Dispatch oferă mai multe detalii și dovezi cu privire la conflictul dintre Chuu și Blockberry Creative

Dispatch Shares Further Details On Conflict Between Chuu And LOONA’s Agency BlockBerryCreative

Dispatch a dezvăluit detalii despre conflictul în curs de desfășurare între Chuu și agenția BlockBerry Creative.

În data de 19 decembrie, Dispatch a relatat despre problema dintre Chuu și BlockBerry, dezvăluind că termenii nerezonabili din contract au dus la acest conflict. Atunci când BlockBerry și Chuu au semnat un contract exclusiv în decembrie 2017, au decis să împartă câștigurile din toate activitățile de divertisment ale artistei cu un raport de 7:3, ceea ce înseamnă că agenția va primi 70%, iar Chuu va primi 30%. Pe de altă parte, cheltuielile pentru activitățile ei au fost convenite să fie împărțite cu un raport de 5:5.

BlockBerry a adoptat, de asemenea, un sistem prin care prima dată se împart câștigurile și mai apoi se scad cheltuielile. Cu alte cuvinte, 20% din cheltuielile pe care BlockBerry trebuia să le suporte au fost atribuite membrelor LOONA. Un astfel de contract duce la situație în care se acumulează datorii pentru membrele LOONA atunci când cheltuielile depășesc 70 la sută din venituri. Excluzând-o pe Chuu, celelalte membre LOONA au câștigat 18,6 miliarde de woni (aproximativ 14 275 000 de dolari) din 2016. Dispatch estimează că fiecare membră are în prezent o datorie de aproximativ 200 de milioane de woni (aproximativ 153.500 de dolari) din cauza acoperirii a jumătate din cheltuielile de 16,9 miliarde de woni (aproximativ 12.970.000 de dolari).

În cazul lui Chuu, care a avut o mulțime de activități personale, printre care reclame și apariții în emisiuni la televizor, se știe că ea a fost plătită din decembrie anul trecut și are acum aproximativ 220 de milioane de woni (aproximativ 169.000 de dolari) venit personal.

Chuu, nemulțumită de raportul de decontare, a depus o cerere de suspendare a contractului exclusiv cu agenția în ianuarie 2022, iar instanța de judecată i-a dat dreptate lui Chuu.

De atunci, Chuu și-a continuat activitățile în așa fel încât să ia toate profiturile din activitățile individuale și să împartă cu agenția doar distribuția veniturilor din activitățile de grup minus costurile. În acest fel, Chuu a semnat o anexă la contractul cu agenția, modificând raportul de decontare la 3:7. De asemenea, ea a obținut dreptul de a nu participa la anumite activități de grup și dreptul de a rezilia contractul în orice moment.

Când Dispatch a întrebat-o pe Chuu despre acest lucru, ea a explicat: „Încrederea mea în companie s-a cam terminat anul trecut. Nici măcar nu am vrut să particip la Queendom, dar nici nu am vrut să renunț la LOONA. Am semnat anexa la contract pentru a continua activitățile de grup.

Pe lângă problema cauzată de termenii contractuali, un conflict major a apărut pe 9 iunie 2022, când Chuu a prezentat un scurt fragment al coregrafiei pentru revenirea trupei LOONA în timpul unui eveniment de tip apel video cu fanii. „A” de la BlockBerry i-a trimis clipul mamei lui Chuu și a scris: „Coregrafia nu poate fi dezvăluită încă. Ce ar trebui să facem în legătură cu asta?”. Mama lui Chuu a trimis o captură de ecran lui Chuu, iar Chuu i-a trimis-o lui „B” de la BlockBerry. Ea a spus: „Doar din atât? ㅋㅋㅋㅋㅋㅋ Din cauza unui spoiler de o secundă?” Ea a declarat apoi cu fermitate că nu va participa la viitoarea revenire.

Dispatch a întrebat-o pe Chuu despre acest conflict și alte conversații dintre ea și B, spunând că agenția pare să fi văzut tonul tăios al lui Chuu în mesajele sale ca pe un abuz de putere. În legătură cu acest lucru, Chuu a răspuns: „B este singura persoană din companie cu care am putut comunica. Nu mi-am exprimat furia față de B. Mi-am exprimat nemulțumirile cu privire la modul în care este gestionată compania.

În plus, Chuu a oferit o înregistrare audio a unei conversații din 2021 cu „D” de la BlockBerry. În timp ce discutau termenii contractului, D a spus: „Ai absolvit școala primară, nu?”, apoi a adăugat că a glumit. Despre acest lucru, Chuu a comentat: „D m-a tratat ca pe un copil mic. Am simțit că se uită de sus la mine. În acel moment încă mai aveam încredere, așa că am fost rănită. M-am gândit că trebuie să vorbesc ferm pentru ca ei să mă asculte… așa că există și un moment în care am vorbit cu un ton puternic. Sunt și eu om, așa că am făcut o greșeală.

Anterior, pe 25 noiembrie, BlockBerry Creative a anunțat eliminarea lui Chuu din LOONA, invocând drept motiv „limbajul violent și abuzul de putere” față de membrii personalului. Chuu a vorbit apoi pe scurt despre acest caz pe contul personal de Instagram.

sursă

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s