7 triologii k-pop care sunt pur și simplu uimitoare

7 K-Pop Trilogy Storylines That Are Simply Mind-Blowing

Se spune că lucrurile bune vin sunt întotdeauna 3, iar industria k-pop este întru totul de acord cu această afirmație.
Mulți idoli au realizat triologii de albume de-a lungul timpului, iar unii au făcut-o chiar de mai multe ori. Câteva dintre firele narative care construiesc aceste albume au rămas cu noi, deși au fost aduse la viață acum mulți ani, iar acest lucru este datorat poveștii de care sunt însoțite aceste melodii exprimate prin videoclipuri muzicale și concepte ale albumului.

Iată 7 triologii ce te vor impresiona prin complexitatea și unicitatea lor!

1)  VIXX – „CONCEPTION

Nimeni nu scrie despre triologii de albume fără a menționa seria „CONCEPTION” de la VIXX. Faimos pentru conceptele sale întunecate, grupul împrumută aspecte din mitologia greacă pentru această triologie ce poate fi văzută adesea la conceptele filmelor.

Prima zeitate care apare în album și care coincide cu numele acestuia are numele de „Zelos”, zeul rivalității, al geloziei și al zelului. Ultimul cuvânt este derivat din numele zeului și poți vedea acest lucru în versurile și reprezentarea vizuală a melodiei „Dynamite”. Al doilea album este „Hades”, numit după zeul subteranului, ce întruchipează mânia creaturii din melodia „Fantasy”. Apoi „Kratos” completează triologia prin reprezentarea caracterului și al personalității zeităților în melodia „The Closer” printr-o aură sinistră și seductivă ce întruchipează toate efectele vizuale ale melodiei.

 

2)  GOT7 – „FLIGHT LOG

Videoclipurile muzicale ale trupei GOT7 au avut mereu un subiect interesant, dar acesta este în vârf. Albumele „Departure”, „Turbulence” și „Arrival” îi urmăresc pe membrii GOT7 în acest fir narativ încă de la primul teaser și continuă prin melodiile principale „Fly”, „Hard Carry” și „Never Ever.” Jinyoung, care este protagonistul acestui concept, se întoarce înapoi într-o lume ce se află între realitate și vis, uitându-se la amintirile pe care le-a avut cu membrii săi. De la excursia veselă cu mașina la lupta haotică, totul pare să fie bine dar nu este. Accidentul îi costă viețile tuturor membrilor — cu Mark care se sacrifică pentru a-l salva pe Jinyoung — și trimite scrisoarea într-un stadiu de uitare în neant unde el se luptă constant pentru viața sa până când este resurscitat. O frumoasă analogie care este dată de un singur supraviețuitor unde el nu se va da bătut de pierderea prietenilor lui la fel ca o pasăre care bate din aripi până reușește să zboare.

 

3)  SHINee – „The Story of Light

Cele mai impresionante povești sunt bazate pe evenimente adevărate, și aceasta este povestea trupei SHINee. Când Jonghyun trăia, grupul a realizat o triologie numită „Misconceptions” ce era compusă din două părți: „Dream Girl – The Misconceptions of You” și „Why So Serious? – The Misconceptions of Me”. Apoi acestea două au fost combinate în „The Misconceptions of Us” și se adresează unor concepții eronate ale visurilor ideale versus realitatea dulce-amăruie.

Patru ani mai târziu, în 2018, Onew, Key, Minho și Taemin comemorează pierderea prietenului lor și a colegului de echipă  Jonghyun, în timp ce serbau cea de-a 10 aniversare ca grup K-pop. Pentru acest scop, noua lor triologie „The Story of Light” vede lumina zilei cu iubire, putere, aceste lucruri caracterizând triologia. Prin această serie, băieții i-au adus un omagiu lui  Jonghyun prin voința lor de a continua în cariera muzicală în timp ce îl poartă în mintea și inmile lor.  Melodiile „Good Evening”, „I Want You” și „Our Page” ne conduc ușor spre povestea luminii.

 

4)  Red Velvet – „The ReVe Festival

Câte zile are trebui să petreci la un festival? O zi? Două? Cu Red Velvet, a treia zi ar putea  fi cea mai încântătoare — cu o schimbare în triologia „The ReVe Festival”.

Grupul de fete ne poftește într-o călătorie amețitoare în melodia „Zimzalabim.” Cu un sunet de feerie subtil în fundal, este o melodie principală modificată din versiunea suedeză precum „Abracadabra” sau „Alakazam.” Apoi, fetele ne poartă într-o vacanță de vară în melodia „Umpah Umpah” unde este sfârșit cu schimbarea bruscă de vreme, ca și cum ar fi fost blestemate să stea înăuntru și să își țină fiecare de urât. Însă o perioadă de lumină vine odată cu ultima melodie, „Psycho”, unde fetele par confuze, mai mult ca sigur din cauza a celor două opriri la vilă ce le-au făcut în timpul trilogiei. Pare că totul e distractiv până când cineva aruncă o vrajă asupra lor și care merge prost. Dar cum spun membrele Red Velvet: „Hey, acum vom fi ok, e bine! Suntem doar puțin ciudate.”

 

5)  MONSTA X – „THE CLAN

Dacă încă nu-i știi pe membrii MONSTA X, atunci probabil îi confuzi cu niște actori deoarece videoclipurile lor muzicale pare că sunt scoase dintr-un film. Triologia „THE CLAN” aduce în prim plan talentul actoricesc al membrilor grupului, unde îi vom putea vedea înfruntând diferite provocării care vor evidenția conexiunea dintre ei.

Primul EP, „LOST” ne prezintă ca melodie principală, „ALL IN” , unde cei 7 membri sunt într-un timp războinic și rebelios împotriva autorităților în timp ce ei își costruiesc propria rezistență. Apoi urmează EP-ul, „GUILTY” cu melodia de titlu „Fighter”, în care aceștia află că membrii sunt ținuți ostatici într-un spital în timp ce sunt captivi în subconștientul lor, pregătind un plan de scăpare. La final, MONSTA X duce triologia la un sfărșit cu EP-ul, „Final Chapter”, ce are ca melodie principală „Beautiful”, unde ei sunt încă ținuți ostatici încă odată, doar că de data asta sunt ținuți de propria lor slăbiciune.

Triologia prezintă reapariția florii purpurii, corespondentă cu Larkspur, o plantă cu puterii de vindecare și putere potirvit mitologiei. Acest lucru explică de ce băieții fac un elixir din ea pe tot parcursul triologiei.

 

6)  Stray Kids – „I am

Triologia „I am” este o afirmație că membrii Stray Kids sunt mândri că debutează. Seria începe cu primul album, „I am NOT” în care ei refuză să se conformeze regulilor societății. Melodia principală de pe album este „District 9” ce îi arată pe membri care sunt spălați pe creier într-o unitate militară, dar în curând primesc ajutor din interior și reușesc să scape. Luând un autobuz pentru a evada, ei trec printr-o matrice care îi izolează de realitate. Precum titlul melodiei sugerează, ei și-au construit propriul district.

Al doilea album din triologie, „I am WHO” îi prezintă pe membri încercând să se găsească pe ei în această lume și să facă lucrurile cum doresc. Melodia „My Pace” arată comparațiile inutile pe care oamenii le fac în loc să stea pe drumul lor și să facă ce știu ei mai bine. În al treilea și ultimul album din serie, „I am YOU”, este vorba despre cume încearcă să înțeleagă că ei reprezintă fiecare persoană care caută să fie sinceră cu ea însăși și care sifidează pe oricine se ridică împotriva sa. Ca și titlul albumului, melodia „I am YOU” aduce sfârșitul acestei triologii și servește drept ca un mesaj de solidaritate, unde te poți vedea în celălalt de lângă tine, nu doar cum reflectă asupra sa, ci îl și ajuți să-și rezolve problemele. Eroarea este prezentă în toate cele 3 melodii, astfel ei reușind să dea curs evenimentelor.

 

7)  BTS – „Love Yourself

Membrii BTS mereu au urmărit mereu conceptul de tinerețe încă de la debutul lor cu triologia care include „2 Cool 4 Skool”, „O!RUL8,2?” și „Skool Luv Affair”. Dar nu afost până la era HYYH când le-au prezentat fanilor 3 drumuri diferite în triologia „The Most Beautiful Moment in Life.”

Câteva reveniri mai târziu, cei 7 membri au pornit spre o altă aventură cu o nouă triologie  adaptată pentru a privi în cele mai adânci locașuri ale iubirii de sine. Pornind de la a descrie cum se simte iubirea prin melodia „DNA” din primul album din trilologie „Love Yourself: Her”, la a realiza cruntul adevăr din spatele ei în „Fake Love” din al doilea album, „Love Yourself: Tear” și tot drumul până la adevărul despre iubire care este iubirea de sine în melodia „IDOL” din ultimul album al seriei, „Love Yourself: Answer”, băieții au scris de fapt un ghid prin care treci prin propriile sentimente, ajungând la sfârșitul acestora pentru a descoperi iubirea de sine.

Bonusul acestei triologii este acela că are o mulțime de elemente cinematografice încorporate pentru a ajuta spectatoii să înțeleagă mai bine evenimentele prezentate prin videoclipurile muzicale.

sursa: soompi

Publicitate

3 gânduri despre „7 triologii k-pop care sunt pur și simplu uimitoare

  1. zicoji13

    Articolul acesta este efectiv o capodoperă. Avem atâtea triologii uimitoare, și e și mai frumos fiindcă ne-au introdus și ne-au purtat prin aceste lumi. Efectiv aducându-mi aminte de Shinee, îmi vine să plâng.

    Nu cred că ai cum să alegi ceva preferat, fiindcă le adori pe toate și poveștile din spate sunt prea bune și reușite ca să poți alege doar una.

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s