Fanii K-pop au concurat la Seul în finala Festivalului K-Pop Cover Dance 2022

Finalists of the 2022 K-Pop Cover Dance Festival perform in a flash mob at the Cheong Wa Dae compound in Seoul, Friday. Courtesy of KCDF

Fanii K-pop din întreaga lume s-au adunat la Seul luna În total, 87 de concurenți din 12 țări, inclusiv SUA, Australia, Mexic, Indonezia și Turcia, au ajuns în runda finală a competiției care a avut loc sâmbătă.

KCDF, care a început în 2011, este conceput pentru a crește interesul global pentru „hallyu” sau valul coreean, precum și pentru K-pop.

”Dansatorii de cover-uri de K-pop, mai ales cei la sfârșitul adolescenței și la începutul vârstei de 20 de ani, vor rămâne în Seul până pe 17 octombrie pentru a realiza flash mob-uri, a concura în competiția finală și a experimenta cultura coreeană”, a spus organizatorul festivalului.

În zilele dinainte de runda finală a competiției, participanții au organizat flash mob la atracțiile turistice populare din Seul, cum ar fi Piața Gwanghwamun, Parcul Banpo Hangang și Dongdaemun Design Plaza.

În timp ce participanții festivalului din anii precedenți au evoluat în aceste locuri, anul acesta a fost adăugat un nou loc: Cheong Wa Dae, fostul birou prezidențial și complex de reședință de 74 de ani, care a fost deschis publicului în luna mai, după ce biroul prezidențial a fost  mutat în districtul Yongsan.

Printre cele 34 de melodii pe care au evoluat concurenții în Cheong Wa Dae, amintim: „Feel Special” de la TWICE, „After Like” de la IVE, „Maniac” de la Stray Kids, „Kick It” de la NCT 127,Butter” de la BTS și „Guerilla” de la ATEEZ.

Pessotto Tianna Lourdes, o concurentă din Australia, a spus: „Sunt membr[ a unui echipaj de dans numit Virtue. Practicăm dans K-pop și încărcăm videoclipuri de coveruri de dans pe canalul nostru de YouTube, Virtue Dance. Am aflat despre festival online și am decis să participăm la el, deoarece mi s-a părut o oportunitate interesantă să venim în Coreea. Așteptăm cu nerăbdare să încercăm mâncarea coreeană și să cunoaștem oameni noi.”

Echipa de dans thailandeză GunSquad, formată din 13 membri, și-a exprimat dorința de a câștiga marele premiu. „Îmi place muzica și dansul K-pop. Imaginile vizuale și coregrafiile sunt foarte cool și cred că să faci cover dansurilor din K-pop este un hobby interesant. Îmi plac atât de multe lucruri despre Coreea. Oamenii sunt atât de amabili”, a spus Vongrukun Sasit, un concurent din echipa thailandeză.

Participanții din Turcia au spus că au aflat despre festival prin Centrul Cultural Coreean din Turcia. „De fapt avem mai mulți membri în echipa noastră de dans, dar doar patru dintre noi am fost aleși să vină în Coreea. Artiștii K-pop sunt adevărați polivalenti și îi respect atât de mult. În afară de competiție, aștept cu nerăbdare să încerc hanbok și să mănânc mâncare coreeană”, a spus Ecevit Ezgi, un concurent din Turcia.

În runda finală desfășurată pe Insula Nodeul din Seul, sâmbătă, trei echipe – din Filipine, SUA și Thailanda – au câștigat primele premii împreună. Festivalul a fost co-găzduit de Seoul Shinmun Daily, Guvernul Metropolitan din Seul și Centrele Culturale Coreene din întreaga lume. Juriul a inclus trupa de băieți K-pop KINGDOM.

 

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s