Fanii sunt furioși pe gazdele unui post de radio dominican pentru comentariile rasiste pe care le-au făcut față de BTS

Așa ceva este inacceptabil într-o societate educată!

Gazdele postului de radio dominican „Esto no es radio” sunt în atenția negativă a publicului după difuzarea ultimei lor emisiuni, fiind acuzate că au făcut comentarii rasiste și xenofobe despre grupul BTS.

Mai mulți utilizatori ai platformelor de socializare au făcut postări referitoare la show-ul difuzat pe postul radio, atestând și susținând faptul că declarațiile coordonatorilor sunt extrem de ofensatoare.

În timpul emisiunii, una dintre gazde a descris trupa BTS ca fiind o nouă religie pe care o practică fetele tinere și a numit-o „versiunea chinezească a grupului Backstreet Boys”.

Apoi, aceștia au continuat să vorbească pe baza ideii stereotipice în care se evidențiază faptul că toți idolii coreeni au suferit intervenții estetice, aducând din nou în discuție factorul etnic: „Ei sunt ceva de genul: chiar dacă provin din partea aceea a lumii, își fac operații estetice ca să arate ca și cum ar fi din America de Nord, dar tot în combinație cu o genă asiatică”.

După această declarație, o altă gazdă a adăugat: „Sunt grefe chinezești”, înainte de a pufni în râs. Gazdele au continuat să afirme că BTS erau chinezi, în timp ce spuneau că fac muzică în Coreea și cântă în limba coreeană, apoi au început să vorbească despre investiția pe care o au fanii în evoluția artiștilor k-pop. Acestea au mai discutat și despre acuzațiile recente de viol ale lui Kris Wu și despre arestarea sa de către autoritățile chineze.

După difuzarea emisiunii, fanii ARMY au început să-și exprime opiniile și să trimită mesaje pe Twitter, folosind hashtagurile #EstoNoEsRadioXenofobico #StopAsianHate #XenophobiaIsNotHumor, referitoare la creșterea recentă a crimelor bazate pe ură față de asiatici. Fanii au pretins, de asemenea, ca postul de radio să își ceară scuze, dar încă nu au primit vreun răspuns.

Sursa

6 gânduri despre „Fanii sunt furioși pe gazdele unui post de radio dominican pentru comentariile rasiste pe care le-au făcut față de BTS

 1. Tb2010

  Foarte urat din partea lor, dar la ce sa te astepti de la uni oameni? De asta vreau sa atrag atentia la prima propozitie. Din pacate nu traim chiar intr-o societate asa educata. Unele tari sunt mai disciplinate, dar in niciun caz toata societatea. De ezemplu, nu multi oameni au purtat masti, desi era in lege sa le poarte. Sau inca mai exista piata neagra si clienti ei.
  Cea ce vreau sa spun este ca nu traim intr-o societate foarte educata, iar acei dominicani dovedesc asta

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. Morino

  Arată fix ca un grup de babe care s-a adunat la poartă să bârfească, exact asta mi-a trecut prin cap când i-am văzut acolo îngrămădiți. Asta fac emisiunile când nu mai au audiență, aruncă cu noroi în unul celebru și emisiunea lor proastă crește în audiență, de ce? Poate, fiindcă mulți o să se uite ca să vadă ce fel de oameni sunt. Și să nu uităm și de replicile de tot râsul pe care le-au rostit. Chiar dacă știau că provin din Coreea de Sud, au insistat prostește să-i facă chinezi. Nu-mi pot da seama dacă ei sunt atât de înapoiați să spună lucrurile acelea sau dacă pur și simplu au citit un scenariu scris de unul bătut în cap, ca să crească audiența, și atât. Și de ce i-a comparat cu grupul ăla ,,Backstreet Boys”? Li s-a părut că seamănă? Nu înțeleg, nici măcar nu știam cine sunt, a trebui să caut pe google ca să văd dacă sunt un grup de fete sau băieți și făcându-i copiile lor, au atras furia unor fanii și spre grupul acela. Iar din dialogul lor, parcă reiese că ar avea ceva și cu China și cu Coreea de Sud, mie așa mi s-a părut. Să nu mai pomenesc de prostia cu operațiile estetice, dacă sunt asiatici nu înseamnă că toți au și ăia cred că și le fac ca să semene cu ei? Ha, ha, ha, asta-i bună! De ce ar vrea asta? Așa frumoși se cred ăștia din America de Nord? Și aici se vede puțin invidia pe Coreea de Sud fiindcă are doctori mai buni în chirurgia plastică. Când eram eu mică, posturile de radio erau mult mai liniștite, cel puțin cele pe care le ascultam eu. Oricum, pentru ăștia, care s-au născut să critice fără rost și să se i-a de alții, dacă nu vă place ceva, treceți peste, treceți la următorul lucru, nu-i nevoie să aruncați cu noroi dacă nu vă place ceva sau să o faceți pentru că prietenului vostru nu-i place ceva și nu vreți să vă certați cu el, că aveți păreri diferite, și îl susțineți sau să vă temeți că după se i-a de voi că nu-l aprobați.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 3. Emilia

  Asta îi societate în care trăim, nu cred că suntem mai presuși decât ei, cred că și noi o dată în viață am fost și noi rasiști. Dar îi păcat să mai fim rasiști
  în secolul 21.

  Apreciază

  Răspunde
 4. mariagrafu

  Am ajuns in situatia in care daca te-ai nascut intr-o anumita țară vei fi criticat până și pentru asta . Nu as fi văzut nimic grav nici daca se nășteau in China… până la urmă este o țară superba si minunat de dezvoltată, nu vad nimic rau să te naști in china. Oamenii nu ar trebui comparați cu un virus, sau comparați cu alti care își fac operati. Încă o idee, nu vad nimic rau la cei cu operații…. dar americanii asa au ajuns de invidiosi încât ei nu vad ca oamenii de la ei de acolo își fac operati ca să semene cu BTS sau cel putin sa arate ca un/o persoana coreeana/asiatică. Un exemplu tocmai bun, Oli London, el cand si a făcut atâtea operații, tot nu a reușit să arate nici pe departe ca si Jimin, dar nimeni nu-l jigneste…..

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
  1. Lavinia

   Lăsându-i la o parte pe BTS (pentru că ei sunt nevinovați în tot acest conflict), China nu și-a atras chiar degeaba toată ura și furia mondială, având în vedere că acolo încă mai există forme de viață comunistoide mâncătoare de pangolini, lilieci, șerpi, câini, pisici, șobolani, viermi, insecte, tigri, etc:

   https://www.google.com/search?q=dog+eaters&client=opera&hs=b90&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwisw6uJzLzyAhWagP0HHXhjCIMQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1240&bih=819#imgrc=3FSE0vjo1bd02M

   Pe final, aici aveți și o mostră de rasism chinezesc:

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s