Un nou tip de eroine feminine încep să fie în centrul atenției în K-Drame

A scene from the Netflix series 'The Glory,' starring Song Hye-kyo, is seen in this photo provided by the company. Courtesy of Netflix

Asistăm oare la o schimbare a tipului de roluri feminine principale în K-Drame?

Povestea clasică în care bărbat bogat care se îndrăgostește de o fată săracă a fost o temă populară în dramele coreene în urmă cu un deceniu, dar acum este considerată ca fiind o poveste expirată de multe ori. Acum, personajele feminine puternice și care inspiră au început să aibă o prezență tot mai mare pe ecrane în ultimii ani, iar tendința probabil va continue și în acest an.

Actrițe de top și-au uimit fanii cu o gamă largă de roluri în noile drame TV și seriale ale serviciilor de streaming, iar mai multe nume de top vor reveni pe micul ecran în cursul acestui an.

Song Hye Kyo, cunoscută drept „Regina Melodramei”, a primit recent multe aprecieri pentru rolul său întunecat din serialul Netflix „The Glory”, o dramă de răzbunare sumbră despre hărțuirea școlară. Actrița în vârstă de 41 de ani joacă rolul unei femei care a suferit toată viața din cauza violenței la care a fost supusă în școală și care se răzbună pe foștii ei bătăuși, profitând de oamenii din jurul ei.

Prima parte a K-Dramei, difuzată în decembrie, a fost un succes la nivel mondial, fiind în topul săptămânal Netflix în opt țări, inclusiv Coreea de Sud, și ajungând în topul celor mai bune 10 emisiuni TV din 34 de țări.

A scene from the Netflix series 'The Glory,' starring Song Hye-kyo, is seen in this photo provided by the company. Courtesy of Netflix

În timp ce dramele anterioare de la locul de muncă se învârteau în principal în jurul protagoniștilor masculini, drama de weekend a postului  de cablu JTBC „The Agency” urmărește politica de birou din perspectiva unei femei șefe, interpretată de Lee Bo Young. Aceasta joacă rolul primei femei director a unei agenții de publicitate, care a promovat rapid prin performanța ei de excepție, în ciuda originilor sale modeste. Personajul cu inima rece, dependent de muncă, nu ezită să se răzbune pe rivalii ei masculini de la locul de muncă, dar se luptă cu o anxietate constantă, singură acasă.

Actrița câștigătoare de la Cannes Jeon Do Yeon a revenit pe micul ecran în drama de weekend de la tvN „Crash Course in Romance”, care a început să fie difuzată în 14 ianuarie.  

Jeon Do Yeon, care are talent atunci când joacă rolul unor femei tulburate emoțional ( în filme precum „Secret Sunshine” (2007)), joacă rolul unei foste jucătoare a naționalei de handbal care acum conduce o afacere de tip takeawaey și are grijă de fratele ei bolnav și de nepoata ei care este la liceu.  Actrița în vârstă de 50 de ani cu o fiică adolescentă la rândul ei a spus că ar putea simpatiza cu personajul care se sacrifică pentru familia ei: „Când mi s-a oferit șansa de a interpreta primul meu personaj strălucitor după mult timp, m-am gândit dacă aș putea să o fac bine”, a spus vedeta în timpul unei conferințe de presă online la începutul acestei luni. „M-am gândit că va fi genul de dramă care ar permite telespectatorilor să descopere părți necunoscute din mine.”

Voi ce părere aveți despre aceste eroine? Vă plac poveștile lor? Le-ați viziona?

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s