Cărți recomandate de idoli K-Pop

Iată Bookworms din KPOP și cărțile lor recomandate

Nimic nu se compară cu sentimentul pe care îl ai atunci cât te afunzi în lumea imaginară a unei cărți. În acest articol vă veți putea bucura de recomandările idolilor voștri preferați și veți avea ocazia să intrați împreună în aceiași lume de vis!

Din ce în ce mai mulți tineri renunță la cărți în detrimentul internetului. Se pare că mulți dintre noi am uitat cum miros cărțile proaspăt scoase din librărie, cum se simt paginile printre degete și cum imaginația fiecăruia prinde aripi infinite.

O multitudine de idoli au recomandat fanilor lor cărți ce abordează diferite subiecte, întocmai pentru a le reda pofta cititului. Mai jos puteți vedea o parte din aceste recomandări:

RM din BTS

Por qué RM, lider de BTS, es tan importante para los museos de Corea del Sur? | Sonica

1„Kim Jiyeoung, Născută în 1982”

Kim Jiyeong, nascuta in 1982, Cho Nam-Joo - eMAG.ro

Scrisă de Cho Nam Joo, această carte a fost publicată în 2016 și spune povestea unei mame casnice ce intră în depresie. Povestea se concentrează pe sexismul de zi cu zi pe care o femeie îl întâlnește de-a lungul vieții ei. „Kim Jiyeoung, Născută în 1982” este un roman feminist ce te va ajuta să descoperi discriminările din societatea în care trăim.

 1. Demian

Demian, Hermann Hesse - eMAG.ro

Scris de Hermann Hesse în timpul Primului Război Mondial, „Demian” a fost publicat în 1919. Acest roman scurt vorbește despre spiritualitate și încredere de sine. Toți membri grupului BTS au citit aceasta carte și pare să fi avut o oarecare influență asupra albumului „WINGS”.

 1. 1984

1984 - George Orwell - eMAG.ro

Romanul scris de George Orwell este un roman politic ce a fost publicat în 1949. Aceasta vorbește despre o lume viitoare plină de război, terorism, supravegheată continuu, ce se afundă încet, dar sigur, în totalitarism.

Jungkook din BTS

BTS Jungkook Talks About His Solo Mixtape, Group's Success and Pressure - OtakuKart

1.„Micul Prinț”

Micul print - Antoine de Saint-Exupery

Este un roman fantastic scris de Antoine de Saint-Exupéry ce a fost publicat în 1943. Această poveste îi învață pe cititori o lecție despre natura adevăratei iubiri, despre secrete și înșelăciuni. Alți idoli precum Jisoo din BLACKPINK și Jinyoung din GOT7 au recomandat, de asemenea, povestea scrisă de Antonie de Saint-Exupéry.

 1. I Decided To Live As Me”

I Decided to Live as Me - English Translation: Kim Soo-Hyun: 9789715088343: Amazon.com: Books

Această carte a fost scrisă de Kim Soo Hyun și se încadrează în categoria de cărți pentru autodezvoltare. Cartea te învață să trăiești pe cont propriu și îți reamintește că oamenii din jur sunt trecători. Este foarte ușor de citit și merită cu siguranță să îi acordați puțină atenție!

Jinyoung din GOT7

GOT7 Jinyoung Says There'll be Good News Soon + Recommends 'ENCORE' as GOT7 Song People Should Listen To | KpopStarz

1.„Strania poveste a lui Benjamin Button

Strania poveste a lui Benjamin Button si alte intimplari din epoca jazzului - F. Scott Fitzgerald

Faimoasa nuvelă de ficțiune publicată în 1922 și scrisă de F. Scott Fitzgerald spune povestea unui tânăr ce s-a născut cu o condiție medicală rară. Acesta s-a născut bătrân însă a început să întinerească pe măsură ce timpul trecea. Viața lui merge împotriva limbilor de ceas și ridică semne de întrebare tuturor oamenilor pe care îi întâlnește.

2. „Pădurea Norvegiană”

Padurea norvegiana - Haruki Murakami

Scris de Haruki Murakami și publicat în 1987, acest roman de dragoste vorbește despre iubirile trecute ale autorului. Două femei frumoase, total diferite una fața de cealaltă, ce l-au marcat pe autor în diferite etape ale vieții lui.

 1. „Înainte să te cunosc”

Inainte sa te cunosc - cartea intai din trilogia Inainte sa te cunosc - Jojo Moyes - eMAG.ro

Romanul scris de Jojo Moyes încadrează o poveste de dragoste tragică în care două persoane din lumi total diferite se întâlnesc. Această carte vă va aduce lacrimi, dar și zâmbete, iar pe măsură ce o citiți vă veți îndrăgosti de personaje și de chimia lor.

JB din GOT7

JB clarifică ce se întâmplă cu trupa GOT7 după plecarea membrilor de la agenția JYP Entertainment | K-POP ROMÂNIA

1.„1Q84

1Q84 - Vol 1 - Haruki Murakami

Scris de scriitorul japonez Haruki Murakami, romanul poate fi citit ca o poveste de dragoste, dar, în același timp, este și o meditație asupra fanatismului și asupra violentei pe care acesta o provoacă. Nu în ultimul rând, „1Q84” ridică întrebări asupra existentei libertății, indiferent de formele ei de expresie. Este un roman contemporan, complex, ce nu îți va da o pauză de respirat între intrigi și mistere.

 1. „Cinci zile

Cinci zile - Douglas Kennedy - eMAG.ro

Romanul „Cinci zile”, scris de Douglas Kennedy, prezintă o poveste de dragoste despre alegerile care ne conturează destinul. Două persoane prinse în situații dificile se îndrăgostesc, însă, pentru a putea hrăni acea dragoste, trebuie să își rezolve problemele personale ce au rădăcini puternice.

 1. „Sentimentul unui sfârșit”

Sentimentul unui sfarsit - Julian Barnes - eMAG.ro

Povestea scrisă de Julian Barnes ne vorbește despre o femeie divorțată care încearcă să se împace cu ce a trăit, cu ce n-a trăit și cu ce crede că a experimentat. Sentimentul unui sfârșit caută adevăruri și explicații, însă acestea sunt la fel de neclare și de capricioase ca memoria însăși. Este un roman ușor, relaxant, ce te va ajuta să înțelegi mai bine tainele memoriei și ale amintirilor.

Kanghyun din ONEWE

kanghyun ONEWE | 190906 | Korean bands, Kpop funny, Kpop quiz

1.„Numele trandafirului”

Numele trandafirului. Editie revazuta de autor - Umberto Eco - eMAG.ro

Scris de Umberto Eco și publicat după 30 de ani de la finalizarea acestuia, romanul „Numele trandafirului” este un thriller polițist istoric ce înfățișează o poveste din perioada Evului Mediu. În paginile romanului se dezbate misterul unor călugări ce trăiau în perioada anului 1327 într-o mănăstire uitată de lume. Aceștia sunt învinuiți de erezie, apoi încep să moară în mod suspicios unul după altul. Lucrurile se complică, iar povestea devine din ce în ce mai interesantă!

 1. Alchimistul

Alchimistul - Paulo Coelho (reeditare) - eMAG.ro

Este un roman fictiv scris de scriitorul brazilian Paulo Coelho ce prezintă povestea unui ciobănaș andaluzian numit Santiago. Ciobănașul are vise ciudate și merge la o vrăjitoare pentru a le descifra, iar aceasta îi spune că îl așteaptă o mare comoară în deșert. Santiago pleacă în cele din urmă în căutarea comorii, dar ceea ce începe ca o călătorie în căutarea unor bunuri lumești, se transforma treptat în descopeJrirea comorii ascunse din sufletul său.

Juyeon din The Boyz

Juyeon din THE BOYZ vorbește despre experiența sa în cadrul emisiunii „Kingdom” și altele | K-POP ROMÂNIA

 1. „Pescărușul Jonathan Livingston”

Pescarusul Jonathan Livingston (Reed) - Richard Bach - eMAG.ro

Richard Bach a scris o poveste pentru cei care îşi ascultă inima şi nu trăiesc numai după reguli, cei pentru care efortul desăvârșirii înseamnă o răsplată în sine. Este o carte de autodezvoltare ce te va învăța să îți desfaci aripile și să zbori spre libertate.

Jisoo din BLACKPINK

Jisoo of Blackpink: from 'mystery girl' to global sensation, her story so far | South China Morning Post

 1. „Kafka pe malul marii”

Kafka pe malul marii (Top10), Haruki Murakami - eMAG.ro

Haruki Murakami a reușit să creeze un roman fantastic unde pisicile vorbesc, peștii cad din cer, iar spiritele își părăsesc trupul, mânate de nevoia de iubire sau de sânge. Această carte spune povestea unui băiat ce se află în căutarea mamei și a surorii sale și a unui cerșetor amărât ce suferă traume cauzate de război. Cei doi comunică foarte bine între ei și reușesc să își creeze propria lume fantastică.

 1. „Trilogia New York-ului”

Trilogia New York-ului - Paul Auster - eMAG.ro

„Trilogia New York-ului” i-a adus lui Paul Auster recunoaștere internațională pentru crearea unui nou stil literar, un mix de ficțiune postmodernă cu roman negru şi crime fictive. Această trilogie este formată din 3 romane, „Orașul de sticlă”, „Fantome” și „Camera încuiată”. Această serie vă va bucura cu un labirint de emoții, cu mistere greu de deslușit, jocuri psihologice si nu numai!

 1. „Cine mi-a luat cașcavalul?”

Cine mi-a luat cascavalul Ed.2013 - Spencer Johnson - eMAG.ro

Spencer Johnson a reușit să scrie într-o manieră plină de umor despre cum poți face față schimbărilor neașteptate din timpul vieții. Acesta explica modurile in care putem anticipa schimbarea, cum ne putem desprinde de trecut si cum putem ajunge sa facem tot ce am putea face daca nu ne-ar fi teama de schimbare.

Yeri din Red Velvet

Ngắm nữ thần trung học Yeri (Red Velvet) trong Blue Birthday | Đẹp365

 1. „Fata pe care ai lăsat-o în urmă”

Fata pe care ai lăsat-o în urmă, de Jojo Moyes | Fictiune - Literatura Pentru Femei | Litera.ro

Povestea din interiorul romanului scris de Jojo Moyes descrie legătura captivantă dintre două femei despărțite de un secol, dar unite prin hotărârea lor de a lupta pentru ceea ce iubesc. Cele două femei trăiesc în epoci diferite, însă împărtășesc aceiași durere, durerea de a își pierde sufletul pereche.

2. „5 centimetri pe secundă ”
5 Centimeters Per Second, Makoto Shinkai (Created by) - eMAG.ro

Inspirată dintr-un anime cu același nume, cartea „5 centimetri pe secundă” scrisă de Makoto Shinkai spune povestea de dragoste a doi tineri ce cresc împreună de-a lungul anilor. Apar schimbări în viața lor, obstacolele sunt tot mai dese, iar la un moment dat obosesc din a mai lupta în continuare cu ele. Urmăriți modul fabulos în care cei doi adolescenți devin adulți împreună, cum se schimbă împreună și cum își păstrează relația puternică.

 1. „Camera lui Jacob”

Camera Lui Jacob - Virginia Woolf - eMAG.ro

Romanul Virginiei Woolf se încadrează perfect în categoria de roman ambiguu. Povestea se învârte în jurul unui bărbat pe nume Jacob Flanders ce este descris de personajele secundare din carte. Descrierea lui începe de pe vremea în care era copil și se dezvoltă spre anii lui de adolescență, urmați de cei de maturitate.

I.U

IU donates 100 million KRW (~84,246 USD) worth of ice vests for the nurses who are fighting the virus on the front lines | allkpop

 1. „Umanitate pierdută”

No Longer Human, Osamu Dazai, Csamu Dazai - eMAG.ro

Romanul scris de Osamu Dazai prezintă bătălia din sufletul unui tânăr ce se zbate între tradițiile japoneze și ideile occidentale. Acesta se găsește adesea pierdut în gânduri, întrebându-se care este rostul vieții, unde duce aceasta și cum își poate găsi drumul corect. „Umanitate pierdută” este un roman ușor psihologic ce te va învăța să apreciezi valorile vieții, ale oamenilor și ale timpului.

Jonghyun din SHINee

Black and white Jonghyun | Jonghyun, Shinee jonghyun, Shinee

 1. Metamorfoza

Metamorfoza

Jonghyung adora să citească și a declarat că „Metamorfoza” era cartea pe care ar reciti-o de nenumărate ori. Opera scrisă de Franz Kafka cuprinde texte literale diverse, de la poezii până la texte ce seamănă cu schițele unui roman. Toate acestea spun povestea unui om ce a trăit o viață lipsită de evenimente, mereu înconjurat de monotonie și normalitate. Acesta se transformă într-o zi în larvă, iar misiunea lui este aceea de a evolua prin metamorfozare. Coconul larvei reprezintă lanțurile vieții sale, produsul obținut în urma metamorfozării semnifică eliberarea din banalitate și insipiditate. Această carte psihologică este minunată!

Voi ce cărți ați recomanda? Spuneți-ne în comentarii!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s