Eric Nam și Jae din DAY6 (Park Jae Hyung) promovează conștientizarea problemelor de sănătate mintală

Eric Nam

Billboard laudă inițiativa celor doi artiști de a vorbi deschis despre problemele mintale ale idolilor.
Starul K-pop Eric Nam avea o întâlnire la New York, când a simțit brusc o durere în piept. „Am crezut că trebuie să sun la 911”, a spus el, povestind experiența din 2019. În schimb, el a rămas așezat și „a trebuit să respire în liniște” la întâlnire, a povestit. În mod similar, Park Jae Hyung, mai bine cunoscut sub numele de Jae de la trupa K-pop DAY6, se afla într-un taxi cu care se întorcea de la o filmare la Seul anul trecut, când a experimentat stări simillare unui infarct.

La început, el a pus-o pe seama stresului, spunând că de ani de zile avea stări „deplasate” și „ciudate”. Dar și-a dat seama că nu poate ignora simptomele și, cu „cea mai calmă voce”, a cerut șoferului să-l ducă la un spital din apropiere. „Aveam … senzația că voi muri, voi muri, voi muri”, a povestit el. Park și Nam au spus că au aflat ulterior că au suferit atacuri de panică. Mulți artiști se luptă să facă față capcanelor faimei. În Coreea de Sud, la fel ca în multe culturi, a vorbi despre problemele de sănătate mintală este văzut ca un tabu, starurile K-pop trebuind să se lupte singure cu depresia și bolile mintale.

Nam și Park s-au alăturat altor artiști K-pop coreeni americani pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la sănătatea mintală dincolo de comunitatea K-pop, împărtășind public călătoriile lor personale. Nam s-a mutat din orașul său natal, Atlanta, la Seul, în 2011, și și-a lansat cariera muzicală după ce a concurat la o emisiune de televiziune muzicală coreeană. Absolvent al Colegiului din Boston, Nam a spus că rasismul pe care l-a îndurat crescând în Georgia suburbană i-a lăsat cicatrici adânci.

El explică că a fost agresat și chiar scuipat de un coleg de clasă. „A fost unul dintre cele mai degradante, jenante, revoltătoare momente din viața mea de până atunci”, povestește Nam în primul episod din MINDSET, o serie de podcast-uri plătite pe care tocmai a lansat-o pentru a promova conversații despre sănătatea și starea de bine.

„Și cred că și acum în zilele noastre este un subiect despre care nu mă simt niciodată confortabil vorbind.” Nam a spus că s-a luptat și cu o criză de identitate în calitate de coreean american, fiind tratat ca un străin atât în Coreea de Sud, cât și în SUA. „Mi s-a părut că nu aparțin nicăieri”, a declarat el pentru Associated Press. Park, născut și crescut în California, a spus că are dificultăți în navigarea între două culturi foarte diferite. Și concurența intensă din industrie i-a afectat și sănătatea mintală.

„Este o lume de mâncătorie câinească”, a spus Park despre K-pop. Lui Park i s-a oferit consiliere de la casa sa de discuri, JYP Entertainment, dar a spus că i-a fost greu să se conecteze cu terapeutul său și, în cele din urmă, a luat o pauză de la cariera sa anul trecut, când trupa sa a făcut o pauză. A participat la seria de podcast-uri a lui Nam ca vorbitor în calitate de vedetă.

Nam speră că emisiunile sale pot aborda stereotipurile și stigmatele din jurul bolilor mintale. „Nu m-am gândit niciodată că voi avea nevoie, că aș vrea să vorbesc cu cineva despre sănătatea mea mintală”, a spus Nam. „Dar, odată ce ești în această poziție, nu știam cum să mă descurc cu ea. Și așa îmi amintesc acele momente foarte izolante pe care le-am avut mai demult în carieră.”

 

Sursa

 

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s