Oficiul Coreean al Proprietății Intelectuale refuză cererea agenției HYBE de a înregistra marca „BORAHAE” a lui V din BTS

Korean Intellectual Property Office Denies HYBE’s Request To Trademark V’s “BORAHAE”

Oficiul Coreean al Proprietății Intelectuale a respins oficial cererea agenției HYBE de a-și asuma drepturile de autor asupra sintagmei „BORAHAE”.

V din BTS este cel care a creat sintagma „BORAHAE”, la un fan meeting din noiembrie 2016. Membrii BTS și fanii ARMY au folosit continuu această sintagmă, cu mesajul: „Așa cum violet este ultima culoare a curcubeului, voi avea încredere în tine și te voi iubi până la final.

În luna septembrie a anului 2020, brandul de cosmetice LALALEES a încercat să înregistreze drepturile de autor pentru „BORAHAE”, iar fanii au reacționat cu promptitudine. În iunie 2021, HYBE a încercat să înregistreze propria marcă pentru „BORAHAE” pentru a proteja artiștii și compania.

Cu toate acestea, cererea a fost refuzată. Motivul este următorul: „BORAHAE este un cuvânt inventat de V (Kim Taehyung) din BTS la un fan meeting din 13 noiembrie 2016.” Prin urmare, singurul care poate cere drepturile de autor este chiar V. Oficiul a argumentat că, deși HYBE este agenția lui V, cei doi se află într-o relație de angajat-angajator, cel mai corect fiind ca drepturile să îi aparțină lui V.

sursă

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s