Studenții internaționali sunt afectați de creșterea taxelor de studii din universitățile coreene

gettyimagesbank

Pe fondul a ceea ce ei spun că sunt probleme financiare, unele universități coreene vor crește doar taxa de studii studenților internaționali, pentru a-și acoperi fondurile.

Creșterile din acest an pentru studenții internaționali sunt în contrast puternic cu școlarizarea pentru studenții autohtoni, care a fost înghețată în ultimii 15 ani.

Marile universități din Seul, inclusiv Universitatea Chung-Ang, Universitatea Hanyang, Universitatea Sogang, Universitatea Sungkyunkwan, Universitatea din Seul și Universitatea Yonsei, vor crește taxa de școlarizare pentru studenții internaționali cu până la cinci procente în acest an, potrivit unor surse din domeniul educației.

Principalul motiv pentru creșterea taxelor pentru studenții internaționali este legat de restricțiile guvernamentale privind creșterea taxelor de școlarizare pentru studenții autohtoni, potrivit universităților

Potrivit Legii pentru Învățământul Superior din Coreea, creșterile taxtelor de studii nu pot depăși de 1,5 ori creșterea medie a prețurilor de consum în ultimii trei ani, ceea ce înseamnă că taxele pentru studenții autohtoni pot crește doar cu până la 4,05% în acest an.

Cu toate acestea, având în vedere că Ministerul Educației oferă granturi guvernamentale instituțiilor de învățămând care îngheață sau scad taxele de studii  pentru studenții autohtoni, universitățile cresc doar taxele pentru studenții internaționali. 

Taxa de studii pentru studenții internaționali nu este acoperită de acest act. Universitățile pot stabili liber taxele pentru studenții internaționali, fără nicio limită.

Studenții internaționali se plâng că noile majorări de taxe sunt nedrepte: „Este destul de nedrept dacă vor să rezolve deficitul doar prin creșterea taxelor studenților internaționali. Unii studenți internaționali vin din țări cu statut economic mai scăzut decât Coreea”, a spus Carolina Fritzie, studentă indoneziană cu specializare în fizică medicală la Universitatea de Știință și Tehnologie. în Daejeon, pentru The Korea Times. „Ar fi corect dacă ar crește taxele cu unul sau două procente pentru toți studenții sau, dacă nu există altă soluție, ar trebui să ofere mult mai multe oportunități de burse pentru studenții internaționali”, a spus ea.

Un alt student, care a cerut să i se adreseze doar numele de familie Young, a spus că vestea îi va afecta cu siguranță alegerile în a-și face planurile de studii viitoare:  „De fapt, mă gândeam să aplic la unele dintre universitățile care au crescut taxele de studii. Acum că am primit vestea, cred că trebuie să-mi reconsider opțiunile. Nu există nicio garanție că nu vor crește din nou taxa anul viitor… Cea mai bună opțiune a mea este să primesc o bursă, dar din nou, nu am nicio garanție că o pot obține”, a spus el.

Universitățile coreene susțin că strângerea mai multor bani este esențială pentru asigurarea unei educații de calitate. Potrivit Consiliului Coreean pentru Educație Universitară, un student autohton care urmează o facultate de patru ani a plătit în medie 6,79 milioane de woni (5 466 USD) în 2022, ceea ce reprezintă o creștere cu 1% față de 2008.

 

 

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s