Un post de radio german își cere scuze pentru comentariul rasist în care i-a comparat pe BTS cu virusul COVID-19

Vineri, pe 26 februarie, un post de radio german intitulat „Bayern 3” și-a cerut scuze pentru comentariile nepotrivite făcute de gazda acestuia.

A fost transmis faptul că vorbele gazdei au mers prea departe cu comentariile însă că acestea nu au fost menite să fie „dureroase sau rasiste”. Declarația a apărut după ce un număr mare de fani l-au acuzat pe Matthias Matuschik de rasism în urma comentariului legat de cover-ul melodiei „Fix You” interpretat de BTS la „MTV Unplugged”. În urma acuzațiilor, rețelele de socializare au fost împânzite de hashtag-urile: #Bayern3Racist, #Bayern3Apologize și #RassismusBeiBayern3 ce se traduce din latina ca „rasism la Bayer3”.

Controversa a apărut după o difuzare live în care Matthias Matuschik a luat în derâdere versiunea grupului BTS a melodiei „Fix You”, numind interpretarea drept blasfemie și a comparat grupul în sine cu COVID-19, descriindu-l cu următoarele cuvinte: „un virus mizerabil pentru care, să sperăm, va exista un vaccin cât de curând posibil.

Prezentatorul și-a săpat groapa și mai adânc atunci când a încercat să își întoarcă oarecum comentariul, spunând: „Nu am nimic împotriva Coreei de Sud, nu mă poți acuza de xenofobie (frică sau ură de străini și lucruri străine) doar pentru că acest grup este din Coreea de Sud. Am o mașină din Coreea de Sud. E cea mai tare mașină din zonă!” Apoi a continuat să spună că datorită interpretării cover-ului „BTS vor fi în vacanță în Coreea de Nord pentru următorii 20 de ani.”

Comentariile referitoare la controversă nu au venit doar din Coreea de Sud, internauți din toată lumea, printre care și celebrități, reacționând imediat la aceasta.

Un internaut german a scris: „Știu despre ce post de radio este vorba, nu îl voi mai asculta niciodată. La revedere @ Bayern3. Chiar nu am nevoie de rasism sub această formă în 2021.”

Mulți sud-coreeni care locuiesc în străinătate și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că observațiile gazdei ar putea incita la violență anti-asiatică care este deja în creștere în multe locuri. „Nu este vorba doar de BTS, este vorba de foarte mulți oameni asiatici care se confruntă cu rasism extrem, în special din cauza pandemiei.”

Max a postat pe contul său oficial de Twitter: „BTS este unul dintre cele mai muncitoare și umile grupuri din industrie. Ei merită tot succesul câștigat. Auzind cuvinte atât de pline de ură folosite împotriva lor venite din partea gazdei radio de la Bayern 3 mă face să îmi vină rău. Ura pentru ei și pentru comunitatea asiatică este inacceptabilă.”

 

Alte personalități celebre ce au lucat cu BTS au postat mesaje asemănătoare, spunând că rasismul este intolerabil!

Lauv a împărtășit urătorul mesaj: „Sunt alături de frații mei @bts_bighit și de toate persoanele afectate continuu de observații rasiste la fel de dureroase ca cele auzite la Bayern 3. Nimeni nu trebuie să îndure acest lucru și împreună ar trebui să ne ridicăm și să îl oprim.”

 

Halsey a scris de asemenea: „Sunt stupefiată să citesc comentariile făcute de Matthias Matuschik. Rasismul și xenofobia nu pot fi considerate pur și simplu „umor la radio”. Declarații iresponsabile și dezgustătoare apărute în vreme ce violența verbală și fizică împotriva comunității asiatice explodează sunt inacceptabile. Sper că BTS și comunitatea asiatică vor primi scuze mai bune.

Postul și-a cerut scuze declarând: „Matuschik și-a prezentat părerea într-un mod ironic, exagerat și cu o încântare exagerată, cuvintele lui au mers prea departe și au rănit sentimentele fanilor BTS. Dar el – și ne-am asigurat de acest lucru – nu a dorit în nici un caz să rănească pe cineva. Dorea doar să își exprime nemulțumirea față de cover-ul melodiei „Fix You””.

Sursa

5 gânduri despre „Un post de radio german își cere scuze pentru comentariul rasist în care i-a comparat pe BTS cu virusul COVID-19

  1. mariagrafu

    Cata nesimțire pe acel prezentator … trebuia el să cânte în locul la BTS să , iar daca reușea aduci avea dreptul să spună ce vrea , dar atâta timp cât doar se fâțâie in fața unor camere , nu are dreptul să judece :))

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s