HYBE este criticată pentru atitudinea către fani cu noile produse

Articol: „Oportunitatea de a cumpăra prăjituri cu unt marca BTS! Dar apar critici, de ce?”
Sursa articolului: Han via Naver

Articolul descrie cum compania HYBE este criticată pentru a convinge fanii să cumpere produse, cum ar fi să permită intrarea în magazinul din muzeu doar după procurarea unui bilet de a vizita expoziția, declarând că un produs va fi vândut în cantități limitate doar ca să se schimbe la sistemul de loterie. Fanii și-au exprimat nemulțumirea prin cererea banilor înapoi.

  1. [+150, -0] Ce-i asta… personalul va face toți fanii să plece
  2. [+99, -4] HYBE, te rog să nu alterezi numele BTS… știu că va fi mai multă agitație în media cu cât mai populară e compania dar e un pic suspicios că media deja încearcă să tragă în jos BTS de îndată cum Bang Shi Hyuk se retrage din poziția de director. Voi ucide HYBE dacă va stoarce BTS până la epuizare ca mai apoi să-i lase să plece.
  3. [+61,-0] Serviciul clienți al platformei Weverse este un haos. Ei nu iau deloc în considerare clienții. Am primit un produs cu un defect și mi-a luat jumătate de an să primesc o livrare de înlocuire.
  4. [+61, -3] HYBE chiar are îndrăzneala să acționeze astfel când tot ce ei au este BTS. Ei au prins carul cu noroc dar ei trebuie să muncească să păstreze fanii. Hai să admitem că compania a ajuns atât de departe nu pentru că e o companie bună ci pentru că a avut noroc și că ar trebui să-și cunoască locul. Dacă nu era BTS, credeți că ar fi compania ăn stare să facă destul să-și achite factura de electricitate a clădirii?
  5. [+54, -14] Nu-i voi numi lacomi dar e deja prea mult!!! Prea multe căi și criterii pentru a cumpăra un lucru… e greșit!!! Voi tipilor faceți milioane!! Cum puteți să faceți asta clienților voștri, dintre care cei mai mulți sunt copii!!!
  6. [+20, -3] Îmi asum că acest tip de necazuri vor tot urma, pentru o companie care a crescut atât de repede…
  7. [+17, -1] Pur și simplu HYBE încă nu este o companie destul de mare pentru a face față unui grup ca BTS
  8. [+13, -0] Punctul de vedere al acestui articol e că HYBE nu ar trebui să considere că fanii vor cumpăra orice doar pentru că membrii BTS sunt populari. Lucrătorii agenției ar trebui să se comporte de parcă sunt mai sus decât oricine altcineva doar pentru că ei lucrează sub numele unui grup popular. Mă face să mă simt rău când văd cum ei fac uz de putere prin astfel de căi. Când fanii au întrebat de ce un produs nu a fost notificat corect cu timp înainte, ei doar au spus „fie, îți vom întoarce banii, așa va merge, da?” ㅋ
  9. [+12, -0] Destul cu smulgerea banilor de la fani. Ei sunt fani ai artiștilor, nu prăjiturile lor.

sursa: netizenbuzz

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s