Internauții sunt speriați de fenomenul Deepfake

Pe măsură ce tehnologia avansează, au existat diverse probleme și preocupări noi care apar în societate. Una dintre aceste este problema conținutului Deepfake.

Una dintre preocupările crescânde este creșterea „crimelor” Deepfake prin care indivizii au creat conținut sexual rău intenționat folosindu-se de chipurile membrilor grupurilor de idoli. Potrivit rapoartelor, a existat un număr crescut de astfel de infracțiuni, deoarece tot mai multe grupuri de idoli sunt expuse acestui conținut problematic care se răspândește tot mai mult în mediul online.

Această problemă a fost din nou luată în vizor, deoarece un internaut a distribuit într-o comunitate online un videoclip Deepfake șocant, unde fețele membrelor Twice au fost schimbate cu unele ale unor membre BLACKPINK și Red Velvet

 

După cum se observă în videoclipul de mai sus, tehnologia Deepfake a avansat atât de mult încât majoritatea internauților nu reușesc să recunoască care este videoclipul original și care este videoclipul Deepfake până când nu aruncă o privire mai atentă pe ecran.

După ce au vizionat filmulețul, mulți internauți coreeni au spus cât de îngroziți se simt atunci când vizionează acest videoclip, în timp ce unii chiar s-au întrebat dacă este o utilizare bună a tehnologiei.

Internauții au comentat:

„Este atât de înfricoșător, încât este dezgustător”;
„Așadar, nu încerc să spun nimic, dar mă întreb de ce este nevoie de Deepfake. Adică oamenii spun că este o tehnologie care este necesară, dar tot ce îmi pot imagina este că este folosit pentru lucruri negative”;
„Omg, nu am putut recunoaște care videoclip era fals și care era originalul”;
„Wow, asta îmi face pielea de găînă”;
„Acest lucru mă îngrijorează cu adevărat”;
„Wow, tehnologia este atât de avansată că este înfricoșătoare”;
„Sunt atât de șocat”;
„Acest lucru este atât de fascinant”.

 

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s