K-Actress Facts: Lee Young Ae

Imagini pentru lee young ae

 • Nume: Lee Young Ae
 • Profesie: Actriţă şi model
 • Data nașterii: 31 ianuarie 1971
 • Zodie: Vărsător
 • Înălțime: 165 cm
 • Greutate: 48 kg
 • Grupa sanguină: AB

 1. Lee Young Ae s-a născut în Seul, Coreea de Sud.
 2. Este căsătorită.
 3. Are doi copii (gemeni): un băiat şi o fată.
 4. Are 2 surori mai mari.
 5. A studiat Teatrul şi Filmul la Universitatea Chung-ang.
 6. A studiat la Universitatea Hanyang, departamentul de Limbă şi Literatură Germană.
 7. Ştie să cânte la pian.
 8. Îi place să călărească.
 9. Este o bună înotătoare.
 10. Ştie să vorbească foarte bine engleza, germana şi coreeana.
 11. S-a căsătorit în secret în Statele Unite cu un om de afaceri, ceea ce a generat o mare controversă.
 12. S-a întors în Coreea în septembrie 2009, pentru că a fost acceptată în programul de doctorat al Universității Han Yang în domeniul artelor dramatice.
 13. În drama istorică Dae Jang Geum a primit 83.500 de dolari pe episod.
 14. Se zvoneşte că bărbătul cu care s-a căsătorit a fost sponsorul ei.
 15. În anul 2016, actrița Lee Young Ae a ajutat un copil din Vietnam, ce avea nevoie de o intervenție chirurgicală pe creier. Actrița i-a plătit integral pentru operație – 37.800.000 de woni (aproximativ 32.000 $), precum și pentru alte costuri de spitalizare. Familia copilului a trimis actriței o scrisore prin care i-a mulțumit pentru ajutorul acordat. Aceasta a promis vedetei că va ajuta și alte familii aflate în situații dificile.
 16.  Este una dintre cele mai plătite celebriţăti din industria coreeană. Ea primeşte 100 milioane de woni ($88,000) pe episod.
 17. De asemenea, câştigă 1 mild. woni (~800 000 USD) în urma reclamelor pentru care a filmat.
 18. Înainte de a deveni actriţă, Lee Young Ae a fost un reporter pentru o emisiune de dimineață în 1994.
 19. Are numeroși fani în foarte multe țări, în deosebi în Estul și Sud-Estul Asiei unde valul filmelor coreene a dat năvală. În ultimul timp și-a făcut fani și în țări precum Iran (Orientul Mijlociu), Zimbabwe (Africa), și nici continentul european nu a scăpat de influența și frumusețea actriței.
 20. Lee Young Ae și-a câștigat denumirea de „Oxygen Lady” când și-a făcut apariția la debutul său în televiziune ca model în anul 1991. După succesul său în reclamele comerciale televizate, a început să capete din ce în ce mai multă faimă din pricina rolurilor spectaculoase jucate în dramele și filmele coreene. Cariera sa a fost imortalizată într-un Documentar al NHK în 2005, iar recent o mulțime de aspecte din viața sa privată dar și publică au fost arătate într-un show special al binecunoscutului canal MBC.
 21. Popularitatea sa a crescut considerabil odată cu interpretarea din celebrului serial istoris „Dae Jang Geum” serial redat și pe postul național de televiziune din România sub denumirea de „Giuvaierul palatului”. După succesul extraordinar din Coreea de Sud, a fost distribuit și peste oceane, prima data în anul 2004 și a câștigat foarte multe inimi ale spectatorilor, mai ales în Taiwan. În 2005, aproape jumătate din populația din Hong Kong a urmărit cu sufletul la gura ultimul episod al dramei. În China, sute de milioane de oameni au privit încântați drama coreeană, chiar dacă aceasta era transmisă la o ora târzie.
 22. Din cauza acestui succes, Lee Young Ae a fost invitată să viziteze oraşele: Singapore, Taiwan, China, Japonia şi Hong Kong. Pentru prima data în 12 ani, NHK a fost obligat să utilizeze cel mai mare spațiu „NHK Hall” pentru a putea găzdui show-ul (2006). Actriţa a fost invitată în 2007 la „Harbin International Ice and Snow Sculpture Festival” (Festivalul International de sculptura în gheată și zăpadă Harbin) desfășurat în China, ca ambasador de imagine. O mulțime de fani i-au fost alături la o temperatură de sub -20 grade Celsius. A zburat într-un avion Asiana pe care erau pictate patru portrete ale personajului Dae Jang Geum.
 23. În spatele profesiei de actor se află și un suflet mare, ea participând la câteva evenimente de caritate. În 1997 a mers în Etiopia ca ambasador al păcii NGO și a văzut sărăcia oamenilor și bolile care îi atacă zi de zi.
 24. În 1999 a mers în deşertul Thar din India pentru a face un show televizat. Mai târziu, mai exact în anul 2001, a publicat aceste experiențe în romanul său autobiografic „A Most Special Love și a donat toate încasările din vânzarea cărții pentru realizarea altor acte de caritate.
 25. În 2004 a fost recunoscută ca ambasador al păcii UNICEF. Donațiile sale s-au îndreptat către numeroase spitale și școli, în special către o școală elementară din China care a fost redenumită Școala Elementară Lee Young-Ae.
 26. Din autobiografia sa scrisă în 2006 „Young-Ae`s Vow, aflăm cum a devenit actriță. Aici își aduce aminte cum a reușit să intre în televiziune lucrând cu Andy Lau în anul 1991 la un spot publicitar la o ciocolată. În 1995, a luat decizia să termine școala în domeniul artelor actorului. De atunci, a avut parte de o mulțime de roluri, de la personajul Dae Jang Geum până la cel din filmul „Sympathy for Lady Vengeance” care se află la polul opus.
 27. A câștigat premiul pentru Cea mai Bună Actriță la concursul de film Blue Dragon în 2005 și premiul Baeksang Art pentru filmul „Sympathy for Lady Vengeance” în 2006. În anul 2007 a primit medalia pentru merite culturale pentru contribuia sa în industria filmului coreean din partea guvernului statului Coreea de Sud.
 28. În 2006 și 2007 a avut cel mai mare contract cu gigantul grup sud-coreean LG Corp. devenind imaginea pentru toate produsele LG Electronics.
 29. În luna august 2009, Lee Young-Ae se căsătorește cu un om de afaceri coreeano-american, nunta având loc într-un spațiu privat din Statele Unite ale Americii.
 30. În anul 1994, la SBS Drama Awards, câştigă premiul pentru Cea mai buna actriță tânără (How’s Your Husband?).
 31. În 1995, la KBS Drama Awards, câştigă Premiul de popularitate (West Palace).
 32. În 1996, la MBC Drama Awards, primeşte Premiul de excelență (Their EmbraceSibling Relations).
 33. În 1997, la SBS Drama Awards, câştigă Premiu de excelenţă şi Cea mai buna actriță (The Reason I Live).
 34. La 1998 SBS Drama Awards, primeşte premiul pentru Cea mai buna actriță şi Top Excellence Award, Actress (Romance).
 35. În 1999, la KBS Drama Awards, Premiul de popularitate şi Premiul de excelenţă (Invitation).
 36. La 2001 Korea Movie & Music Awards, primeşte Premiul pentru cea mai fotogenică actriță.
 37. În 2001, la Pusan Film Critics Awards, câştigă Cea mai buna actriță („One Fine Spring Day„).
 38. În 2003, la MBC Drama Awards, câştigă Marele Premiu/Daesang şi Top Excellence Award, Actress cu drama ‘Dae Jang Geum’.
 39. În 2005, la International Film Festival of Catalunya, 26th Blue Dragon Film Awards, 8th Director’s Cut Awards şi la 38th Sitges Film Festival, câştigă Cea mai buna actriță („Sympathy For Lady Vengeance”).
 40. În 2006, la Baeksang Awards şi la 38th Cinemanila International Film Festival, Cea mai buna actriță („Sympathy For Lady Vengeance”).
 41. Tot în 2006, la 43rd Grand Bell Awards, câştigă Hallyu Popularity Award (Sympathy for Lady Vengeance).
 42. În 2007, la 15th Chunsa Film Festival, primeşte premiul Hallyu Contribution Award.
 43. În 2015, la 10th Seoul International Drama Awards, câstigă 10th Anniversary Hallyu Achievement Award.
 44. Revine pe micile ecrane, după 14 ani de pauză, cu drama istorică Saimdang, Light’s Diary.
 45. Song Seung-Heon a declarat că a fost o onoare să joace cu Lee Young Ae, deoarece este actriţa lui preferată.
 46. Este sub agenţia Storm S COMPANY.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s