Vânzările lunare de albume K-pop depășesc 10 milioane de copii pentru prima dată

K-pop girl group aespa / Courtesy of SM Entertainment

Ultima lună a înregistrat un nou record în istoria K-pop-ului.

Vânzările lunare de albume K-pop au depășit în totală de 10 milioane de copii pentru prima dată luna trecută datorită extinderii continue a fandomului global al grupurilor de idoli, a declarat luni un agent de evaluare a pieței.

Potrivit lui Kim Jin-woo, cercetătorul șef al Circle Chart, care raportează vânzările și fluxurile acumulate, vânzările combinate ale celor mai bune 400 de albume fizice coreene au ajuns la 10 827 324 de exemplare în iulie,  cu o creștere cu 40,2% față de luna precedentă.

A fost totodată pentru prima dată când vânzările lunare au depășit 10 milioane de când clasamentul a început să colecteze date în anul 2010. Cifra reprezintă o creștere cu 116,8% față de un an în urmă.

După albume, cel de-al doilea EP al grupului de fete aespa, „Girls”, s-a clasat pe locul 1, cu 1,64 milioane de copii vândute. A fost urmat de „Manifesto: Day 1” al grupului de băieți ENHYPEN (1,4 milioane de exemplare) și „Sector 17” de la Seventeen, cu 1,34 milioane de exemplare. Ateez, ITZY, Kim Ho Joong, Youngtak, J-Hope, BTS și STAYC au completat topul 10.

De asemenea, atrage atenția că albumele vechi reprezintă aproximativ 10% din vânzările totale din prima jumătate a anului, deoarece fanii K-pop la nivel mondial ascultă nu numai lansări noi, ci și albumele vechi de la vedetele lor preferate.

Kim a estimat că un astfel de obicei de consum va servi drept forță motrice pentru creșterea continuă a pieței albumelor fizice. 

 

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s