TOP: Videoclipuri ale pieselor K-pop care sunt inspirate din lucrări literare faimoase

9 K-Pop MVs That Are Based On Famous Literature

Știai că unele videoclipuri realizate pentru melodiile k-pop au avut ca inspirație lucrări literare? Dacă nu, este timpul să afli care sunt acelea!

Se spune că orice lucrare artistică provine dintr-o anume sursă de inspirație. Scriitori sau iubitorii înfocați ai literaturii cunosc faptul că așternerea gândurilor pe hârtie poate schimba perspectiva multor persoane. Deseori, oamenii iubesc să vadă lucrări faimoase din literatură care sunt interpretate, fie ele într-o piesă de teatru, ori un film bine conceput. De ce nu, chiar un videoclip muzical k-pop?

Ca urmare, am pregătit o listă care conține câteva videoclipuri muzicale care au privit cândva literatura ca pe o adevărată sursă de inspirație.

1. VIXX – „Hyde

Dacă există un grup care reușește să dea viață oricărui concept nou încercat, acela este VIXX. Videoclipul muzical conține o dualitate care este adaptată lucrării „The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde”, scrisă de Louis Robert Stevenson. În videoclip, membrii își schimbă personalitatea de la „Dr.Jekyll” la „Mr. Hyde”.

2. IU – „The Red Shoes”

Nu este greu de ghicit faptul că videoclipul melodiei „The Red Shoes” este inspirat de lucrarea care poartă același nume. IU reușește să portretizeze celebrul basm scris de Hans Christian Andersen, chiar dacă conceptul este unul mul mai fericit decât în povestea originală.

3. ONEUS – „To Be Or Not To Be”

Tragedia lui Hamlet”, cunoscută ca „Hamlet”, este o lucrare scrisă de William Shakespeare. Fraza „A fi sau a nu fi” este utilizată încă din anii 1600. Grupul ONEUS nu a ales această frază doar pentru a-i servi ca titlu pentru revenire. În schimb, băieții s-au inspirat din lucrurile despre moarte și viață prezentate de lucrare. De asemenea, îmbrăcămintea membrilor contribuie mult la aspectul vizual, deoarece este inspirată din acele vremuri.

4. Gugudan – „Chococo”

Dacă privești videoclipul muzical pentru câteva momente, îți vei da seama cu ușurință că lucrarea care a inspirat realizarea clipului este chiar Charlie și fabrica de ciocolată”, scrisă de Roald Dahl. Până și fundalul ne amintește de biletele de aur menționate în romanul care datează din 1964.

5. SHINee – „Sherlock

Membrii grupului apar îmbrăcați ca niște adevărați detectivi, tocmai pentru a-l recrea pe faimosul detectiv fictiv Sherlock Holmes, care și-a făcut apariția pentru prima oară în lucrarea „A Study in Scarlet”, scrisă de Arthur Conan Doyle în anul 1887.

6. BTS – „Blood, Sweat & Tears”

Cu ajutorul acestui videoclip, mulți fani au putut pătrunde în lucrarea „Demian: povestea tinereții lui Emil Sinclair” scrisă de Hermann Hesse. Oprea complexă este perfect ilustrată de membrii grupului BTS, care reușesc să îmbine perfect tentația, lupta și dezvoltarea pe tot parcursul videoclipului muzical.

7. Wonder Boyz – „Tarzan

Povestea de la care s-a inspirat grupul este „Tarzan of the Apes”, compusă de Edgar Rice Burroughs în anul 1912. În clipul video, băieții din Wonder Boyz găsesc o modalitate de a combina povestea operei cu filmul de acțiune „James Bond”, realizând astfel un concept unic.

sursa: soompi

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s