[CCC] Membrele aespa se confruntă cu o nouă controversă de plagiere

Fetele din aespa sunt acuzate de plagiat după lansarea fotografiilor concept pentru revenire!

În data de 30 septembrie, internauții de pe rețelele de socializare au spus că un teaser a primului mini-album al grupului de fete, intitulat „Savage”, seamănă izbitor de mult cu o lucrare a ilustratorului japonez Hajime Sorayama.

Ilustrația artistului prezintă o femeie dezbrăcată care este înfășurată de un robot în formă de insectă. În teaserul lansat, Karina este înfățișată în aceeași poziție, corpul ei fiind înfășurat de un robot care l-ar reprezenta pe „Black Mamba”.

De asemenea, internauții au mai menționat că imaginile în care fetele au măști pe față se aseamănă cu o colecție a designerului britanic James Mary. Criticul Kim Do Hyun a spus pe Twitter: „Masca care a apărut în teaserul aespa seamănă mult cu colecția lui James Mary. Mă întreb dacă SM Entertainment a colaborat oficial cu acesta.”

Aceasta nu este prima controversă de plagiat a grupului de fete. Un artist vizual a susținut anterior că echipa de artă care a lucrat cu aespa i-a copiat lucrarea înainte ca cei de la SM Entertainment să-l angajeze oficial, iar artistul  german Timo Helgert a pretins că videoclipul oficial pentru „Black Mamba” a  fost plagiat.

Să vedem ce părere au internauții despre controversă!

 1. În calitate de companie coreeană, nu le este rușine de ceea ce fac? Nu au morală și principii când vine vorba de munca unui autor? Nu sunt în poziția de a insulta chinezii.
 2. Nu pot pierde în fața Chinei, așa că le urmează pașii….
 3. Fetele acestea sunt niște gunoiae, iar oamenii spun despre ele că sunt „unice” și „creative”, în timp ce ele fură munca celorlalți!!
 4. Au mai plagiat o dată, dar grupurile lor continuă să aibă succes! Bineînțeles că ei vor continua să facă asta. Fanii apreciază plagiatul lor, așa că acest aspect a devenit o metodă de marketing în industrie.
 5. Aespa plagiază încă de la debut! SM, nu vă e rușine????
 6. Grupul însuși a plagiat KDA de la început ㅋ ㅋㅋㅋ ㅋㅋㅋ… de la muzică până la stil, totul este o copie.
 7. SM este o rușine…MV-ul este copiat de la KDA.
 8. Mereu când sunt prinși că plagiază, scapă de acuzații!

Tu ce părere ai?

surse: allkpop , daily naver

2 gânduri despre „[CCC] Membrele aespa se confruntă cu o nouă controversă de plagiere

 1. Ana

  Asta este adevarat de ce fetele sunt gunoaie ? Adica ele efectiv muncesc la dansul lor si la muzica tot ce tine de design MV si tinute sunt angajati! Daca ar lucra tot ele si la acele aspecte ar muri de oboseala! Sincer ! Nu sunt mare fan Aespa dar indiferent de asta fetele sunt bune!

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s