CEO-ul SM Entertainment, Lee Sung Su, vorbește împotriva lui Lee Soo Man într-un videoclip detaliat

Lee Sung Su îl acuză pe Lee Soo Man că și-a pus propriile interese financiare/proiecte dubioase înainte de artiștii agenției SM și înainte de agenție, șantajând și chiar subminând revenirea unor trupe ca aespa.
Se pare că plecarea lui Lee Soo Man nu se termină în pace. Un CEO de la SM Entertainment a postat o filmare în care vorbește despre schemele lui Lee Soo Man din trecut și modul în care acesta și-a pregătit negocierea cu SM, știind că îi expira contractul cu agenția. Este doar prima filmare, urmând și altele.

Deși este o poveste complicată, lucrurile sunt oarecum clare. Lee Soo Man își pregătea o revenire cu un contract mult mai avantajos care să îi finanțeze alte proiecte imobiliare etc.. Aveți mai jos rezumatul.

Potrivit lui Lee Sung Su, Lee Soo Man a înființat compania internațională de producție CTP (CT Planning Limited) folosind un capital de un milion de dolari, similar modului în care a înființat anterior compania coreeană Like Planning.

El a schimbat contractele pentru distribuția muzicală pentru WayV, SuperM și aespa, astfel încât acestea să treacă prin casele de discuri din China și SUA, precum și prin CTP. În mod normal, SM și agențiile relevante coreene ar fi trebuit să-și împartă mai întâi profiturile între ele, iar apoi Like Planning (Lee Soo Man) ar fi trebui să primească 6% din ceea ce primește SM. Cu toate acestea, Lee Soo Man a fixat contracte separate cu fiecare agenție, iar prin CTP, el primește 6% din bani înainte ca SM și casele să-și deconteze profiturile. Lee Sung Su susține că Lee Soo Man a făcut acest lucru pentru a se sustrage de la Serviciul Național de Taxe din Coreea. CTP nu a fost format doar pentru acest schimb, ci pentru o expansiune globală nelimitată și o încercare de a obține profituri de producție în avans în străinătate.

CTP este o corporație străină separată de Like Planning. Contractele dintre CTP și agențiile din afara Coreei de Sud sunt încă active – și vor continua să fie active – și sunt complet diferite de contractul de producție dintre SM și Like Planning, care a fost reziliat anul trecut.

Până aici, rezumatul ar fi: Lee Soo Man a făcut o a doua agenție pentru artișii SM care să gestioneze contractele cu străinătatea și pentru a evada sistemul de taxare corean. Mai mult, această agenție lua banii înaintea SM pentru contractele ei cu artiști ca SuperM, aespa și WayV.

Dar continuarea este și mai interesantă.

Contractul de producător al lui Lee Soo Man se încheia în decembrie 2022, iar acesta a ordonat să nu se dezvăluie niciunul dintre planurile viitoare privind producția discutate înainte. Echipele de management și producție se pregăteau să lanseze o restructurare organizatorică bazată pe un centru multi-producție.

În ianuarie 2023, Lee Soo Man și-a exprimat mai deschis urmărirea intereselor sale private. El a ordonat următoarele, șantajând echipa SM:

  • să fie făcut un anunț prin presă că artiștii au nevoie de Lee Soo Man.
  • să fie folosiți angajații pentru a instiga lumea că este nevoie de Lee Soo Man.
  • Lee Soo Man și SM să semneze temporar un contract de consultanță pe plan intern și justificarea activităților lui Lee Soo Man.
  • Toate albumele și artiștii promovați în străinătate să semneze un contract cu CTP, firma dn străinătate a lui Lee Soo Man, sau SM ar trebui să semneze un al doilea contract de producție cu Lee Soo Man în Coreea.
  • stabilirea  unei echipe de răspuns pentru Lee Soo Man, chiar dacă era nevoie de 10 miliarde de woni (aproximativ 7,8 milioane de dolari) pentru a realiza acest lucru.
  • astfel, compania nu ar mai fi putut face profit fără Lee Soo Man, așa că trebuia găsit un plan pentru a reduce profiturile din primul trimestru.
  • după lansarea muzicii produsă în decembrie, urma să se ia în considerare amânarea lansărilor de la mijlocul până la sfârșitul lunii februarie și martie până în aprilie.

Firma de investiții Align Partners a cerut reforma structurii de management de la SM Entertainment și a spus că va dezvălui informații care ar scădea reputația companiei și a lui Lee Soo Man dacă reforma nu este realizată. Această informație era despre Lee Soo Man ar fi primit 6% din vânzările de la albumele deja lansate timp de 70 de ani și 3% din vânzările de management din 2023 timp de trei ani, însumând aproximativ 80 de miliarde de woni (aproximativ 62 de milioane de dolari), deși contractul de producție dintre Lee Soo Man și SM Entertainment se terminase deja.

Lui Lee Sung Su i-ar fi fost rușine și i-a transmis lui Lee Soo Man un mesaj dezicându-se de el. În videoclip, Lee Sung Su include o înregistrare vocală a lui Lee Soo Man, care convinge lumea să ia o poziție clară și să-l susțină.

Într-o altă parte a videoclipului, Lee Sung Su menționează că Lee Soo Man a promovat proiecte personale precum construirea unui „oraș inteligent de divertisment” sau un „oraș al muzicii” și festivaluri K-pop care promovează sustenabilitatea și plantarea de copaci. Orașul muzical pe care l-a imaginat Lee Soo Man era, de asemenea, legat de un cazinou și, de asemenea, a discutat despre legalitatea folosirii marijuanei, astfel încât turiștii să se poată bucura și mai mult de cazinou și festival. Potrivit lui Lee Sung Su, Lee Soo Man a vrut să folosească artiști SM pentru a comercializa „lumea lui Lee Soo Man” care urma  a fi creată în țări din lumea întreagă.

Lee Sung Su a mai spus că aespa avea programat inițial să revină pe 20 februarie, primul lor concert fiind programat pentru 25 și 26 februarie, dar revenirea trupei a fost amânată din cauza încăpățânării lui Lee Soo Man.

Lee Soo Man a ordonat echipei A&R a SM Entertainment și producătorului Yoo Young Jin să includă versuri despre plantarea de copaci, durabilitate și politici sustenabile în toate melodiile importante lansate de agenție. Aceasta a inclus piesa de revenire a Aespa cu diverse fraze care nu au legătură cu K-pop-ul, cum ar fi „doar sustenabilitatea”, „cel puțin un grad mai jos”, „coexistență”, „ecologism” și „plantarea de copaci” în versuri.  Deoarece cântecul a fi fost complet fără legătură cu identitatea și conceptul echipei aespa, angajații s-au străduit să producă conținut relevant, iar Lee Sung Su spune că și membrele aespa au plâns pentru că erau supărate.

Lee Sung Su și cei de la SM au decis că cel mai bine ar fi să amâne revenirea Aespa, iar acum se pregătesc cu muzică nouă.

Lee Sung Su încheie videoclipul cerând tuturor spectatorilor să protejeze SM.

 

Sursa

Publicitate

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s