Exporturile sud-coreene de CD-uri au explodat anul trecut

Jurnaliștii sud coreeni sunt extrem de mirați de faptul că producția de CD-uri din țara lor a doborât recorduri în anul 2022 la export!

Un articol din 17 ianuarie 2023 din Coreea de Sud face o analiză a exporturilor de CD-uri din această țară.

Exporturile de CD-uri K-pop au atins un record anul trecut, pe măsură ce K-pop-ul a câștigat popularitate la nivel global, fanii K-pop continuând să favorizeze albumele fizice pentru a-și arăta devotamentul față de trupe și grupuri.

Astfel, se notează că artiștii coreeni au vândut CD-uri în valoarea de 233,1 milioane de dolari în 2022, în creștere cu 5,6% față de anul precedent, fiind și cel mai mare număr înregistrat vreodată, potrivit datelor Serviciului Vamal din Coreea publicate luni.

Cel mai mare importator a fost Japonia, unde artiștii au vândut de 85,7 milioane de dolari, urmată de China, cu 51,3 milioane de dolari, și Statele Unite, cu 38,9 milioane de dolari. Alte economii din top 10 includ Taiwan, Olanda, Thailanda, Hong Kong și Germania.

Cifrele reprezintă un salt uriaș în exporturi de 262% comparativ cu anul 2018, când au fost vândute în întreaga lume CD-uri în valoare de doar 64,4 milioane de dolari. Numărul a crescut de atunci, dar a crescut rapid în 2020, când pandemia a oprit toate concertele și turneele offline, oferind fanilor K-pop opțiuni limitate de a-și cheltui banii.

Deși companiile K-pop nu oferă o statistică detaliată a performanței artiștilor din străinătate, datele conexe indică faptul că trupele de băieți s-au vândut bine în special la nivel internațional.

Conform unei analize de sfârșit de an publicată de Luminate și Billboard săptămâna trecută, șapte din cele 10 cele mai bine vândute albume CD în Statele Unite în 2022 au fost ale artiștilor K-pop — BTS, Tomorrow X Together, Stray Kids, Twice, Stray Kids (din nou), ENHYPEN și NCT 127.

Proof” de la BTS a fost locul 2 pe listă, cu 413 000 de CD-uri vândute, venind după „Midnights” de Taylor Swift, cu vânzări de 640 000 de unități. TWICE a fost singurul grup de fete care a avut numele pe listă, ajungând pe locul șase cu „Between 1&2”, și 199 000 de CD-uri vândute.

„Titlurile K-pop se vând deosebit de bine pe format CD, deoarece multe lansări din acest gen sunt lansate în ediții de CD de colecție, fiecare găzduită de obicei în ambalaje elaborate, cu articole din hârtie de brand ”, a explicat Billboard.

Proof” și „Minisode 2: Thursday’s Child” de Tomorrow X Together s-au aflat pe lista celor mai bine vândute 10 albume din 2022 în Statele Unite, pe baza vânzărilor fizice și digitale combinate.

Tendința trupelor de băieți care performează mai puternic în topurile de vânzări de albume este vizibilă și pe piața internă. Grupurile de fete au fost ascultate cel mai mult, dar trupele de băieți au vândut mai multe albume, au dezvăluit luna trecută datele de la sfârșitul anului de  K-pop Circle Chart.

În 2022, 18 artiși și grupuri K-pop au vândut peste un milion de copii ale CD-urilor lor, dintre care 13 au fost trupe de băieți. Primele trei albume au fost, de asemenea, trupe masculine – BTS, Stray Kids și Seventeen.

Dar când a venit vorba de streamuri și descărcări, grupurile de fete au fost campioane. „Love Dive” al grupului de fete IVE a fost cea mai difuzată și descărcată melodie coreeană atât pe plan intern, cât și pe plan global. A fost urmat de „Pink Venom de la BLACKPINK la nivel global și de „Tomboy” de la (G)I-DLE în Coreea.

Sursa

Publicitate

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s