Aruncați o privire peste muzica pop din Coreea de Nord!

Sunteți curioși să vedeți și auziți cum este muzica pop a coreenilor de nord? În acest articol veți găsi câteva exemple pertinente!

Deși continuă să apară mai multe informații, încă nu se știu prea multe lucruri despre Coreea de Nord. O modalitate excelentă de a arunca o privire asupra culturii este prin muzica țării, care s-a strecurat încet pe internet de-a lungul anilor.

Mai jos sunt 7 melodii și prestații!

‘Arirang’

Melodia „Arirang” este populară atât în ​​Coreea de Nord, cât și în Coreea de Sud, cu filmări care datează încă din 1896. Aceasta a fost folosită ca imn de rezistență împotriva ocupației japoneze și este, de asemenea, interpretată la evenimentul anual al Jocurilor de Masă din Coreea de Nord. „Arirang” a fost cântată chiar și în timpul Jocurilor Olimpice, când sud-coreenii și nord-coreenii concurau împreună.

‘May the Snow Fall on New Year’s Day’

Există foarte puține trupe în Coreea de Nord, deoarece nu se pune deloc accent pe exprimarea creativă, iar Moranbong Band este una dintre cele mai bune. Se zvonește că liderul Kim Jong Un însuși a format grupul, iar piesa lor „May the Snow Fall on the New Year’s Day” este o melodie clasică pentru Anul Nou în Coreea de Nord.

‘My Country is the Best’

Majoritatea melodiilor pop din Coreea de Nord abordează tema naționalistă, deoarece nu au de ales, fiind comuniști, iar ca exemplu s-a găsit piesa „My Country is the Best”. Acest cântec și altele similare sunt folosite pentru a stimula patriotismul cetățenilor nord-coreeni și de a-i încuraja să se simtă mândri de munca grea pe care o prestează zilnic.

‘Nice To Meet You’

„Nice to Meet You” este un imn al Coreei de Nord și a fost creat pentru a transmite un mesaj de întâmpnare către Coreea de Sud. Piesa a fost creată pentru Jocurile Tinerilor din 1989 și a fost folosită și în cadrul primei reuniuni la nivel înalt ale celor două Coree, din 2000. Mai recent, piesa a fost interpretată la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018 de către Orchestra Nord-Coreeană Samjiyon.

‘Potato Pride’

O altă tematică obișnuită printre melodiile pop din Coreea de Nord este cea despre economia țării, fiind alcătuită în principal din agricultură și producție. Piesa „Potide Pride” este exact ceea ce pare, un imn pentru a lăuda fermierii de cartofi din Coreea de Nord și de a le oferi mândrie pentru munca lor!

‘General Uses Warp’

Într-o notă mai abstractă, acest cântec îl aseamănă pe Kim Jong Il cu nemuritorii taoisti și descrie capacitatea sa de a se deforma, prin utilizarea puterilor mistice de a se mișca rapid sau de a se teleporta. Kim Jong Un s-a distanțat de acest cântec, încercând să pară mai prietenos, dar rămâne totuși un mare exemplu al puterii acordate acestor lideri.

‘Whistle’

Ultima din această listă este piesa „Whistle”, care nu trebuie confundată cu melodia de la BLACKPINK din 2016 cu același nume. Versurile acestui cântec au fost scrise de poetul Choi Ki Chon, care este considerat tatăl fondator al poeziei în Coreea de Nord. Melodia este una dintre cele mai frecvent redate și ascultate în Nord și chiar a câștigat fani în Coreea de Sud pentru instrumentalul atrăgător. 

Ce părere aveți? Este o diferență mare!

Sursa

Un gând despre „Aruncați o privire peste muzica pop din Coreea de Nord!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s