15 idoli K-Pop cu cel mai mare număr de melodii trecute la drepturile de autor

11 dintre acești idoli dețin drepturile de autor pentru mai mult de 100 melodii.

În lumea K-Pop, se obișnuiește ca idolii să cânte melodii create pentru ei de producători din afara grupului lor. Deși cu siguranță nu este nimic în neregulă cu acest lucru, de obicei îi face pe fani și mai impresionați să afle când idolii sunt puternic implicați în crearea muzicii lor! Există mulți artiști K-Pop care au chiar zeci de melodii protejate prin drepturi de autor de către Asociația Coreeană a Drepturilor de Autor (Korea Music Copyright Association- KMCA), ceea ce este și mai incredibil. Iată cei 15 artiști K-Pop activi care au cele mai multe melodii protejate până acum de drepturi de autor.

15. Mino (WINNER)

Membrii trupei WINNER au zeci de melodii pe numele lor, însă Mino îi depășește pe toți, cu 93. Aici sunt incluse câteva dintre melodiile WINNER, dar și melodiile produse pentru alți artiști.

14. Young K (DAY6)

La fel ca și în cazul trupei  WINNER, Young K nu este singurul membru din grupul DAY6 care are drepturi de autor asupra multor melodii, dar are cele mai multe, adică 95 de titluri! Și el a scris pentru mulți alți artiști, printre care GOT7UP10TIONEric Nam, etc.c

13. Miryo (Brown Eyed Girls) 

Poate numele vă surprinde. Dar Miryo este singurul idol K-Pop feminin din această listă, având rezultate impresionante! În total, are trecute pe numele ei 98 de cântece, ea fiind totodată și una dintre femeile idol cu cea mai lungă carieră, fiind încă activă în grupul ei, dar și ca artistă solo.

12. Woozi (Seventeen)

Fiind atât de hanic ca  și scriitor, compozitor și producător, nu este deloc de mirare că Woozi se află pe această listă. Până în acest moment, el are 99 de titluri la activ, printre care și o bună parte din melodiile Seventeen pe care le-a produs, dar el a mai scris melodii și pentru AileeI.O.I,  Chanyeol din EXO și mulți alții.

11. I.M (MONSTA X)

Mankae-ul de geniu (rapper-ul a trecut de la dorința de a urma cariera tatălui său de savant la cea a de face muzică) este o mină de aur atunci când vine vorba de munca în studio. I.M a scris pentru MONSTA X, dar are și mixtape-uri și alte colaborări, deținând drepturi de autor pentru 101 melodii. Dar el va depăși peste doar câteva zile cifra, pentru că se pregătește de debutul său solo, urmând să lanseze un album la care a lucrat personal.

10. Junho (2PM)

În realitate Junho se află la egalitate cu I.M în ceea ce privește numărul oficial de melodii pentru care deține drepturi de autor, având și el tot 101. Primul cântec al său a fost “Give It To Me” de la 2PM din 2011 și el a scris atât melodii pentru el, cât și pentru trupă, unele fiind în japoneză .

9. J-Hope (BTS)

J-Hope este doar primul membru BTS din această listă, iar dacă ar fi să adunăm toate cifrele lor,, rezultatul este impresionant! ! În prezent, idolul are 104 melodii, fiind vorba atât de titluri de la BTS, cât și proiecte solo, dar el a contribuit și la crearea “Animal” al lui Jo Kwon.

8. Bang Yong Guk (B.A.P)

Liderul B.A.P a produs multe melodii, atât ca idol cât și ca artist solo, având în prezent 127 de  melodii înscrise pentru drepturile de copyright. Artistul este încă în armată, dar va reveni peste câteva zile, și probabil că lista lui se va îmbogăți cu alte cântece incredibile.

7. Joohoney (MONSTA X)

Un alt membru prolific al trupei MONSTA X, la fel ca și I.M. Joohoney și-a produs propriile melodii, are drepturi de autor asupra multor melodii de la MONSTA X (defapt, toți membrii MONSTA X se ocupă de scris sau compus) și a mai realizat cântece și pentru mezinii agenției Starship, CRAVITY, și pentru fostul coleg de agenție Mad Clown. În total, Joohoney este creditat cu 132 de melodii.

6. Suga (Agust D) din BTS

Suga este al doilea membru BTS din această listă, dar nu este primul, așa cum ar crede mulți. Până în prezent, oficial are 133 de  melodii pentru care deține drepturi de autor. El a contribuit cel mai mult la discografia BTS, are la activ mixtape-uri solo și a colaborat și cu alți artiști precum Lee So-raEpik HighSuranIU, și HEIZE.

5. Zico (Block B)

Zico este renumit pentru că a compus atât melodiile trupei sale, Block B, dar și pentru alți artiști, având în total drepturi de autor pentru 140 de cântece. Ceea ce îl face pe Zico să iasă în evidență este lista impresionantă de artiști K-Pop și grupuri pentru care a lucrat, cum ar fi Super Junior, Wanna One și chiar PSY! Printre alte nume amintim doar pe Crushf(x), și Hyolyn.

4. Ravi (VIXX)

Idolul și mai nou managerul Ravi se plângea acum vreo 2 ani că are multe, multe piese pentru care deține drepturi de autor, dar că nu încasează prea mulți bani. În realitate, Ravi este pe locul 2 în top, pentru că următorii  3 artiști din listă au același număr de piese. Mai precis, el a atins cifra amețitoare de 160! Aici sunt incluse melodii de la VIXX, piesele sale solo etc. Și cu siguranță că Ravi nu se va opri aici în viitor.

3. RM (BTS)

După cum spuneam, locul 1 este împărțit de trei idoli. Liderul BTS are 171 de piese înscrise la Asociația Coreeană a Drepturilor de autor și în momentul de față este membrul BTS cu cele mai multe drepturi de autor. Este cel mai tânăr idol care atinge această cifră impresionantă. Rapper-ul a lucrat la proiectele sale, a ajutat la piesele BTS și i-a ajutat și pe alți artiști. 

2. PSY 

Un veteran al K-pop-ului din toate punctele de vedere, și PSY are 171 de piese, atât scrise pentru el cât și pentru alți artiști. PSY a început să scrie în 2001, așa că a avut timp să colecționeze multe drepturi de autor, care cu siguranță că îi aduc și niște venituri pe măsură.

1.  G-Dragon (Big Bang)

Deși a fost în pauză, G-Dragon este și el printre cei mai prolifici idoli, având înscrise tot 171 de piese. Artistul a creat atât melodii pentru el, cât și pentru Big Bang, pentru colegii săi din trupă și pentru mezinii din agenție (iKON). Probabil că are veniturile cele mai mari din listă, care au continuat să curgă și în perioada în care acesta se afla în armată. Ne putem doar imagina ce se va întâmpla atunci când G-Dragon se va decide să revină oficial în muzică.

Cine v-a surprins din acest clasament?

Sursa

4 gânduri despre „15 idoli K-Pop cu cel mai mare număr de melodii trecute la drepturile de autor

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s