Standardele de frumusețe din Coreea de Sud – Care sunt și de ce sunt atât de stricte?

Standarde de frumusețe coreene

În ultimii cinci ani, standardele de frumusețe coreene au atins cel mai înalt nivel de popularitate, întrecându-le pe cele occidentale.

În acest articol vom vorbi despre standardele de frumusețe coreene pentru femei, dar și pentru bărbați, idoli care se potrivesc standardelor de frumusețe, motivul pentru care standardele de frumusețe sunt atât de dure în Coreea de Sud, consecințele acestora și multe altele!

1.Standardele de frumusețe coreene pentru femei

În general, standardele coreene de frumusețe promovează un aspect inocent: fața mică, ochii mari, corpul subțire, calități ce pot da un aspect tineresc. În comparație cu standardele de frumusețe occidentale, coreeni par să țintească către un aspect mai drăguț și copilăros al feței.

Standarde de frumusețe coreene vs occidentale

Principatele tipare de frumusețe coreene pentru femei sunt:

Față mică

(nas ascuțit, buze pline, maxilar în formă de V și sprâncene drepte)

Standarde de frumusețe coreene pentru față

În Coreea de sud, a avea o fața mică este cheia frumuseții unei femei. O față mică este considerată atractivă deoarece îți dă un aspect mai drăguț, copilăros, ca prin urmare te face să arăți mai tânără.

Maxilarul în formă de V reprezintă unul dintre cele mai controversate trăsături. Datorită structurii osoase ușor mai aplatizate a asiaticilor, multe persoane găsesc dificilă împlinirea acestui standard de frumusețe și recurg la diferite metode, unele mai periculoase decât altele.

Maxilar în formă de V în standardele coreene de frumusețe

Dorința de a avea o față cât mai mică este atât de disperată încât coreenii fie își ascund o parte a maxilarului atunci când fac fotografii, fie folosesc filtre pentru a obține un aspect al bărbiei în formă de V. Unii dintre ei recurg la operații estetice ce au un grad ridicat de complicații, alții la diferite ustensile pentru reducerea liniilor maxilarului cum ar fi curelele de bărbie, măști pentru fălci, ustensile de masaj, etc.

Maxilar în formă de V în chirurgia standardelor de frumusețe din Coreea

Nasul mic și ascuțit reprezintă încă o caracteristică crucială în frumusețea coreenilor. Persoanele cu fețe mici și nasuri ascuțite sunt văzute ca fiind foarte elegante și sofisticate. Interesant este, totuși, faptul că în trecut nasurile mari erau o caracteristică de frumusețe în Coreea de Sud.

Micul nas ascuțit standarde de frumusețe coreene

Gura mică și buzele pline vin în completarea standardelor de frumusețe coreene. În timp ce gura unei persoane trebuie să fie mică, buzele acesteia trebuie să fie plinuțe. Un alt lucru foarte important de precizat este că buza inferioară ar trebui să fie întotdeauna mai plină decât cea superioară.

Buze mici și plinuțe Standarde de frumusețe coreene

Piele palidă

(albă și impecabilă)

Piele impecabilă și palidă în standardele coreene de frumusețe

Acest standard de frumusețe datează încă din antichitate, atunci când pielea deschisă la culoare era asociată cu aristocrația iar cea mai închisă la culoare cu munca în domeniul agriculturii.

Pentru a obține un aspect mai palid al pielii, coreenii folosesc multe creme și machiaje ce conțin protecție UV și poartă, de asemenea, articole de îmbrăcăminte care îi protejeze de razele solare. Ei mai folosesc și măști pentru față dedicate special albirii pielii.

Piele impecabilă și palidă în standardele coreene de frumusețe

Ochii mari

(pleoape duble și Aegyo-sal)

Ochii mai mari în standardele de frumusețe coreene

Ochii mari, rotunzi sau în formă de migdale sunt considerați drăguți, deoarece aceștia, alături de o față mică, conferă un aspect general tineresc. Din păcate, potrivit Allure, 50% dintre femeile din Coreea de Sud au ochii mici, cu o singură ploapă (ochi monolizi), pe care îi consideră neatractivi.

Monolidele vs pleoapele duble. Această bătălie este dusă zilnic de coreeni. Pleoapele duble sunt considerate mai atrăgătoare deoarece acestea conferă un aspect mai luminos și radiant al ochilor. De asemenea, acest tip de pleoape crește diametrul ochiului. Cea mai eficientă metodă prin care pleoapele mono se transformă în pleoape duble este chirurgia estetică. Un studiu a arătat că 1 din 3 coreeni au recurs la această procedură chirurgicală.

Monolidele vs pleoapele duble

Figura subțire

(linie dreaptă a umărului, formă de X și S, picioare lungi)

Este cunoscut faptul că în Coreea de Sud se află cea mai mică rată a obezității la nivel global, însă puțini oameni știu că peste 60% dintre femeile coreene și 41% dintre bărbați urmează constant o dietă.

În cazul dietelor, sud-coreeni recurge la clinici specializate pentru slăbit sau încearcă diete populare promovate de vedete în mediul online. Pastilele pentru slăbit sunt si ele foarte populare. Liposupția și injecțiile pentru dizolvare a grăsimii devin, de asemenea, din ce în ce mai populare.

Cu toate că societatea coreeană pune constant presiune pe fetele tinere să fie slabe și să se încadreze în formele de X și S, acestea nu trebuie nici să fie prea slabe deoarece devin „neatractive”.

2. Standardele de frumusețe coreene pentru bărbați

Comparativ cu standardele din cultura occidentală, standardele de frumusețe masculine coreene sunt similare standardelor feminine.

Actualul standard de frumusețe coreean pentru bărbați este reprezentat de o figură drăguță, androgină (un amestec între masculinitate și feminitate). Cu toate acestea, de la începutul anului 2021, sub influența presei occidentale, mai mulți bărbați coreeni au început să își îmbunătățească condiția fizică.

Standarde coreene de frumusețe masculină

Pe lângă fața mică cu ochi mari, nas înalt, dar micuț, maxilar în formă de V și piele palidă, bărbații din Coreea de Sud trebuie să aibă o formă androgină a corpului.

Corpul androgin este considerat unul dintre cele mai importante trăsături atunci când vine vorba de frumusețea masculină. Bărbații coreeni încearcă din greu să obțină această formă a corpului, rămânând departe de aspectul prea slab, prea gras sau prea musculos.

Standarde de frumusețe coreene masculine Kpop

3. Idoli care se potrivesc standardelor coreene de frumusețe

Există o vorbă în Coreea: „dacă vrei să știi ce fel de chip este considerat frumos, uită-te la idolii coreeni”. Această zicală subliniază faptul că dacă nu arăți ca un idol, nu ești considerat atrăgător.

Mai jos puteți vedea care sunt cele mai apreciate celebrități feminine din Coreea de Sud în momentul de față.

Tzuyu din TWICE

Tzuyu Korean Beauty Idol

Irene din Red Velvet

Irene (배주현) Korean Beauty Idol

Jisoo din Blackpink

Jisoo (김지수) Idol de frumusețe coreean

Somi

Somi (전 소미) Idol de frumusețe coreean

IU

IU (아이유) Korean Beauty Idol

Jun Ji Hyun

Jun Ji-Hyun (전지현) Idol de frumusețe coreean

4. De ce standardele de frumusețe sunt atât de stricte în Coreea?

Un studiu din 2009 a arătat că femeile coreene sunt foarte critice cu privire la aspectul lor și, prin urmare, sunt predispuse la scăderea stimei de sine. Un sondaj realizat în 2015 de Gallup Korea a scos în evidență faptul că aproximativ o treime dintre femeile sud-coreene cu vârste cuprinse între 19 și 29 de ani au suferit cel puțin o intervenție chirurgicală plastică.

Presiunea pentru a te încadra în standardele de frumusețe coreene este atât de mare încât se simte în toate straturile sociale, inclusiv pe piața muncii. Angajatorii sud-coreeni cer o fotografie cu chipul solicitanților, înălțimea acestora și chiar un portret de familie, ca parte a procesului de angajare.

Frumusețea coreeană la locul de muncă

Standardul ideal de frumusețe coreean este adesea construit și influențat de actori, personalități TV și vedete K-pop. De exemplu, este cunoscut faptul că aspectul fizic al celebrei cântărețe IU este obținut prin dieta ei specială care conține un măr la micul dejun, un cartof dulce la prânz și o ceașcă de proteine ​​la cină. Dieta artistei a influențat stilul de viață a multor persoane tinere din Coreea de Sud.

Korean Beauty pe social media

Astfel, persoanele din Coreea sunt forțate să se raporteze la standardele de frumusețe pentru a reuși să se încadreze în societate.

5. Consecințe ale standardelor dure de frumusețe coreene

Consumul excesiv de produse de înfrumusețare

Unele dintre cele mai populare produse utilizate în frumusețea coreeană sunt cremele pentru ascunderea petelor (BB), cremele de corecție a culorilor (CC), serurile, esențele, fiolele, măștile de față cu alge marine și exfoliantele.

Producerea excesivă de produse de înfrumusețare poluează grav mediul, iar unele dintre aceste produse pot cauza boli de piele.

Piața coreeană de frumusețe

Rata mare de chirurgie plastică

Chirurgia plastică în Coreea de Sud nu este doar acceptată social, ci chiar încurajată de către mass-media și vedete.

Nu este nimic în neregulă cu operațiile estetice, însă unele dintre ele pot afecta integritatea vieții. Spre exemplu, operația de reducere a maxilarului și pomeților (legendara operație pentru obținerea formei de V a maxilarului) poate duce la pierderea sensibilității întregii fețe.

Chirurgie plastică în Coreea

Imagine corporală negativă

Ideea că „grăsimea este urâtă” este promovată zilnic de către mass-media. Acest lucru duce la o presiune constantă pentru a fi în formă, lucru ce duce la obiceiuri nesănătoase de alimentație, tulburări hormonale, depresie, anxietate și uneori această presiune poate ucide.

Rușinea corpului și imaginea corporală negativă în Coreea

Fenomenul K-pop

Idolii K-pop trebuie să se încadreze în standardele de frumusețe coreene, lucru ce duce la un ciclu vicios de înfometare și epuizare.

Greutatea ideală în Coreea de Sud pentru o femeie, indiferent de înălțimea ei, este de maxim 50 de kg în timp ce greutatea ideală pentru un bărbat este de maxim 70 de kg. Pentru a se încadra în acest standard idolii K-pop se înfometează, îți lucrează excesiv corpul și chiar recurg la metode dureroase care îi pot face să intre în tipare.

Kpop coreean

6. Mișcarea „Escaping the Corset

Luând exemplul mișcării internaționale #MeToo, femeile coreene au inițiat mișcarea #EscapingTheCorset. Această mișcare vorbește despre faptul că persoanele din Coreea de Sud sunt ținute ca într-un corset de standardele impuse de societate.

Scapă de mișcarea corsetului

Înainte de a încheia articolul aș dori să reamintesc tuturor persoanelor că frumusețea nu poate fi încadrată într-o ramă. Frumusețea se găsește oriunde, în orice culoare, etnie, înălțime și greutate. Standardele de frumusețe nu pot face nimic altceva decât să seteze niște bariere toxice în societate.

Dacă v-a plăcut articolul aș dori să răspundeți la următoarea întrebare:

 • Tu ce consideri frumos în Coreea de Sud?

Sursa

8 gânduri despre „Standardele de frumusețe din Coreea de Sud – Care sunt și de ce sunt atât de stricte?

 1. mariagrafu

  Wow ,sunt complet șocantă … deși stiam ca idolii si majoritatea persoanelor din Coreea de Sud tin diete drastice , nu mă așteptam ca oamenii să judece după aspect , înfățișare sau orice altceva …

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
  1. Kpanda

   Și la noi in mare parte este la fel. Doar ca alte criterii… La noi trebuie sa ai sâni, fund, sa nu fii grasă dar nici prea slabă, sa fii scundă dar nici înaltă nu strică ca are cracii frumoși. Buze cărnoase, ochii dacă se poate albaștri sau verzi, la nas nu stiu =)) dar sa nu fie prea mare, sa fie si prostuță dacă se poate, ca cele naive sunt cele mai bune… 🤣🤣 Si noi avem diete, doar că acestea constă în carne, carne si carne 🤣 In fine, probabil dacă si baietii ar arăta ca cei din coreea, vestimentație, freze, unii au un comportament drăguț… Posibil ne-am da silința sa-i impresionam pe ei… Dar asa, contează sa ne simțim bine in pielea noastră. Ca de cocalari suntem satule 😂😂

   Apreciat de 2 persoane

   Răspunde
   1. Morino

    Da, ai dreptate și la noi criteriile sunt la fel de dure, doar că sunt altele, la noi trebuie să fie ori naivă, ca să poată să o tragă pe sfoară mai ușor ori să aibă un limbaj bogat în înjurături și să fumeze, dar cel mai important lucru, este să arate ca un ,,S” umblător. Oricum, mai mult de jumătate din băieți se uită de la gât în jos, dar le place să aibă și o față cât de cât frumoasă, nu prea am văzut băieți care să aibe nu știu ce pretenții în privința chipului unei fete, măcar dacă s-ar strădui și ei să nu aibă un comportament de măgar (cuvântul ,,măgar” îmi amintești de câteva versuri pe care le-am citi și care li se potrivesc perfect. ,,Ce frumos e în biserică/ Când un bou îți pune piedică,/ Iar popa strigă în altar:/ Boule, nu măgar!) sau măcar să nu arate ca un om al străzi

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
 2. Biabi

  In Coreea de Sud imi plac tradițiile lor. Au niște tradiții minunate iar oamenii de acolo sunt mândri de ele. Păcat de standardele astea ale lor ca altfel cred ca ar fi fost cei mai fericiți și mândri oameni de pe planeta

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 3. Neko-chan

  Wow. Chiar nu am stiut de toate standardele de frumusețe. Singurul lucru care imi place la standardele coreene este nasul drept. Mi se pare ca arăta elegant, dar in niciun caz nu il promovez.
  Consider că multe dintre aceste proceduri sunt traumatizante corpului si ar trebui evitate.
  Nu ar trebui să fac această comparație, dar Coreea de Sud se afla intrzo dictatura asemănătoare cu cea din Coreea de Nord. Ok, ti se dictează modul de viata si cum sa arăți. Una de însuși guvernul, alta de media si celebrități.

  Apreciază

  Răspunde
  1. hyunamyou

   Comparatia ta sugereaza ca nu ai habar de ce se intampla in Coreea de Nord, nici nu se compara… Standarde au toate tarile, doar priveste prin jur, poate nu la fel, dar au. Asta nici nu inseamna ca toata lumea tine de cont de aceste standarde.

   Apreciat de 1 persoană

   Răspunde
 4. Pingback: Top 20 cele mai îndrăgite artiste din 2021 | K-POP ROMÂNIA

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s