Care este „generația de aur” a muzicii k-pop și cine sunt liderii ei?

Când a fost mai exact epoca de aur a genului k-pop? Unii spun că zilele de glorie au fost chiar în timpul primei generații, cu idoli precum H.O.T, Sechskies, g.o.d, Shinhwa și S.E.S, în timp ce alții susțin că a treia generație a fost mai bună și prosperă, cu idolii EXO, BTS, BLACKPINK, Seventeen și alții.

Deși poate fi dificil de identificat grupurile care aparțin fiecărei „generații”, internauții încă vorbesc despre ceea ce cred ei că este (sau a fost) epoca de aur a k-pop-ului.

Potrivit unei postări populare pe un forum online, creatorul articolului a clasificat grupurile în funcție de generații și a adăugat că fruntașii sunt din: „a 2-a generație, cândva între anii 2007-2012, când au existat multe hituri naționale și multă popularitate individuală în rândul tuturor ascultătorilor”

Prima generație: H.O.T, S.E.S, Fin.K.L, Sechskies, Shinhwa, g.o.d, etc.

A doua generație: Girls’ Generation, Big Bang, TVXQ, Wonder Girls, 2NE1, KARA, T-Ara, 2PM, BEAST, INFINITE, SHINee, Super Junior, etc.

A treia generație: EXO, BTS, BLACKPINK, TWICE, Red Velvet, Wanna One, Seventeen, NCT, GFRIEND, MAMAMOO, etc.

A patra generație: TXT, ITZY, aespa, STAYC, IVE, ENHYPEN, Stray Kids, etc.

Internauții din comentariile postării originale au fost în mare parte de acord că a doua generație a avut multe hituri primite cu brațele deschise de publicul larg (de toată lumea din Coreea), și nu de fanii fiecărei trupe în parte.

Unele au inclus:

„Cu siguranță este a 2-a generație… Cred că începând cu a 3-a generație, oamenii au început să aibă reacții mixte, iar pentru cea de acum… doar fandom-urile știu de acești idoli. Populația Coreei nu îi cunoaște.”

„Sincer, cred că genul K-Pop a atins apogeul în timpul celei de-a treia generații”

„Gen. a doua clar”

„Cred că „epoca de aur” este acum, dar asta exclude cu siguranță recunoașterea națională.”

„Cred că anul 2009 a fost legendar. „Gee” (SNSD) a fost numărul 1 tot anul, „I Don’t Care” (2NE1) pe locul #2 și „Abracadabra” (Brown Eyed Girls) pe #3, „Heart Breaker” (G-Dragon) pe #5, „Again & Again” și „Sorry Sorry” (Super Junior)… Și am avut trupe, precum KARA , T-Ara, After School, 4minute, SHINee, etc…ce line-up”.

„Cred că asta depinde de vârstă… Am crescut cu generația a 3-a, așa că pentru mine perioada de glorie a K-Pop-ului este generația a 3-a. Cred că pentru cei care au ascultat încă din generația a 2-a, susțin că este a 2-a”.

Mai multe comentarii spun:

„Epoca de aur este acum”

„Industria K-Pop a reușit cu adevărat datorită trupei BTS, dar cred că generația a doua a fost mai bună. Am multe cunoștințe care nu au prins generația a 2-a, dar le cântă melodiile legendare la karaoke.”

„Cred că 2015 a fost momentul definitoriu între a 2-a și a 3-a generație”

„Cred că epoca de aur este acum – dar îi urmărește cineva? Genul s-a schimbat din a fi o subcultură – la o formă mainstream.” 

Voi ce părere aveți?

Sursa

3 gânduri despre „Care este „generația de aur” a muzicii k-pop și cine sunt liderii ei?

 1. Kaila

  pentru mine epoca de aur e perioada 2009/2013 atunci s au lansat cele mai mari hituri kpop, adica in a doua generatie

  e adevarat ca generatia a 3 a e cea mai populara, dar multe piese lansate in generatia a 3 a si a 4 a sunt ascultate obsesiv de fani. practic melodiile sunt populare printre fanii kpop, dar nu au cucerit si publicul. in generatia a doua, multe piese au prins si la publicul larg.

  sunt si in generatia a 3 a trupe si melodii care se ridica la nivelul trupelor din generatia a doua si chiar le trec.

  dar per total, generatia a doua, pentru mine, a avut cele mai faine, epice cantece k-pop.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. Ana34

  Considerand ca BTS a. Debutat in 2013 iar EXO in 2012 … ei cumva fac parte din ambele generatii! Deci foarte greu de decis care ! Clar melodiile vechi sunt mai bune! De asemenea am fost fana 2NE1 asa ca devine si mai greu de decis😂

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s