Probleme de sănătate cu care se confruntă adesea idolii k-pop

11 Idols Who Have Bravely Coped With Medical Conditions | Soompi

Idolii k-pop muncesc din greu pentru a nu-și dezamăgi fanii, iar câteodată uită că sunt si ei, la rândul lor, oameni.

În spatele înfățișării perfecte și a zâmbetelor largi se află o luptă continuă pe care idolii din industria k-pop au învățat să o țină încă de la vârste fragede. Pentru a se remarca în industrie, aceștia sunt nevoiți să lucreze excesiv, să se muleze după standardele stricte de frumusețe pe care societatea coreeană le impune, să se detașeze de familie și multe altele.

În acest articol veți face cunoștință cu câteva dintre efectele cauzate de stilul de viață rigid și plin de strictețe pe care idolii trebuie să îl înfrunte. Nu contează vârsta, sexul sau experiența acestor artiști, ei toți sunt predispuși la următoarele probleme de sănătate ce pe timp îndelungat pot deveni ireversibile.

Pierderea părului

Din cauza stilului de viață nesănătos pe care idoli k-pop sunt nevoiți să îl ducă, părul lor devine din ce în ce mai rar și fragil. Pe lângă rutina haotică a artiștilor, ca factor nociv asupra sănătății părului adăugăm și stilizatul excesiv. Decolorarea lui repetată, vopsirea și aranjarea acestuia cu ustensile ce folosesc căldura nu fac nimic altceva decât să îl distrugă.

Imagine

Irene din Red Velvet

Imagine

S.Coups Seventeen

Imagine

Chanyeol din EXO

Extenuare fizică

Idoli petrec nenumărate ore în sălile de repetiții, încercând să elimine orice imperfecțiune din prestația lor. Pe lângă coregrafiile pe care trebuie să le execute fără greșeală, aceștia trebuie să petreacă timp în studioul muzical, să participe la diferite întâlniri, evenimente, photoshoot-uri și altele.

Din cauza programului încărcat și, de cele mai multe ori, neregulat, artiști ajung să doarmă doar câteva ore pe zi, să îți deregleze programul de mese și să își limiteze viața exclusiv la muncă. Ca urmare a acestei epuizări continue, mulți idoli au adormit în timpul spectacolelor sau în culise, iar cazurile grave de extenuare fizică au condus chiar la leșin.

Imagine

Jimin, Taehyung și Jungkook din BTS

Imagine

Jungkook din BTS

Imagine

Jiho din Oh My Girl

Imagine

Hyeri din Girls Day

Malnutriția

Obsesia idolilor de a fi cât mai slabi posibil se trage din presiunea constantă pe care societatea coreeană o pune pe umerii celebrităților și nu numai. Standardele de frumusețe în care un idol trebuie să se integreze sunt extrem de stricte și greu de realizat. Din cauza acestor standarde (am vorbit detaliat despre ele aici ) multe celebrități recurg la operații estetice și înfometare. Unii dintre idoli au ținut diete drastice pentru a atinge un număr cât mai mic de kilograme.

Imagine

Sunmi

Imagine

Baekhyun din EXO

Imagine

Yoona din SNSD

Depresia

Anxietatea devine inevitabilă atunci când te confrunți cu stresul pe care idoli k-pop trebuie să îl îndure zi de zi. Anxietatea, epuizarea, nesiguranța de sine și impresia că toată munca făcută e în zadar, toate aceste lucruri duc spre depresie. Mulți idoli au recunoscut că suferă de această boală și că încercă să o trateze. Din nefericire, nu toate persoanele ce suferă de depresie au parte de un final fericit. În anul 2019, industria k-pop a pierdut mulți artiști valoroși din cauza acestei boli.

Imagine

Sulli (1994-2019)

Imagine

Goo Hara (1991-2019)

Imagine

Cha In Ha (1992-2019)

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s