Fosta președintă a Coreei de Sud a fost grațiată

Fosta președintă sud-coreeană Park Geun Hye, care a fost condamnată la 22 de ani de închisoare pentru conducerea sa coruptă și alte activități ilegale, a primit o grațiere specială de către actualul președinte sud-coreean Moon Jae In.

Pe data de 24 decembrie, a fost anunțat oficial că fosta președintă sud-coreeană Park Geun Hye, precum și fostul premier Han Myeong Sook, care a fost găsită vinovată de luare de mită, vor primi grațiere pentru acuzațiile lor. Referitor la această hotărâre, guvernul sud-coreean a declarat: „Aceasta a fost o decizie luată pentru a încuraja națiunea să poarte dialoguri, înspre rezolvarea problemelor, și pentru a promova unitatea națiunii”.

Anterior, Park Geun Hye a fost arestată pentru corupție și abuz de putere în 2017, după demiterea ei. Ea a fost apoi condamnată la 20 de ani de închisoare cu executare, după ce a fost găsită vinovată de 16 din cele 18 acuzații care i s-au adus, urmând după această pedeapsă să mai ispășească încă doi ani de detenție, pentru încălcarea legii electorale. De atunci, Park Geun Hye trăiește în pușcărie de patru ani și opt luni. Aceasta este cea mai lungă perioadă de detenție aplicată vreunui fost președinte de stat.

Sursa

Un gând despre „Fosta președintă a Coreei de Sud a fost grațiată

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s