Coreea de Sud devine a șaptea țară care lansează propriul satelit și propria rachetă în spațiu

Coreea de Sud a devenit a șaptea națiune care a lansat cu succes un satelit și o rachetă, făcute de oamenii de știință coreeni.

După alte două încercări, Coreea de Sud a reușit cu succes să lanseze racheta Nuri, care a fost dezvoltată integral prin tehnologie sud-coreeană. Drept urmare, Coreea a devenit a șaptea țară din lume cu capacitate de a lansa sateliți.

Pe 21 iunie, la ora 17:10 (Coreea) Lee Jong Ho, ministrul Ştiinţei, Tehnologiei Informaţiei şi Comunicării a ținut un discurs la Centrul Spațial Naro din Goheung, Jeollanam-do. Acesta a spus – „Nuri a fost lansată de la a doua rampă la ora 15:59:59 și a avut un zbor cu succes care a durat 15 minute și 45 de secunde. Nuri a îndeplinit sarcina de a amplasa un satelit de verificare a performanței în 14 minute, 35 de secunde de la lansare și un satelit fals 70 de secunde mai târziu a fost plasat pe orbită la 700 km.”

Nuri este dezvoltată exclusiv de sud-coreeni, iar succesul lansării înseamnă că țara și-a asigurat propria capacitate de transport spațial. Naro, care a fost lansată cu succes în 2013, a avut un motor achiziționat din Rusia.

Coreea de Sud a devenit a zecea țară cu capacitatea de auto-lansare și, totodată, a șaptea țară care a lansat un satelit practic cu o greutate de peste 1 tonă, după Rusia, Statele Unite ale Americii, Europa, China, Japonia și India.

Sursa: allkpop

 

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s