Vedetele K-pop și relațiile

Editorii de la The Korea Times fac o incursiune în lumea artiștilor K-pop și a relațiilor amoroase din perspectiva fanilor coreeni. Găsiți mai jos traducerea articolului.Autor:  Dong Sun-hwa

Titlu: „Fosta membră Lovelyz stârnește discuții după dezvăluirile despre întâlnirile vedetelor K-pop.”

Jin, o fostă membră a grupului de fete K-pop Lovelyz, acum desființat, a declarat luni că va lua măsuri legale împotriva celor care i-au bombardat contul de Instagram cu comentarii rău intenționate. Avertismentul tânărei de 26 de ani a venit la doar o zi după ce și-a cerut scuze pentru că a făcut remarci „controversate” pe canalul ei de YouTube despre diferitele moduri în care vedetele K-pop își fac timp să se întâlnească în mijlocul programelor lor încărcate.

Potrivit lui Jin, companiile de management din zilele noastre nu-și descurajează cântăreții să se întâlnească dacă au suficientă experiență pentru a evita orice probleme. Ea a adăugat că idolii au șanse frecvent să se cunoască atunci când filmează emisiuni de muzică împreună, menționând numele unei anumite emisiuni în care își pot construi cu ușurință relații.

De fapt, Jin a vorbit despre întâlniri – un subiect tabu de multă vreme în industria conservatoare K-pop – ca răspuns la întrebările fanilor ei. Fanii ei susțin că nu a aruncat o bombă, deoarece mulți alți cântăreți au spus deja cum și-au început poveștile de dragoste. Dar câțiva fani K-pop din Coreea nu sunt de acord, afirmând că este „necugetată”. Aceștia insistă că Jin a lansat informații nedorite care ar putea afecta negativ alte vedete K-pop, lăsând loc scandalurilor și zvonurilor.

Se dezbate încă aprins online dacă Jin a mers prea departe, dar un lucru este clar: fanii K-pop, în special cei din Coreea, sunt încă foarte sensibili cu privire la viața amoroasă a vedetelor lor.

„Adepții K-pop sunt ca părinții sau sponsorii, în sensul că arată un sprijin neclintit pentru cântăreții lor. Dar, în schimb, doresc ca vedetele lor să se cufunde în cariera lor și să urmărească succesul”, Lee Gyu-tag, profesor asociat la studii culturale la Universitatea George Mason din Coreea, a declarat pentru The Korea Times. „Ei nu vor ca artiștii K-pop să se îndepărteze de la acest curs și să petreacă prea mult timp și energie pentru altceva, cum ar fi întâlnirile.”

Faptul că unii fani își văd cântăreții ca potențiale interese amoroase pentru ei înșiși a fost mult timp ales drept motivul din spatele sensibilității lor, dar Lee crede că acest lucru nu este neapărat adevărat: „Unii dintre ei par să aibă sentimente romantice pentru cântăreții lor, dar, de cele mai multe ori, reacționează cu sensibilitate la problemele legate de întâlniri, deoarece se tem că vedetele lor ar putea să-și piardă popularitatea și să rămână în urmă rivalilor lor în scena K-pop tare”, a menționat el.

După cum a spus Lee, mai multe celebrități coreene și-au văzut popularitatea scăzând după ce au fost afectate de scandaluri amoroase. În special, vedetele emergente – care nu aveau fandomuri solide – au fost cel mai puternic lovite de astfel de scandaluri și le-a fost mai greu să-și refacă cariera.

„Fanii K-pop tind să fie mai generoși cu trupele de top care au deja multe realizări muzicale”, a explicat Lee, adăugând că fanii de astăzi sunt de fapt mai „deschiși la minte” decât cei din anii 1990.

„În anii 1990, când grupurile K-pop din prima generație precum H.O.T., Fin K.L și S.E.S. se bucurau de perioada lor de glorie, fanii lor erau mult mai receptivi la zvonurile de întâlniri. Unii fani ai membrului H.O.T., Moon Hee-joon, chiar îi trimiteau cuttere și scrisori scrise cu sânge lui Kan Mi-youn, o  membră a grupului de fete Baby V.O.X, după ce au fost afectați de un zvon despre o poveste de dragoste.”

Dar acesta este un lucru din trecut, spune Lee: „În aceste zile, fanii nu îi mai blestemă pe oamenii care se întâlnesc cu idolii lor”, a spus el. „Ei s-au schimbat și vor arăta destul de diferit în viitor, devenind mai generoși în privința întâlnirilor și susținându-și cântăreții, indiferent de scandaluri. Poate că nici măcar nu le vor cere vedetelor K-pop să acorde prioritate carierei, înainte de toate.”

 

Sursa

 

Publicitate

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s