Rolling Stone SUA spune că ascensiunea lui Wonho este cea a unui „prinț K-Pop care își reclamă tronul”

wonho kpop now

Celebra revistă muzicală Rolling Stone îl laudă pe Wonho și spune că idolul este „mult mai mult decât un pachet de mușchi”. Găsiți mai jos traducerea integrală a articolului.

Este ușor să judeci o carte după coperta sa, mai ales atunci când fotografiile sunt servite de Wonho. Însă omul principal din K-pop a demonstrat că este mai mult decât freza și pachetul său de mușchi, deoarece își lasă în urmă rădăcinile trupei băieți în urmă pentru o carieră solo interesantă.

Wonho a crescut pentru prima oară ca parte a grupului compus din șapte membri MONSTA X. În 2019, a părăsit grupul în mijlocul unei furtuni de presă după ce acuzațiile vechi de ani de zile despre utilizare a marijuanei au apărut pe rețelele de socializare (canabisul este încă ilegal în Coreea de Sud). Eliberat de toate acuzațiile câteva luni mai târziu, Wonho s-a întors cu un nou management și o perspectivă nouă. 

În timp ce MONSTA X erau cunoscuți pentru înclinațiile lor pop și hip-hop, opera solo a lui Wonho a cochetat cu totul, de la funk la synth-pop-ul din anii ’80, până la R&B. Dar versurile sale sincere și latura emoțională livrată l-au făcut să fie și mai îndrăgit de milioane de WENEE (numele oficial al fanilor săi) de pe tot globul. „Faptul că îmi pot transmite gândurile și sentimentele autentice producându-mi propria muzică este cel mai important lucru pentru mine ca și cântăreț-compozitor”, spune el. 

Singurul său debut solo, „Losing You”, a fost o baladă în creștere, dominată de sunetul de pian, interpretată de cântăreț puternic, cu un falset aproape perfect. „„Losing You” – a spus el pentru Rolling Stone în timpul lansării melodiei, „este despre legătura dintre oameni și despre altruismul de a iubi pe cineva atât de mult încât vei deveni unul cu ei și vor deveni și mai importanți pentru tine decât tine însuți.”

După de ani de zile a împărtășit scena – și studioul – cu șase colegi de trupă, „Losing You” a fost introducerea perfectă pentru Wonho, talentatul povestitor și starul solo. Pentru tânărul de 28 de ani, acest al doilea act a fost punctul culminant al unor ani de căutare a sufletului, atât în ​​ceea ce privește găsirea sunetului său, cât și găsirea a ceva de spus.

„Participarea activă la procesul de producție a propriei mele muzici, astfel încât să pot comunica direct și să-mi transmit sentimentele către WENEE este cu siguranță cea mai importantă parte a carierei mele”, spune el.

Wonho a crescut idolatrizându-l pe cântărețul de K-pop Rain: „Performanțele sale fascinante pe scenă m-au făcut să vreau să devin un artist bine fasonat ca el”. În zilele noastre, influențele sale includ, de asemenea, pe Kanye West, Justin Bieber și Billie Eilish. Totuși, Wonho recunoaște: „Cred că sunt încă în procesul de a-mi găsi propriul sunet muzical. Aș vrea să spun că sunetul meu muzical nu este ceva care se fixează pe un anumit gen sau pe un stil de muzică [ci] mai degrabă, este fluid, ca inspirațiile muzicale pe care le primesc.”

Amestecul de introspecție și stil jucăuș al lui Wonho l-a făcut un fel de cameleon în lumea K-pop, capabil să treacă fără probleme între tonurile mai tinerești și cu siguranță mai tonuri mai ferme pentru adulți. El ne amintește de transformarea lui Usher de la începutul anilor 2000 de la vârsta adolescenței la genul de lider și a devenit o modalitate pentru Wonho de a crește alături de fanii săi, în timp ce abordează subiecte mai grele și în versurile sale – de la dragoste neîmpărtășită („Losing You”) la o relație sucită („Devil”, de pe al doilea său EP, Love Synonym Pt.2: Right for Us). 

Și apoi există acel alt conținut decisiv mai pentru adulți pe care l-a lansat, cu toții, de la bărbați homosexuali până la mamele care stau acasă, bucurându-se de fotografiile captivante din spatele scenei ale lui Wonho, pe care le postează pe Instagram. 

Fanaticul de fitness recunoaște că și-a postat propriile selfie-uri, dar este altfel nonșalant în legătură cu noua lui faimă de pe internet: „Mă bucur că fanii mei găsesc pozele mele sexy”, spune el. „Mă simt atât de recunoscător că sunt iubit.”

 

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s