„Copii nebuni”, părinții sunt îngrijorați pentru copiii care joacă „îmbulzeala Itaewon” la școală

Chiar înainte de trauma primită în urma tragediei de la Itaewon, un alt șoc ia peste comunitatea sud-coreeană.

Recent, pe rețele de socializare cum ar fi Tik Tok, care este popular printre adolescenți, au apărut tot mai multe postări cu hashtag-ul „jocul Itaewon” sau „îmbulzeala Itaewon”. În trecut, acest joc se numea „jocul hamburger”, în care câțiva copii se vor arunca unul peste celălalt, zdrobind copilul de dedesubt. Acum, acesta este numit „jocul Itaewon” de către copiii de la grădiniță și din școlile primare, gimnaziale și licee.

„Jocul Itaewon” este tot mai popular în sălile de clasă. Un student din Seul a explicat: „Videoclipul cu tragedia s-a împrăștiat online, deci acum „jocul hamburger” este jucat pentru a mima tragedia de la Itaewon.” O altă sutdentă a dezvăluit: „Copiii mută toate băncile și scaunele la o parte, și joacă acest joc unde ei zdrobesc un copil cu alți zece care se aruncă peste el. Asta se întâmplă la fiecare pauză. Am fost destul de șocată că copiii joacă „jocul hamburger” și îl numesc „jocul îmbulzelii Itaewon”.”

Alți elevi au dezvăluit pe rețelele de socializare: „Când luăm prânzul, copiii strigă „împinge, împinge” și mimează tragedia de la Itaewon”, „Un grup de copii aleg un copil peste care să sară ca mijloc de batjocorire.”

Cu creșterea intensității „jocului hamburger”, sunt mai multe griji că acesta va deveni o nouă metodă de bullying ce va rezulta în moarte. De fapt, în anul 2011, a fost un incident unde un elev a fost ucis după ce un grup de elevi, care au jucat acest joc intenționat, au sărit peste el pentru a-l batjocori.

Sunt mulți părinți îngrijorați de această problemă. Un părinte al unui copil din școala primară spune că a fost șocat să audă copilul lui spunând „îmi dai sau mori” în loc de „ne dați sau nu ne dați”. Părintele, cu vârsta în jur de 40 de ani, a explicat: „Am auzit fiul spunând „îmi dai sau mori” ca o glumă și mi-e frică că copiii au fost desensibilizați de tragedia de la Itaewon.”

Un alt părinte al unui elev a explicat: „Diriginții vor atenționa copiii să nu joace „jocul hamburger”, dar încă nu sunt studenți care au avut de suferit la școala lor deci școala nu a luat măsuri împotriva jocului.” Și alți părinți și-au exprimat opiniile: „Trebuie să fie o formă de educație pentru copiii unde ei să fie învățați că acest joc nu trebuie să fie jucat.”

Au fost multe îngrijorări despre trauma socială ce a adus tragedia. Însă, realitatea este că nici o formă de educație în școli nu-i învață pe elevi atitudinea corectă către tragediile sociale.

Oficiul Metropolitan în Educație din Seul a explicat recent că ei vor oferi ghiduri școlilor elementare, gimnaziale și liceelor din Seul pentru a preveni accidentele de îmbulzeală și măsurile ce vor fi luate în caz că aceste cazuri se vor întâmpla. Mai mult, Ministerul Educației a dezvăluit că vor introduce „Cele 7 Standarde pentru Educația Siguranței în Școală”, care va include ghiduri pentru utilizarea rețelelor media, dar și măsuri de siguranță.

Însă, experții spun că este nevoie urgentă de o educație care va preveni elevii să fie desensibilizați de acest tip de tragedii și este nevoie de măsuri ce vor preveni copiii să fie expuși acestui tip de conținut online.

Yoo Hyun Jae, un profesor de la Departamentul de Comunicare de la Universitatea Sogang, a spus: „Ne îngrijorăm că elevii vor avea percepții greșite după ce videoclipuri de la tragedie editate fără context au fost împrăștiate pe rețelele sociale. Este o problemă mare că nu e nici o formă de educație despre cum trebuie să acceptăm și să vedem aceste evenimente și probleme.”

Lim Myung Ho, un profesor de psihoterapie la Universitatea Dankook, a declarat: „La fel ca „jocul suicidului”, care a fost popular cândva, adolescenții au o psihologie de a imita, deci, de îndată ce ei consideră că e o metodă, ei o vor copia fără să se gândească la efectele secundare. Ne îngrijorăm că acest joc se va împrăștia și mai departe, având stigma că ei sunt diferiți de victime, sau mai buni decât ele, deci acești adolescenți cred că e ok să mimeze acestea.”

Lee Chang Ho, un cercetător senior la Institutul Asigurării Tinerilor din Coreea, s-a exprimat: „Comportamentele greșite, cum ar fi „jocul hamburger”, s-au împrăștiat printre adolescenți prin rețelele de socializare. Noi trebuie să avem un simț al responsabilității și să ghidăm studenții cum se cuvine.”

sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s