Internauții vânează celebritățile care au votat cu Yoon Suk Yeol, candidatul conservator

După ce candidatul la președinție conservator, Yoon Suk Yeol, a fost ales ca următorul președinte sud-coreean, unii internauți încearcă să vâneze celebritățile care l-au votat și să le inunde conturile de pe rețelele de socializare cu ură.

Recent, în comunitățile online care îl susțin pe candidatul Partidului Democrat, Lee Jae Myung, s-a iscat o mișcare care e pusă pe vânatul vedetelor care nu au votat cu acesta.

Internauții în cauză susțin că anumiți idoli, inclusiv Jeon So Mi, Hani din EXID, Taeyeon din Girls’ Generation, Nayeon din TWICE, Heechul din Super Junior și Minhyuk din MONSTA X, au votat pentru Yoon Suk Yeol și au distribuit „lista” cu vedetele pe diferite comunități online.

Cu toate acestea, afirmațiile lor sunt mai degrabă nefondate, deoarece dovezile sunt în întregime circumstanțiale. De exemplu, Jeon So Mi a fost acuzată că l-a votat pe Yoon Suk Yeol pentru că a folosit un fundal roșu într-un Insta Story în ziua alegerilor. Nayeon a fost menționată pentru că a folosit un emoji cu balon roșu, iar Minhyuk pentru că a folosit un emoji cu inimă roșie în ziua alegerilor. Deoarece culoarea roșu este culoarea care reprezintă partidul lui Yoon Suk Yeol, acești internauți susțin că idolii menționați mai sus au făcut aluzie la faptul că, de fapt, l-au votat.

Deoarece votul secret face parte din cele patru principii ale votării în Coreea, nu există nicio modalitate de a verifica aceste afirmații, decât dacă celebritățile susțin public un anumit candidat. Dar având în vedere cât de sensibile și divizate sunt părerile politice, idolii nu au de gând să facă acest lucru, popularitatea fiind crucială pentru ei.

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s