Yoo Ah In a mers la poliție pentru declarații

Yoo Ah-in (right) enters the Mapo-gu office of the Seoul Metropolitan Police Agency for a police investigation into his alleged habitual drug use, Monday. (Yonhap)

Apariția actorului Yoo Ah In la sediul poliției pentru a da declarații despre consumul de droguri a devenit un show mediatic de maximă audiență în Coreea de Sud!

Actorul Yoo Ah In a fost interogat luni de poliție pentru acuzațiile care i se aduc de consum ilegal de droguri, potrivit anchetatorilor și rapoartelor. De asemenea, se pare că poliția ia în considerare solicitarea unui mandat de arestare pentru acesta.

Yoo, al cărui nume real este Uhm Hong-sik, a apărut la biroul din Mapo-gu al Agenției Metropolitane de Poliție din Seul în jurul orei 9:20, flancat de un grup de avocați vedete specializați în infracțiuni de droguri. 

Yoo trebuia inițial să apară în fața poliției vineri, dar a cerut să se amâne data, invocând că programul a fost expus presei. El nu a răspuns la întrebările reporterilor când a intrat luni în sediul poliției.

Printre avocații lui Yoo se numără Park Sung-jin, un procuror devenit avocat cunoscut ca expert în cazurile legate de droguri cu o experiență îndelungată în investigațiile privind drogurile care ajung la Parchetul Suprem. Pe actor îl mai reprezintă și Cha Sang-ho și Ahn Hyo-jung, ambii foști procurori care au lucrat anterior la Kim & Chang, cea mai mare firmă de avocatură din țară.

La începutul acestui an, poliția a lansat o investigație cu privire la suspiciunea că Yoo Ah In a consumat droguri, după ce Ministerul pentru Siguranța Alimentelor și Medicamentelor a dezvăluit că acesta a primit rețete suspecte de propofol. Poliția a constatat că i s-a administrat propofol de 73 de ori în perioada 4 ianuarie – 23 decembrie 2021.

Poliția l-a testat pe Yoo pe 5 februarie, când a intrat în țară pe aeroportul Incheon, venind din Statele Unite. De atunci i s-a interzis să părăsească țara. O examinare atentă a Serviciului Național de Medicină Legală a arătat rezultate pozitive pentru patru droguri – canabis din urina lui Yoo și propofol, cocaină și ketamină – din părul lui. Propofolul și ketamina sunt utilizate în mod obișnuit ca anestezice pentru inducerea somnului pentru intervenții chirurgicale simple, dar sunt frecvent utilizate greșit în scopuri nemedicale.

De asemenea, poliția a confiscat probe de la domiciliul lui Yoo și de la clinicile de chirurgie plastică din Gangnam-gu și Yongsan-gu, ambele din Seul, unde lui Yoo i s-a prescris propofol. Polițiștii I-au chemat ca martori pe cunoscuții și managerii lui Yoo. De asemenea, se așteaptă ca poliția să investigheze complicii care ar fi consumat droguri împreună cu Yoo.

Utilizarea ilegală a propofolului poate duce la până la 10 ani de închisoare sau la o amendă de până la 100 de milioane de woni (79 000 de dolari) în Coreea. Cei prinși pentru prima dată, cum ar fi Yoo, și acuzați de consum recreațional de marijuana, pot fi condamnați până la cinci ani de închisoare sau 50 de milioane de woni amendă.

În ceea ce privește administrarea de propofol, Yoo a susținut că a cerut anestezice care să îi inducă somnul pentru că se temea de injecțiile cu ace în timp ce făcea un tratament pentru o boală de piele.

May be an image of 1 person

May be a closeup of 1 person and standing

May be an image of 2 people and people standing

May be an image of 2 people and people standing

May be an image of 1 person and standing

Surse: koreaherald, kstarlive

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s