VATA oferă un răspuns după acuzațiile de plagiat a coregrafiei „Say My Name” de la ATEEZ

Vata Of “Street Man Fighter” Responds To Allegations That He Plagiarized ATEEZ’s Choreography

Coregraful răspunde acuzațiilor.

Semnul „mușcătură” sau „biting sign” este un semn care constă în lovirea coatelor între ele, folosit adesea de dansatori. Dacă o persoană face acel semn urmat de o mișcare de dans, acest lucru specifică faptul că respectiva mișcare a fost plagiată de către cineva. Gestul este făcut pentru a sublinia faptul că plagiatul este o lipsă de respect față de ceilalți dansatori.

La scurt timp după ce Wooyoung din ATEEZ a făcut semnul în urma unei evoluții pentru melodia „The Real”, fanii au speculat că îi este adresat coregrafului VATA, care a creat coregrafia melodiei „New Thing” de la Zico din Block B. Mișcarea arătată de Wooyoung a fost una care face parte din melodia „Say My Name” a grupului ATEEZ.

După doar câteva zile, Zico a postat și el un videoclip în care dansează într-un mod propriu pe coregrafia melodiei „New Thing”, însă nu a executat mișcarea respectivă, probabil observând și el similaritatea și evitând un nou conflict.

 

Anze Skrube, unul dintre cei trei coregrafi care au creat coregrafia originală a melodiei, a vorbit despre controversa stârnită pe rețelele de socializare la începutul săptămânii. Dansatorul a distribuit multe postări ale fanilor ATINY în care îl acuzau pe VATA de plagiat, apoi a scris în descriere: „Această mișcare se aseamănă cu provocarea „Say My Name” de la ATEEZ. Coregrafia originală a fost creată de către mine, Josh Smith și Johnny Erasme. Mișcarea specială a fost creată de Josh Smith.”

În data de 14 octombrie, pe măsură ce controversa a continuat să crească, VATA a apelat la Instagram pentru a nega acuzațiile. Acesta a declarat:

„Bună. Sunt VATA.

Am crezut că acest lucru va reprezenta doar o adiere care va trece, însă am decis să scriu acest mesaj pentru a preveni crearea unor alte neînțelegeri. În primul rând, voi vorbi despre controversă.

Când am auzit ritmul melodiei pentru prima oară, mi-am imaginat o câmpie aflată în sălbăticie. Astfel că am creat coregrafia introductivă pentru a prezenta sosirea cu o motocicletă. De aceea am încercat să imit pornirea unui motor la început, urmată de o lovitură și descălecarea de pe vehicul. Cred că acest lucru este complet diferit de intenția și legăturile cu care mișcarea este comparată în prezent.

Fiind o persoană care iubește cultura dansului, cred că este admirabil când artiștii se respectă reciproc. Cu toate acestea, observ că acum nu este cazul, ceea ce mi se pare foarte trist. Indiferent de motiv, îmi cer scuze telespectatorilor „Street Man Fighter” și tuturor acelora care au sprijinit We Dem Boyz, pentru crearea acestei controverse. Vă voi răsplăti dragostea prin concerte și evoluții cool. Mulțumesc!”

sursa: soompi

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s