[PERSONAL] Top 30 melodii preferate din 2019

Hello. Anul 2019 a fost unul bunicel, din punct de vedere muzical, dar pot spune că aveam așteptări mai mari. Am avut parte de dezamăgiri din partea artiștilor mei preferați, dar am fost plăcut surprinsă de alți artiști.

Din păcate, fetele nu m-au impresionat în acest an, așa că, în top, predomină grupurile de băieți și artiștii solo masculini. Să începem, să nu mă prindă 2021.

30. 100%- Still loving you

Trebuie să recunosc că nu le-am acordat prea multă atenție până la lansarea acestei melodii. Am avut-o pe repeat în a doua jumătate a anului, așa că pot spune că își merită locul în top. Mi-am promis că îi voi învăța în 2020 și îi voi susține în viitoarele proiecte.

29. Colde- You don’t need my love

Această melodie este una dintre sugestiile oferite de Youtube în 2019 și mă bucur că nu am ezitat să o ascult. E posibil să vă amintiți de el din grupul Offonoff, iar dacă nu ați fost fani, așa cum este și în cazul meu, trebuie să îi acordați o șansă ca artist solo. Pe mine m-a uimit din primele 10 secunde și chiar pot spune că a ajuns pe lista mea de artiști solo preferați. Aștept să mă surprindă și în 2020!

28. Jackson Wang- Bullet to the Heart

Revenirea lui Jackson m-a uimit. Bine, Jackson m-a uimit pe toată perioada anului 2019. Știam că e talentat, dar cred că anul trecut, am realizat cât de mult muncește și cât de devotat este pasiunii sale. Consider că Jackson a reușit să depășească orice stereotip și chiar sper ca 2020 să fie anul său, să primească mai multă atenție și susținere pentru că le merită.

27. ATEEZ- WONDERLAND

În ciuda faptului că grupul ATEEZ are tot ceea ce îi trebuie unui grup pentru ca eu să îmi pierd nopțile ascultându-le melodiile și învățând membrii, nu am făcut-o. Nu știu de ce, nu îmi pot explica, m-au prins și nu prea. Sunt foarte talentați, dar 2019 nu a fost despre ei, nu pentru mine. În schmb, „WONDERLAND” mi-a plăcut foarte mult și trebuie să recunosc că am fost la un pas de a mă numi fana lor. Să vedem ce ne așteaptă în 2020, promit să le acord o șansă.

26. Bang Yongguk- Orange Drive

Yongguk este unul dintre artiștii mei solo preferați, așa că melodia lui are un loc special în acest top. „Orange Drive” mi-a înfrumusețat vara și este una dintre melodiile care merită ascultate atunci când te pierzi pe tine.  O ascult și în 2020, cred că e una dintre melodiile pe care le voi asculta și peste 5 sau 10 ani. Plus, videoclipul este minunat.

25. Park Bom- Spring

Sandara este biasul meu feminin și îmi era dor să o ascult, dar pot spune că Bom este cea care m-a uitat. Știam cât de talentată este, dar consider că s-a întrecut pe sine și continuă să evolueze. După atâți ani, tot ele sunt singurii artiști feminini care mă uimesc și care se ridică deasupra așteptărilor mele.

24. BewhY- Gottasadae

Din nou, o sugestie a Youtube-ului. Îl știam și nu prea îl știam pe BewhY. Nu eram fană, nu se strecurase în playlist-ul meu, dar eram conștientă de existența lui. Există foarte multe teorii legate de videoclipul melodiei, iar directorul Hobin trebuie să fie felicitat pentru că a reușit să dezvolte ideea construirii unui regat și să pună fanii pe gânduri.

Îmi place melodia pentru că e ceea ce îmi lipsea mie din 2019. Sunt o mare fană a rap-ului coreean, dar pot spune că anul trecut a fost unul destul de slăbuț, în ceea ce privește acest gen muzical, iar „Gottasadae” a fost lansată când mă așteptam mai puțin și chiar m-a făcut să nu îmi pierd speranța. Așa că, mă aștept ca 2020 să fie mai bun pe partea de rap. Cine știe, poate că BewhY chiar mă va surprinde și în acest an și îl voi adăuga pe lista mea de artiști solo.

23. Yook Sungjae- Yook

Nu am prea mulți biași vocaliști, dar Sungjae este unul dintre ei. Nu mă așteptam ca el să mă bucure cu o lansare în 2019. „Yook” este melodia pe care o poți asculta lângă șemineu, sorbind din ciocolata caldă, sau chiar la trecerea dintre ani, privind focul de artificii. Dacă nu ați făcut nici măcar una dintre cele două, vă sfătuiesc să o ascultați când mergeți spre locul de muncă sau școală, dimineața, când domnul somn încearcă să vă convingă să vă întoarceți în pat, e un mod bun de a îți începe ziua.

22. DAY6- Sweet Chaos

DAY6 a revenit cu ceva diferit. „Sweet Chaos” a surprins fanii, iar eu mă situez în partea celor care au fost surprinși plăcut. În ciuda faptului că albumul nu este chiar pe placul meu, melodia mi-a plăcut. Mă bucur că băieții au încercat ceva nou și sper că 2020 va fi plin de surprize din partea lor.

21. SF9- Enough

Îi urmăresc pe băieți de când au lansat „O Sole Mio” și mă bucur că au evoluat atât de mult. Credeam că nu mă mai pot uimi după „Now or Never”, dar mi-au demonstrat că mai au multe de arătat. Sper că 2020 va fi un an mai bun pentru ei și că Zuho va avea mai multe versuri.

20. Super Junior- The Crown

Nu sunt o fană a grupurilor de la SM Entertainment, iar în 2019 nu am prea ascultat artiștii de la această agenție, așa că revenirea Super Junior m-a surprins. M-a surprins pentru că mi-a plăcut și nu a mai fost acel stil latino cu care băieții mă obșinuiseră.

Când credeam că nu mai am bias de la SM, a revenit Yesung cu „I’m ready for you now”.

19. NU’EST – BET BET

Nu aveam așteptări prea mari și nu pot spune că este cea mai bună melodie a băieților, dar îmi era dor de ei ca un grup de 5. NU’EST e un grup căruia nu îi lipsește nimic, au tot, de la vocaliști buni până la membrul visual care îți taie răsuflarea.

Dacă nu ați ascultat melodia, vă pot spune doar atât, surpriza începe de la minutul 3:30.

18. The Rose- Red

Urmăresc grupul de la debut și încă aștept să lanseze o melodie care să nu fie pe placul meu, nu s-a întâmplat până acum. În schimb, băieții au evoluat mult, iar melodia „Red” a fost melodia mea preferată de la sfârșitul verii.

17. Stray Kids- You can Stay

Credeam că Stray Kids nu va reuși să mă mai uimească, să lanseze o melodie pe placul meu, dar am greșit. După plecarea lui Woojin, am tot așteptat o reacție, o melodie și eram sigură că nu o voi primi, dar sunt aici, vorbind despre cât de mult îmi place „You Can Stay”. Îmi plac mai multe melodii de pe noul album, dar aceasta este preferata mea pentru că mesajul ei m-a întors din drum, m-a convins să rămân, să îi suțin în continuare.

16. Jinu- Call Anytime

Am „fugit” mult de această melodie pentru că eram sigură că nu îmi va plăcea. Nu știu de ce, îl ador pe Jinu. Am greșit, suntem în 2020 și eu încă o am pe repeat.

15. Leenzy- Peter Pan

Când a fost lansată melodia, îmi pierdusem speranța ca un artist feminin să mă surprindă. Nu o mai ascultasem pe Leenzy, dar s-a meritat să încerc. Am ascultat melodia timp de două zile, nici nu voiam să ascult alte cântece. Dacă veți căuta versurile, veți înțelege aluzia la Peter Pan.

14. BTS- Mikrokosmos

Ultimul album BTS nu a fost pe placul meu, chiar am fost puțin dezamăgită, „Mikrokosmos” fiind una dintre puținele melodii care chiar mi-a plăcut. Când o ascult, am în minte imaginea unui stadion luminat de ARMY BOMB.

13. Monsta X- Follow

Trebuie să recunosc că nu am avut așteptări pentru această melodie pentru că ultimele lansări ale băieților nu au fost chiar cele mai bune, cum nici aceasta nu este. În schimb, mi-a plăcut de la prima ascultare pentru că este diferită, nici nu îmi puteam lua ochii de la videoclip. Mă bucur că a avut și Changkyun mai multe versuri.

12. GOT7- Crash & Burn

Pentru mine, una dintre surprizele anului 2019, dacă nu chiar cea mai mare, a fost albumul GOT7. Băieții s-au ridicat cu mult peste așteptările mele. După ce mi-am petrecut vara, vizionând episoadele din primul sezon „Hard Carry”, ei au revenit și au reușit să mă facă îmi regândesc alegerea de grup preferat.

Dacă nu v-a convins coregrafia minunată, sunt sigură că surpriza de la minutul 2:53 o va face. Plus, când mai aveam șansa de a îl vedea pe BamBam în uniformă?

11. Winner-SOSO

Un alt grup care m-a surprins plăcut. Mi-a plăcut tot albumul, dar recunosc că am ales „SOSO” pentru videoclipul minunat. E o melodie plină de surprize și nu mă refer doar la momentul lui Seung Hoon de la minutul 2:27.

Dacă nu v-ați bucurat de ea în 2019, trebuie să o faceți în 2020.

10. N.Flying- Rooftop

Când au lansat „Rooftop”, pentru mine, încă erau băieți cu „HOW R U TODAY”, doar că mai crescuseră puțin. Cred că după această revenire, imaginea lor a început să se contureze și și-au găsit un loc special în industria k-pop-ului. Chiar mai aveam nevoie de o trupă.

9. Lee Hi- No One

Lee Hi este a patra fată din topul meu și își merită locul. O urmăresc de câțiva ani, am văzut cum a crescut și cum a evoluat. Nu m-am așteptat să colaboreze cu Hanbin, dar mă bucur că a făcut-o. Am avut melodia pe repeat câteva luni și încă o am.

Sper că nu ați trecut în 2020, fără a asculta cel puțin o dată această operă de artă.

8. Hyuk- Boy with a star

Nu m-am bazat niciodată pe frumusețea unui idol pentru a îl alege ca bias, dar îmi permit să spun că Hyuk este cel mai frumos idol. Nu acesta este motivul pentru care îl am bias, vocea lui a fost cea care m-a atras. Nu sună real și arată ca un prinț din basme.

Hyuk este un alt vocalist care m-a surprins în 2019, nu doar cu „Boy with a star”, dar această melodie are o semnificație aparte pentru mine.

7. Lee Sora- Song Request

Am plâns de multe ori pe această melodie. Nu doar versurile sunt de vină, vocea lui Lee Sora îmi transmite furnicături în tot corpul. Nu știu cum să descriu modul în care vocea ei și a lui Yoongi se completează, nu știu cum să explic ceea ce îmi transmite această melodie.

Dacă nu s-a stins focul din șemineu, vă propun să o ascultați. Cu sau fără ciocolată caldă, să lăsați 2019 în spate și să începeți un nou an. Cred că e melodia perfectă pentru a analiza ceea ce ai învățat pe parcursul unui an și să te pregătești pentru unul nou.

6. ZICO- HUMAN

Zico nu m-a dezamăgit niciodată și încep să cred că e imposibil să o facă. A arătat atât de multe părți ale lui în ultimii ani și sunt sigură că acesta este doar începutul. „Human” ne amintește ceea ce înseamnă a fi om și consider că ne arată că nu suntem singurii care suferă. Până și idolul, pe care mulți îl consideră perfect și neatins de tristețe, a suferit, iar el, spre deosebire de mulți alții, nu se teme se vorbească despre defectele și problemele sale.

5. Monsta X- Someone’s Someone

Nu am dorit să pun mai multe melodii de la același grup sau artist solo, dar sunt 3 grupuri care mi-au dat planul peste cap, Monsta X este unul dintre ele.

Am ascultat melodia la scurt timp după lansarea acesteia, dar am uitat să o adaug în playlist. După plecarea lui Wonho, am reascultat melodia aceasta și m-am asigurat că nu voi mai uita de ea. Sper că nici voi nu ați uitat de ea, merită ascultată!

4. iKON- I’m okay

Când a fost lansată, am crezut că aceasta va fi melodia mea preferată din 2019, dar nu este. În schimb, este una dintre cele mai bune. Cred că am ascultat-o în fiecare lună, poate chiar săptămână. Sunt sigură că este una dintre melodiile pe care le voi asculta anul acesta, dar și peste câțiva ani.

Dacă vă este dor de Hanbin sau doar treceți printr-o perioadă grea, vă sfătuiesc să vă întindeți pe parchet, să o ascultați și să vă eliberați de tot ceea ce v-a încărcat mintea. E ok să nu fii ok.

3. BTS- Heartbeat

Dacă voi avea șansa de a ajunge la un concert BTS, aceasta este melodia pe care vreau să o aud. Am jucat acel joc până când am învățat versurile. Consider că este un cadou de la membrii, șansa noastră de a fi mai aproape de ei.

2. GOT7- You Calling My Name

Eram sigură că voi alege această melodie pentru locul 1, dar mi-am schimbat decizia când am început acest top. Pentru mine, ei au salvat 2019 și mi-au oferit speranța că 2020 poate fi un an mai bun pe plan muzical.

Cred că fiecare melodie își are propriile surprize, dar aceasta a fost o surpriză, în întregime. Nu pot alege o parte care îmi place mai mult și nici nu îmi pot lua ochii de la videoclip. O pot păstra ca melodie preferată și pentru 2020.

1. AKMU- How Can I Love The Heartbreak, You’re The One I Love

Nu m-am așteptat ca melodia mea preferată din 2019 să fie una de la AKMU. E o surpriză și pentru mine, dar când am început acest top, am știut că nu o pot pune pe locul 2 sau chiar mai jos. „How can I love the heartbreak, you`re the one I love” este o melodie specială pentru care până și locul 1 nu mi se pare potrivit, e nevoie de mai mult.

Așa cum Chanhyuk a vopsit cu albastru peretele, așa cei doi au „vopsit” topul meu și întreaga industrie k-pop, au dat culoare anului 2019.

Mențiuni speciale:

Trebuie să vă mulțumesc vouă, cititorilor, dar și echipei, pentru că mi-ați oferit șansa de a publica acest top și de a face parte din această familie.

Image result for ikon i m okay gif

19 gânduri despre „[PERSONAL] Top 30 melodii preferate din 2019

 1. Tavi

  Pentru mine anul 2019 a fost cel al lui Yonnguk si Zico…adaugand la colectie albumele lor.
  De asemenea a fost un an in care Ateez au evoluat enorm.
  O iubesc pe Lee Hi si am ascultat de 100 de ori melodia ei.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. Joopreme

  Monsta X in the building 😎 ocupa 2 poziții 💕 înainte abia găseam câte o melodie de a lor în topurile voastre 😥 ultimul lor album e super cred ca la ultimele lansări te referi la cele în lb eng.🤔 oricum ma bucur ca i-ai inclus în topul tau😊

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
  1. Lav Autor post

   Ascult Monsta X de mai mulți ani, chiar se află în topul meu 5 de grupuri preferate.

   Da, și melodiile în engleză, dar nici Alligator nu prea m-a impresionat.

   Apreciază

   Răspunde
 3. xCrush

  Personal cred că în anul 2019 cel mai mult s-au afirmat rookie, începânnd cu StrayKids și terminând cu (G)-IDLE, majoritatea rookie au arătat că nu trebuie subestimați.
  Pe partea de reveniri așteptate cu sufletul la gură să zic așa au fost CL, Lee Hi, Park Bom, AKMU și IU.
  Dezamăgirea anului rămâne revenirea iKON, am așteptat-o până în ultima zi a anului.
  Veteranii din industrie nu au coborât deloc ștafeta și s-a văzut, fie că este despre „ Feel Special” sau „HeartBeat” sau „HIP” sau „SOSO” sau ”Obsession„ sau „Psycho” sau „ You calling my name” sau „ Rooftop” sau „ Bet Bet” sau „Follow” sau „ HIT” sau „ Spark” sau „Want” sau „ Im fine” și cred că aș putea continua lista încă ceva timp..
  Dar, cea mai reușită lansare mi se pare : StrayKids OST pt.7 – Neverending story . Efectiv, am rămas fără cuvinte când au auzit versiunea live a melodiei și pot spune cu mâna pe inimă că StrayKids pot adopta orice stil și pot face orice, e trist că în Coreea nu sunt apreciați pe cât merită…
  Și da, aș vrea să aud concertele BTS încheindu-se cu „HeartBeat” care în opinia mea e peste piesele de pe albumul de revenire.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
  1. Lav Autor post

   Îți mulțumesc pentru acest comentariu lung.

   Sunt de acord, rookies au arătat că nu trebuie să fie subestimați și mă bucur pentru că nici veteranii nu au renunțat.
   Nu a fost cel mai bun an, dar a fost unul bunicel.
   Să sperăm că 2020 ne pregătește mai multe surprize!

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s