special în zonele din jurul școlilor, au spus oficialii: „Ele au fost adoptate inițial ca sistem de semnalizare suplimentară pentru zombie cu smartphone-uri, dar s-au dovedit a fi utile pentru a ține copiii mai departe de drum”, a spus un oficial din Gangnam. 

Sursa

Un gând despre „Semnalizatoare speciale sunt instalate în orașul Seul pentru persoanele „zombie cu smartphone-uri”

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s