Kyoungyoon din DKZ admite că a fost victima cultului JMS

Agensi Beber Afiliasi Orang Tua Kyoungyoon DKZ dengan Kultus JMS

Idolul face dezvăluiri șocante într-un interviu!

In the Name of God: A Holy Betrayal” este un documentar care a fost creat în scopul de a dezvălui informațiile terifiante referitoare la anumite culte religioase și practicile acestora. Unul dintre cultele amintite în serial este JMS Providence (cunoscut și sub numele de Christian Gospel Mission), fondat de liderul condamnat Jung Myung Seok, care a fost acuzat de agresiune sexuală contra femeilor enoriașe.

În urma atenției câștigate, o listă de adrese presupus afiliate cultului JMS a început să se răspândească online. O anumită locație a atras atenția internauților, care au recunoscut-o ca fiind aceea a cafenelei deținute de către părinții unui idol k-pop, Kyoungyoon din DKZ.

În data de 7 martie, la scurt timp după zvonurile răspândite, agenția Dongyo Entertainment a postat o declarație oficială prin care neagă afilierea lui Kyoungyoon cu biserica. Ei au precizat faptul că artistul credea că este vorba despre o biserică comună pe care o frecventau părinții săi. Agenția a adăugat faptul că familia a încetat activitatea comercială, a părăsit biserica și nu va avea nicio legătură cu aceasta în continuare.

După declarația companiei, artistul s-a prezentat în fața unui interviu propus de Dispatch, unde a vorbit despre experiența sa referitoare la cultul JMS, urmând să-și ceară scuze în mod public. Pentru început, Kyoungyoon  a mărturisit că s-a regăsit în viața religioasă, urmând să meargă la biserică alături de familia sa. În timp ce mama lui a frecventat inițial o biserică prezbiteriană, a fost introdusă în cultul JMS cu ajutorul surorii sale mai mici.

Idolul a spus că a auzit pentru prima dată o predică a cultului JMS prin intermediul unui videoclip, iar apoi l-a cunoscut pe lider cu ajutorul mătușii sale, care i-a spus că va cunoaște un om care a citit Biblia de „peste 2000 de ori și care transmite mesajul lui Dumnezeu”. Mai apoi a explicat: „Am urmărit și eu documentarul „In the Name of God: A Holy Betrayal”. În episod, un om spune: „Eu sunt Mesia!”. Atunci când am văzut acea secvență, mi-am dat seama că este vorba despre un om nebun. Dar în trecut nu știam așa ceva…..Poate va suna jalnic, dar acesta e adevărul”.

A adăugat apoi: „Îmi amintesc cum am urmărit acel videoclip cu predica. El lasă acea momeală timp de două sau trei ore, apoi spune replica, că el este Mesia. Deși spune acele cuvinte, mulți credincioși au senzația că transmite cuvintele Domnului și îl consideră un om iluminat.” După aceea, a spus că el nu considera că liderul cultului este defapt Mesia explicând: „Nu aveam dreptul de a-mi alege religia. Deoarece familia mea credea în cult, nu am avut cu ce să compar acele lucruri de acolo, așa că m-am adaptat.”

Kyoungyoon a împărtășit o întâmplare de când era elev, pe care o consideră semnificativă în ceea ce privește adorația mamei sale pentru acea religie. El a spus: „Când eram în clasa a doua, aveam ceva fluide în creier. Știu că nu puteam mânca deloc și am vomitat constant. Pe atunci, m-au vizitat numeroși pastori, ca să se roage pentru mine. Trei zile mai târziu, am fost dus la medic pentru o examinare, dar mi-au spus că nu am nimic. După aceea zi, mama mi-a spus că e sigură că religia în care crede este reală, pentru că m-am vindecat miraculos.” Reflectând la acel incident, el a spus: „Putea fi vorba despre o boală care s-a vindecat datorită tratamentului, nu? Doar că a fost chiar în acel moment. Dacă stau să mă gândesc la asta, mi se pare foarte prostesc.”

Cu privire la asocierea sa directă cu JMS, Kyoungyoon a dezvăluit că s-a alăturat clubului vocal al cultului în cel de-al treilea an de școală, deoarece dorea să primească o pregătire vocală adecvată, dar nu avea mijloacele financiare necesare pentru a face acest lucru. Acesta a explicat: „Am fost activ în club din clasa a treia până în primul an de la liceu. Ne întâlneam fizic o dată sau de două ori pe an. Nu m-am jucat nicioddată. Cred că JMS a folosit interesele tinerilor pentru a evangheliza sau a propaga. Pe atunci, nu păreau suspicioși. Îi priveam ca pe niște oameni care mă învață arta muzicii.”

Când Kyoungyoon s-a născut în 2000, Jung Myung Seok era pe fugă. Când artistul a început școala elementară, Jung Myung Seok a fost arestat și apoi a fost eliberat în perioada în care Kyoungyoon a absolvit liceul, în 2018. Legat de știrile referitoare la lider, idolul a reflectat spunând: „Când eram tânăr, aflasem că liderul a fost „acuzat de către zvonuri false”. El a vorbit foarte multe lucruri, care au făcut oamenii să creadă că e nevinovat.  Este aproape îndoctrinare. Cred că așa mi s-a spălat creierul, deoarece asociam condamnarea sa cu execuția lui Hristos.”

Când a fost întrebat despre părerea sa personală cu privire la acuzațiile aduse, el a spus: Jung Myung Seok pe care l-am văzut nu arăta ca un violator. A fost greșeala mea, deoarece am văzut doar imaginea sa în aparență. Am urmat gândul că nu trebuie să mă iau după turmă. Credeam că nu este un om capabil de așa ceva. Îmi este atât de rușine de mine că mă gândesc la asta.”

Despre modul în care a fost tratat pentru orientarea sa religioasă, Kyoungyoon a explicat: „Când eram copil, am fost agresat, deoarece credeam într-un cult. În subconștient, am devenit defensiv. Dacă cineva m-ar întreba care este credința mea , aș spune că sunt creștin. Nu am menționat niciodată de JMS în prezena agenției sau membrilor DKZ.”

Intervievatorul l-a întrebat pe Kyoungyoon dacă s-a propagat vreodată în timp ce a promovat ca idol, iar acesta a răspuns instant: Jur că nu am făcut-o niciodată. Cei mai apropiați de mine sunt membrii și fanii mei. Nu le-am vorbit niciodată despre JMS. Dacă aș face-o, nu aș avea nicio scuză să rămân în DKZ. Nu am îndrăznit să le spun așa ceva fanilor noștri.”

În cele din urmă, idolul a menționat faptul că a părăsit cultul. El a spus: Am văzut un comentariu care spuneasă părăsesc grupul și să mă întorc la cult. Înțeleg de unde vin aceste critici. Totuși, nu îi pot ajuta pe credincioșii aceia să scape de asta cât mai curând posibil? Deși poate sună nerușinat din partea mea, dar vă cer o șansă.”

El a continuat: „Când a fost stârnită controversa aceasta, am fost pur și simplu îngrozit. Mă pot considera o victimă pentru că nu știam care este adevărul? Este adevărat că am ignorat acuzațiile, deoarece nu voiam să-mi dezonorez credința. M-am simțit vinovat după ce am văzut durerea victimelor sale. Pot să mă simt ușurat, deoarece încă nu sunt faimos. Mă gândesc că aș fi putut fi folosit ca instrument de propagandă. Este cu adevărat înfricoșător. Deși e târziu, acum părăsesc biserica. Am părăsit biserica. Nu mai există JMS pentru mine!”

Tu ce părere ai?

sursa: soompi

Publicitate

Un gând despre „Kyoungyoon din DKZ admite că a fost victima cultului JMS

 1. ness

  el a explicat bine punctul lui de vedere, și pare ușor de crezut
  niciodată nu o să-l înțeleg, dar văd că el recunoaște că a fost într-un cult, deci cred că coreenii ar trebui să-i dea o șansă
  a trecut printr-o groază tipul
  i-fanii sunt în apărarea lui, asta a bine

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s