Yoo Ah In invocă dreptul la o interogare privată și cere amânarea prezentării sale la poliție

Inițial, presa a dat de știre că Yoo Ah In urmează să se prezinte la poliție pentru a fi audiat în 24 martie. Avocații săi însă solicită amânarea datei și invocă încâlcarea dreptului său de a fi interogat în privat.

Pe 23 martie, reprezentantul legal al actorului Yoo Ah In  a dezvăluit că actorul a cerut să i se amâne audierea la poliție, programată inițial pentru 24 martie.

Firma de avocatură a declarat: „Clientul nostru Uhm Hong Sik (Yoo Ah In), aflat în curs de anchetare pentru încălcarea Legii privind controlul narcoticelor, a primit anterior o citație de la Divizia de Investigare a Infracțiunilor de Narcotice a Agenției Metropolitane de Poliție din Seul pentru a participa la un interogatoriu vineri, 24 martie. Citația de la poliție a asigurat că clientul va fi citat în mod privat, dar, în ciuda oricărei formulări a notificării, unui suspect îi este garantat dreptul la un interogatoriu privat, conform „Regulilor privind informațiile publice privind investigațiile poliției” existente.”

Reprezentantul juridic al lui Yoo Ah In a continuat: „Cu toate acestea, după cum publicul știe bine, informația conform căreia Uhm Hong Sik va apărea pentru un interogatoriu la poliție vineri a fost făcută publică prin intermediul diferitelor rapoarte din presă, iar unele dintre aceste rapoarte au susținut că reprezentanții poliției le-au confirmat reporterilor data. Ca urmare, citația lui Uhm Hong Sik nu mai este privată, ci publică pe scară largă, o încălcare clară a reglementărilor existente privind investigațiile poliției. Prin urmare, firma de avocatură nu a avut de ales decât să solicite amânarea chestionării”.

În cele din urmă, firma a subliniat: „Uhm Hong Sik nu a avut absolut nicio intenție să-și amâne în mod deliberat interogarea poliției, iar odată ce o nouă dată de interogare va fi confirmată, clientul intenționează să-și arate cooperarea deplină și disponibilitatea pe tot parcursul procesului de interogare”.

 

Sursa

 

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s