[CCC] Un profesor de dans pentru idoli dezvăluie ce se întâmplă cu stagiarii care nu debutează

Articol:” „Dacă nu apuci să debutezi…” un renumit antrenor de idoli dezvăluie realitatea pentru stagiari.”

Sursa: Wikitree via Instagram

Antrenorul de dans pentru idoli și YouTuber-ul In Ji Woong a vorbit despre realitatea șocantă cu care se confruntă stagiarii idoli atunci când nu ajung să debuteze.

„E diferit la fiecare agenție, dar de obicei ești mutat într-o grupă de debut după 7-8 ani de antrenament și apoi în sfârșit un debut după încă 1-2 ani de pregătire. Este ca un sistem piramidal. Sunt tone care nu ajung nici măcar la stadiul de stagiar. Agențiile mari primesc peste 10 000 de videoclipuri de audiție per postare.”

„Odată ce treci de acea competiție și devii un stagiar adevărat, începi procesul de comercializare. Ei nu te lasă să mergi singur nici la magazinul din colț. Nu există deloc libertate. Te afli la o vârstă vulnerabilă la care descoperi cine ești și ești înconjurat doar de alte fete și băieți mai mari care au abandonat școala și duc o viață în care sunt la dietă constant. Sunt mulți care nu pot debuta nici după 7-8 ani. Cei care și-au păstrat încă o oarecare autonomie vor găsi o cale diferită de urmat, dar majoritatea copiilor care s-au bazat pe companie pentru a le spune ce să facă în fiecare zi nu ajung să se descurce atât de bine singuri. Nu au studii universitare și și-au pierdut anii de formare, așa că le lipsesc multe cunoștințe de bază.”

„În plus, nu au făcut altceva decât să urmeze un program de dimineață până seara, așa că, odată ce sunt singuri, încep să se întrebe: „Ce fac acum?” În afară de cântat și dansat, ei literalmente nu știu cum să facă altceva. De obicei suferă de depresie și fie iau decizii proaste, fie ajung să lucreze în cartierul roșu.”

„Desigur, sunt unii care se descurcă bine. Există un copil care a devenit un dansator celebru. Piramida din industria idolilor este foarte abruptă, ceea ce face ca K-Pop-ul să fie atât de competitiv, dar ca cineva care vede toate acestea din interior, nu pot să nu simt că mi se rupe inima pentru ei.”

„Există o vorbă că idolii sunt aleși de ceruri pentru că ai putea fi mult mai frumos și mai talentat decât oricine altcineva, dar totuși să nu poți debuta, dacă nu te potrivești cu imaginea generală a grupului”.

 

1. [+138] În zilele noastre, nu trebuie neapărat să rămâi să fii stagiar idol dacă nu îți iese încercarea asta. Poți deveni YouTuber, BJ, influencer SNS etc. Există o mulțime de alte moduri de a deveni faimos și de a câștiga adepți. Am văzut atât de mulți youtuberi care și-au construit propria faimă și mai târziu au folosit asta pentru a obține oportunități în emisiunile TV.

2. [+74] Eu personal cred că o astfel de carieră… este doar 90% ceva cu care te-ai născut și fie îl ai, fie nu, iar 10% este munca ta grea. Aceasta nu este o carieră în care munca grea te va duce departe. Este nasol să recunoști, dar chiar trebuie să evaluezi dacă te-ai născut cu un talent natural pentru acest tip de slujbă sau renunți la timp și găsești o altă cale.

3. [+30] Cred că este o problemă faptul că vedem idolii ca produse care trebuie vândute și cumpărate. Permite companiilor să scoată „produse” de proastă calitate, în speranța că publicul va cumpăra unele, ceea ce creează o situație în care se produc prea mulți idoli care nu ajung niciodată să pășească pe scena unui spectacol muzical. Companiile mai mari sunt mai pretențioase cu ceea ce lansează și fac cercetările de piață adecvate pentru a vedea ce vrea publicul și ce este dispus să cumpere… asta le face să aibă atâta succes. Pentru a bate sumele uriașe de investiții din spatele acestor companii mari, nu este vorba despre frumusețe sau abilități… doar noroc pur.

4. [+31] Chiar și după debut, succesul tău nu este neapărat garantat. A deveni BTS sau Black Pink este un caz minoritar uriaș. Majoritatea debuturilor nu sunt nici măcar amintite de public și dispar în liniște înainte de a avea vreo șansă…

5. [+14] Nimic în afară de a trebui să te agăți prin voință pură și forță brută dacă asta îți dorești cu adevărat..

Sursa: Video YouTube original

1. [+2.800] Personal cred că cel mai mare sacrificiu al sistemului pieței de idoli este Sulli. Cu luni înainte de a muri, ea spunea pe Insta live că nu știe să-și spele rufele sau să-și curețe propria casă pentru că vine o femeie de serviciu să facă totul. Am fost șocat când am auzit asta. Avea 26 de ani atunci. Având în vedere că ea a debutat la 9-10 ani și dormea singură când era copil înainte de a debuta cu f(x), practic nu a avut niciodată o copilărie sau amintiri ale ei…

2. [+790] Lucrurile pe care le-am simțit ca fan de idol de mult timp sunt toate exprimate aici în acest videoclip. Idolii se dezlănțuie pentru câți bani câștigă, dar ceea ce vedem nu este tot ce arată cât de multă muncă fac. Dacă te gândești la modul în care trebuie să fie „de disponibili” pentru serviciul lor, nu sunt plătiți prea mult la oră. Sunt 100% de acord că a fi în top 1% ca idol nu aduce la fel de mulți bani ca a fi în top 1% în orice altă industrie.

3. [+1.400] Companiile trebuie să înceteze să le suprime atât de mult din libertatea lor. Ar trebui să li se permită să meargă la magazinele din zonă sau cel puțin să le expună motivul pentru care nu le place să meargă acolo și să le permită să ia decizii mai bine informate. Personal cred că sistemul de idoli are mai multe avantaje decât dezavantaje, deoarece prin acest sistem ei câștigă oportunitatea de a debuta. Majoritatea părinților nu sunt în măsură să plătească pentru costurile pe care aceste companii le plătesc pentru a-i antrena pe acești idoli.

4. [+401] Irene a debutat la 24 de ani pentru că este drăguță… Dacă la 24 de ani nu ar fi fost altceva decât o voce drăguță, fără aspectul ei vizual, nu ar fi trebuit să debuteze niciodată. Și așa există tone de cântăreți buni în vârstă de douăzeci de ani…

5. [+483] Ca fan SHINee de 15 ani, sunt de acord cu multe dintre punctele de aici. SHINee a dobândit multă experiență și, în sfârșit, sunt la o vârstă la care pot să conducă mașini frumoase și să trăiască în case frumoase acum, când au treizeci de ani, dar nu era cazul înainteㅎㅎ.. Oamenii au devenit mai îngăduitori cu idolii din a treia și a patra generație, dar este încă o carieră cu o lipsă severă de libertate în care ești forțat să faci orice îți ordonă compania ta. Practic, trebuie să ții strâns din dinți și să te abții până ajungi la un nivel de experiență în care ți se acordă mai multă libertate. E nasol să te uiți la asta ca fan ㅠㅠ…

6. [+308] Nu sunt doar idolii în situația asta… orice carieră în care speri să ajungi în top 1% necesită multă muncă și sacrificii. Dar totuși cred că idolii sunt ținuți la un standard mai înalt decât orice altă carieră, împreună cu consecințe mai grave.

7. [+170] Chiar cred că a numi idolii „o decizie luată de ceruri” este perfect pentru că chiar și după debutul stagiarilor, ei se confruntă în continuare cu un viitor incert, multe prejudecăți, sexualizare etc. și că mai trebuie să se și regăsească și să-și dezvolte o identitate în mijlocul acelui control… ei au cu adevărat o slujbă decisă de ceruri. Practic, ei se supun celor mai dure forme de capitalism și este crud că astfel de copii mici învață toate acestea.

8. [+718] Este adevărat, idolii sunt oameni aleși de ceruri. Nu-mi pot imagina mizeria de a munci și de a suferi atât de mult ca să nu reușească să câștige popularitate și să dispară;

9. [+571] De aceea cred că Jang Wonyoung face ceea ce trebuie. Ea își ascunde luptele. A început la 15 ani și a devenit adult abia anul acesta… Nu îmi pot imagina nivelul de forță și rezistență de care trebuie să fi fost nevoie pentru a ajunge în acest punct al carierei.

10. [+406] Cu siguranță ceva la care oricine visează să devină idol ar trebui să fie atent.

11. [+583] Pentru a deveni un idol, practic trebuie să accepți faptul că nu vei avea viață proprie.

 

Sursa

 

Publicitate

Un gând despre „[CCC] Un profesor de dans pentru idoli dezvăluie ce se întâmplă cu stagiarii care nu debutează

  1. ness

    wow… niciodată nu am invidiat idolii dar informația asta a venit ca norii de ploaie într-o zi însorită de vară… e trist. de parcă ei renunță la viitor și decid benevol să fie modelați într-un produs oarecare, fără o formă finală precisă sau șansă la remunerare

    sunt prea mulți idoli, în loc să se mai debuteze iar, ar fi mai bine primit de public să avem mai multe show-uri ca Peak Time pentru a arăta ce talente avem chiar acum

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s