[CCC] Oficialii din industrie confirmă că SM a fost achiziționat de Kakao + Lee Soo Man își vinde toate acțiunile

Articol: [Exclusiv] Noul proprietar al SM este Kakao… „Salt la „Big 2” după HYBE

Sursa: Hankyung

S-a confirmat că achiziția de către Kakao a SM Entertainment este iminentă.

Potrivit oficialilor din industria bancară de investiții, Kakao a ajuns la un acord cu SM pentru a achiziționa toate acțiunile CEO-ului Lee Soo Man (18,72% din pachetul de acțiuni) din companie, iar Lee Soo Man urmează să facă un anunț oficial.

CJ ENM a fost inițial un potențial cumpărător puternic, totuși Kakao s-a oferit să plătească de două până la trei ori mai mult din prețul actual al acțiunilor SM pentru un preț final care a ajuns până la 1 trilion de woni.

Kakao își propune să-și maximizeze valoarea corporativă prin această achiziție și va utiliza în mod activ proprietatea intelectuală (IP) a SM pentru a dezvolta noi afaceri, pentru a intra pe piețele cheie din străinătate, cum ar fi SUA, și pentru a recruta talente. Industria prezice că puterea Kakao va fi maximizată odată cu achiziționarea SM. 

Analiştii cred că firma Kakao poate asigura 20% din piaţa internă a agenţiilor de divertisment şi poate ajunge direct un fel de „Big 2” după HYBE (33%).

Kakao nu a negat zvonurile despre achiziție care dezvăluiau în anunțul lor de anul trecut: „Am luat în considerare în mod continuu diverse măsuri legate de achiziția SM pentru a ne consolida competitivitatea în business-ul global de conținut, dar nimic nu a fost decis în detaliu”.

Odată cu achiziția, cel mai mare acționar al SM va deveni Kakao. De asemenea, SM a decis să încheie un contract de servicii cu „Like Planning”, o companie privată deținută 100% de Lee So Man.

Între timp, Lee Soo Man a fost prins în mijlocul unor controverselor după ce a fost dezvăluit că 46% din profitul operațional al companiei sale „Like Planning” a provenit din serviciile de „consultanță” cu SM.

[+2012, -126] Deci guvernul nu va reglementa deloc situația Kakao, văzându-i cum își înfig tentaculele în tot, așa? E ca un taur care mănâncă toată piața…
[+667, -76] Probabil că a vrut să termine lucrurile repede în timpul domniei lui Moon Jae-inㅋㅋㅋ.
[+433, -36] Acesta este motivul pentru care SM insistă să primească copii chinezi. Nu pot scăpa de banii chinezi…
[+343, -44] Se pare că CJ nu a putut accepta numărul irațional și conținutul ciudat al lui Lee Soo Man, deoarece e o companie de conținut banală… dar Kakao nu a avut nicio problemă să muște din ea, deoarece nu sunt curați cu tot. bani chinezi.
[+85, -0] Lee Soo Man este cel mai mare câștigător în asta. Și-a înființat propria agenție Like și a deturnat toate profiturile SM, iar acum că zvonurile s-au răspândit și acțiunile nu cresc, a decis să vândă întreaga companie la un preț mare și să mănânce toate profiturile suplimentare. atât de lacom..
[+65, -9] SM trebuie să renunțe la visul lor chinezesc. Uită-te la HYBE, ei ies doar cu coreeni puri fără un singur străin și au intrat în Billboard..
[+54, -1] După ce SM a devenit prea mare, el și-a dat seama că nu poate extrage banii companiei, așa că și-a creat propria companie mică pe care o deține 100% pentru a filtra profiturile prin ea… pe deasupra, chiar a primit o primă de la Kakao pentru că și-a vândut participația la SM ㅋㅋ

[+47, -4] Visul chinezesc al lui Lee Soo Man este de neegalat. În cele din urmă, a vândut SM chinezilor.
[+39, -3] Personal, cred   cel mai bine a fost că CJ nu preia SM… riscul de management este prea mare. Ei pot crea conținut de înaltă calitate cu banii pe care intenționau să îi folosească pentru a achiziționa SM.

[+32, -14] Nu este practic mort HYBE odată ce BTS se desființează?

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s