Sud-coreenii sunt cei mai mari cheltuitori din lume la cumpărarea de bunuri de lux

Potrivit Morgan Stanley, sud-coreenii sunt cei mai mari cheltuitori din lume atunci când vine vorba de cumpărarea de bunuri personale de lux pe cap de locuitor,

Banca de investiții a estimat că cheltuielile totale din Coreea de Sud pentru bunuri personale de lux au crescut cu 24% în 2022, ajungând la 16,8 miliarde de dolari, sau aproximativ 325 de dolari pe cap de locuitor. Este mult mai mult decât cei 55 de dolari și 280 de dolari pe cap de locuitor cheltuiți de cetățenii chinezi și, respectiv, americani, conform estimărilor Morgan Stanley.

De asemenea, mărcile de lux au evidențiat vânzări puternice în Coreea.

Moncler a declarat că veniturile sale din Coreea de Sud „s-au dublat” în al doilea trimestru în comparație cu perioada înainte de pandemie. Grupul Richemont, proprietarul Cartier, a declarat că Coreea se numără printre regiunile în care vânzările au crescut cu două cifre în 2022, comparativ cu un an sau  doi ani în urmă.

În timp ce Prada a spus că perioadele de carantină din din China au contribuit la o scădere cu 7% a performanței retailului în 2022, casa de modă a spus că scăderea a fost „atenuată de performanța puternică din Coreea și Asia de Sud-Est”.

Analiștii Morgan Stanley au explicat că cererea de bunuri de lux în rândul cumpărătorilor sud-coreeni este determinată atât de o creștere a puterii de cumpărare, cât și de dorința de a manifesta în exterior statutul social: „Aspectul și succesul financiar pot rezona mai mult cu consumatorii din Coreea de Sud decât în majoritatea altor țări”, au scris analiștii în raport.

Afișarea bogăției este, de asemenea, mai acceptabilă din punct de vedere social în societatea coreeană. Un sondaj McKinsey a constatat că doar 22% dintre respondenții coreeni consideră că prezentarea bunurilor de lux este de prost gust, comparativ cu 45% dintre japonezi și 38% dintre chinezi.

Cererea de produse de lux a fost susținută și de creșterea averii pe fiecare gospodărie. Datele Băncii Coreei arată că valoarea netă a gospodăriilor țării a crescut cu 11% în 2021. Aproximativ 76% din averea familiilor din Coreea este în imobiliare, prețurile cărora au crescut substanțial din 2020.

Banca de investiții a menționat, de asemenea, că brandurile de lux au folosit simboluri coreene pentru a cataliza și mai mult cererea. „Aproape toate celebritățile coreene majore sunt ambasadori de brand ai principalelor case de lux”, se arată în raport, precum Fendi și actorul Lee Min Ho sau Chanel și rapperul G-Dragon.

Dior a făcut-o pe Rose din BLACKPINK imaginea colecției sale HardWear, despre care casa de modă a spus că a fost „foarte bine primită” și că a dublat vânzările pentru firmă.

Cu toate acestea, Bain & Company a avertizat împotriva utilizării valorilor pe cap de locuitor pentru consumul de bunuri de lux: „Luxul prin definiție nu este un produs de piață de masă”, a declarat partenerul Bain & Co Weiwei Xing pentru CNBC.

În prezent, cheltuielile anuale pe cap de locuitor din Coreea de Sud pentru bunuri de lux rămân de peste șase ori mai mari decât cele ale celor care cheltuiesc chinezi. La nivel global, McKinsey a estimat că piața de lux va crește între 5% și 10% în 2023, susținută de cererea din SUA și China.

„Ne așteptăm ca creșterea să se reia după ce China își va reveni din valurile actuale de Covid, ceea ce ar trebui să aibă loc până în primul trimestru”, a spus Xing.

A customer carries a Chanel SA shopping bag in Seoul, South Korea, on Tuesday, Dec. 14, 2021.

 

Sursa

Un gând despre „Sud-coreenii sunt cei mai mari cheltuitori din lume la cumpărarea de bunuri de lux

  1. Pingback: Jimin de la BTS este cel mai nou ambasador global al Dior + fotografiile arată potrivirea perfectă | K-POP ROMÂNIA

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s