[Random Stuff] Cele mai periculoase coregrafii în kpop

Review] BoA delivers an iconic comeback with the confident, polished “Woman” – Asian Junkie

Divertismentul coreean a devenit atât de plin și competitor, încât artiștii sunt gata să recurgă la pași mai drastici pentru a putea capta atenția publicului. Coregrafiile idolilor sunt o metodă care are efectul dorit, dar uneori îngrijorează fanii cu mișcările ce sunt periculoase.

De-a lungul timpului, fanii kpop au devenit mai devotați idolilor, iar fiecare mișcare a artiștilor este intens studiată de fani, pentru a observa comportamentul idolilor și starea lor de bine. În cazul coregrafiilor, acestea sunt studiate pentru a observa cât de ușoară este efectuarea lor, sau pentru a vedea cât de mult se antrenează idolii pentru a obține acele linii de dans necesare pentru a atinge nivelul de perfecție.

Unele coregrafii au mișcări mai dificile, iar unii idoli merg mai departe și încorporează mișcări mai complexe, care ajuns să îngrijoreze fanii pentru că idolii se pun astfel în pericol. Fie că un idol face un salt înapoi la un moment dat, fie că are încredere în colegii de trupă când se aruncă spre ei, aceste mișcări țin fanii cu sufletul la gură.

Să vedem mai jos care sunt coregrafiile în kpop care au mișcări periculoase:

NCT Dream„Chewing Gum”


Sub-unitul NCT Dream a debutat cu niște puștani în jur de 15 ani dansând și cântând în timp ce plutesc pe hoverboarduri. Folosirea unor obiecte în coregrafii nu este un lucru nou, însă de obicei e vorba de panglici, bețe sau benzi elastice. Când SM Entertainment a decis să apeleze la hoverboarduri, știa că noii idoli au nevoie de multă putere pentru a menține echilibrul pe chestiile alea, multă precizie și păstrarea sincronizării cu toți membrii. Ca rezultat, NCT Dream și luat cea mai mare parte de fani dintre sub-uniturile NCT.

BoA„Woman”


Lansarea melodiei „Woman” a dus-o imediat pe BoA pe toate forumurile coreene, unde internauții și-a exprimat părerile despre faptul că, 18 ani de la debutul pe scenă, artista continuă să vină cu ceva nou și să ia atenția tuturor. De această dată, BoA își face intrarea pe scenă pășind cu multă eleganță, cu dansatori și lumini, dar cu capul în jos și picioarele în aer. Această mișcare cere mult antrenament și necesită și dansatori puternici, care nu cumva să nu o țină corect pentru acele șapte secunde. Dar stați un pic – imediat după ce-și simte tot sângele în cap, BoA revine cu picioarele pe scenă, face o piruetă și începe să cânte!

SF9„Jungle Game”


Pe lângă faptul că SF9 a inventat „roata umană” în dansul pentru melodia „K.O”, unde băieții se bazează unul pe celălalt pentru a crea a semi roată în mișcare, coregrafia pentru „Jungle Game” îi face pe toți care o văd să exclame „cum de ei pot face asta?”. Idolii au un complex de mișcări, unde unul sare în aer, altul sunt pus pe umerii altora, unul se strecoară pe dedesubt, iar când toate aceste mișcări sunt făcute în același timp, nu prea ai cum să observi tot ce se dansează de la prima vedere. Aceasta este dovada muncii în echipă, întrucât idolii din SF9 trebuie să facă toate mișcările astea urmând un ritm, deci dacă unul nu păstrează ritmul… ar fi periculos pentru alții.

After School„First Love”


Dansul la bară este foarte plăcut pentru spectatori, însă este dificil pentru dansatori, care au nevoie de o condiție excelentă a corpului și o rezistență bună. Dansul la bară nu trebuie considerat ceva ușor, antrenamentele oferă vânătăi ca recompensă pentru muncă depusă, toți mușchii corpului dor, iar uneori durerea de spate și a umerilor nu poate fi evitată. Membrele din After School au acceptat această provocare ținând cont și de faptul că nu e doar vorba de dans, ele mai trebuie și să cânte și să arate bine pentru camere. Dar despre membrele care dansează câte două la o singură bară… e destul de stresant doar să le privim.

SPEED„Zombie Party”, „Don’t tease me!” și „What U”


Membrii SPEED au avut multe încercări de a capta o poziție mai fermă în kpop. Fie prin melodii (care sunt destul de faine, pardon me), fie prin coregrafii, și au colaborat cu nume mai mari, cum ar fi Park Bo Young și Davichi. E un regret pentru fani că SPEED nu a primit atenția cuvenită înainte să se destrame.

Pentru „What U”, băieții dansează în încălțăminte pe role, și nu ezită să facă piruete și să alunece pe tot spațiul alocat, creând o coregrafie și un concept care încă nu a fost repetat. Comparativ cu NCT Dream, ambele trupe au apelat la roți, însă SPEED are mai multă libertate în mișcări, iar mișcările idolilor din NCT Dream necesită mai multă concentrare.

În „Zombie Party”, Yuhwan urcă pe cineva, se aruncă în gol (în spate), apoi e adus înapoi în față peste alți doi pentru a-și cânta versurile, ceea ce este destul de impresionant. Apoi, la sfârșit, el sare peste un coleg de grup, peste o dansatoare și aterizează pe un alt coleg, care ajunge cu spatele pe podea, cu o mișcare demnă de filmele de acțiune sau de spiritele de Halloween. Oare câte încercări cu erori au avut ei înainte să perfecționeze aceste mișcări?

Coregrafia pentru „Don’t tease me!” arată bine și sigură până la momentul în care un membru devine un covor zburător și altul face un salt peste el. Apoi, cel cu saltul probabil gândește „ia priviți ce mai pot să fac” și face o roată și încă un salt, după care revine la coregrafie de parcă nu s-a întâmplat nimic. SPEED poate face asta. SPEED a putut face multe, iar acrobațiile au fost un punct forte. Vedeți mai jos cum au decurs pregătirile pentru acrobațiile folosite, și veți înțelege cât de periculos a fost pentru membri să facă toate astea doar pentru două melodii.

THE BOYZ„Danger” și „Reveal”


THE BOYZ a venit la „Road To Kingdom” cu un singur scop – să ia acasă acea coroană. Și au reușit, impresionând publicul cu conceptele, talentele și coregrafiile lor. În special coregrafiile care conțin elemente mult prea periculoase pentru a fi repetate. Cum ar fi „treptele umane”, unde idolii sar în aer, în poziție orizontală, fiecare tot mai sus, iar Sunwoo sare pe ei în același timp, creând efectul că urcă niște trepte tot mai sus. Sau momentul în care Sangyeon cântă pe o masă, în timp ce masa este rotită și apoi răsturnată.

În special, clipa în care Hyunjae și Sunwoo urcă pe steaguri, ținându-se doar de o frânghie, în timp ce acestea sunt ridicate, este clipa cea mai vizionată din tot show-ul. Și acel moment este urmat de un truc cu focul, efectuat în prezența profesionaliștilor. Cu alte cuvinte, membrii THE BOYZ au îndepărtat barierele pentru a impresiona publicul, însă mișcările necesită multă precizie, unde o clipă de neatenție ar avea consecințe mai mari nu doar pentru un membru din grup.

Ce coregrafii credeți că pot fi adăugate în această listă?

Publicitate

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s