„Giuvaierul palatului” revine pe micile ecrane din România!

Yuri and Shin Dong Wook drama "Dae Jang Geum Is Watching" - DramaCurrent

Giuvaierul palatului” a fost primul serial istoric coreean difuzat de TVR în 2009 şi a lansat valul de interes al publicului pentru acest gen de producţii în România.

Dramă istorică. Coreea, a doua jumătate a secolului XV, în timpul dinastiei Joseon. După moartea părinţilor ei într-un complot politic, tânăra orfană Jang-geum intră ca ucenică la bucătăria palatului regal, într-o epocă în care femeile au foarte puţină influenţă asupra mersului societăţii. Inteligentă şi ambiţioasă, Jang-geum vrea să înveţe secretele bucătăriei şi ale medicinei tradiţionale coreene. În ciuda numeroaselor discriminări şi piedici pe care trebuie să le învingă, ea va deveni bucătarul-şef al curţii regale şi, mai târziu, prima femeie-medic a familiei regale, numele ei rămânând înscris în istoria ţării.

Drama istorică regizată de celebrul Lee Byeong Heon a fost creată plecând de la înregistrările istorice din Analele Joseonului. Regizorul studia arhiva pentru a căuta informaţii legate de doctorul Hur Jun, autorul enciclopediei medicale Donguibogam, şi a dat peste o înregistrare care i-a atras atenţia – în care regele Jungjong declara: “Nimeni nu cunoaşte mai multe despre boala mea decât JangGeum”.

Lee Byeong Heon spunea: „Doctorul regal ar fi trebuit să ştie mult mai mult despre boala regelui decât JangGeum, care era doar o simplă asistentă. Cu voce tare mă gândeam de ce-o fi zis regele asta. Am căutat date istorice şi am aflat că asistenta regală, pe nume Seo JangGeum se trăgea din clasa socială de jos. În cele din urmă am reuşit să fac un serial pe tema asta. Dramele istorice nu sunt simple poveşti ale trecutului, ci conţin istorie, în sensul acesta Joseon Wangjo Sillok nu e doar o relicvă din trecut ci este o comoară istorică.”

Nu pierdeţi din 19 aprilie, de luni până vineri, de la ora 17.15, povestea celei care a intrat în istorie ca fiind singura femeie care a devenit medicul personal al unui suveran. Chiar și în prezent, medicii personali ai președintelui sunt bărbați.

Sursa: tvr1.tvr

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s