Bluzele sub bust – trend criticat în K-Pop?

The “Under-Boob” Trend Is Reaching K-Pop, And Netizens Have Mixed Feelings

Tendințele modei vin și pleacă în industria K-Pop, unele primind mai multe laude sau critici decât altele.

O „tendință” recentă care a apărut mai des în rândul idolilor K-Pop feminini este una care a fost întâmpinată cu ceva controverse.

„Bluza sub bust” nu este un concept nou în lumea modei, dar este unul care nu a mai fost văzut până acum în industria K-Pop. Cu toate acestea, recent, au existat câțiva idoli de sex feminin care au îmbrățișat acest trend și au atras suficient de multă atenție pentru a deveni un subiect de interes în rândul internauților.

ȘI alte vedete internaționale, ca Bella Hadid (poza de mai jos) au îmbrățișat trendul:

Jennie de la BLACKPINK a fost una dintre primele văzute încercând modelul în timp ce se afla în Hawaii la începutul lunii martie. Crop-top-ul roz pe care l-a purtat la spectacolul de prêt-à-porter Jacquemus de primăvară 2022 a fost suficient de scurt pentru a oferi mai multe de văzut, dacă priveai din unghiul potrivit:

Solista BIBI a îmbrăcat și ea ceva în genul în timpul unei apariții recente la Entertainment Tonight. Ținuta ei a fost puțin mai revelatoare, dar a purtat-o cu încredere și stil!

În cele din urmă, avem și un idol începător care a purtat recent aceast tip de bluză „controversată”. În „2022 ‘FEARLESS’ Show al grupului LE SSERAFIM, membra Chaewon a apărut pe scenă într-un crop top care îi dezvelea prea mult dedesubtul pieptului, fapt care a adus multe critici agenției HYBE.

HYBE Faces Controversy Following LE SSERAFIM Chaewon's 'Underboob' Fashion | KpopStarz

Ca în orice lucru care implică expunerea corpului feminin, desigur, reacțiile la tendință au fost mixte. Au fost multe comentarii postate online de utilizatori anonimi la diverse articole care criticau stilul „sub sân”. De exemplu, acestea au fost niște comentarii la un articol Pann scris de un critic: „Urăsc ca naiba bluzele sub sân. Feministele alergă peste tot, purtându-se ca şi cum am asupri drepturile femeilor dacă cenzurăm tendinţa sub-sâni.”,  „Moda masculină a rămas  în mare aceeași, dar moda feminină continuă să dezvăluie mai mult. E inconfortabil de vedere.” „Motivele pentru care drepturile femeiilor sunt desconsiderate este pentru că expun din mult în mai mult…”

Alții păreau mai îngrijorați de repercusiunile unei astfel de tendințe, cum ar fi aceste comentarii la cafeneaua Daum „Women’s Era” : „Mă tem că dacă acest trend devine o tendință în țara noastra, operația la sân va deven și ea populară.”,  „Dacă ridici brațul, sau suflă vântul, riști să expui întregul sânul.”, „Aceasta este o tendință care se aface pentru a-i atrage pe bărbați.”

Pe de altă parte, alții au spus că  tendința este în regulă, cum ar fi aceste comentarii de pe comunitatea „Femco”, dominată în mare măsură de bărbați, de la FM Korea: „Vă obligă cineva să o purtați?”, „DACA VREI S-O PORȚI, POART-O.”

Comentariile la un articol postat de Naver au fost, de asemenea, în general pozitive față de această tendință și chiar i-au criticat pe cei care au vorbit împotriva acesteia: „ JENNIE își vedea de treaba ei să fie fierbinte și aici vin bărbați nesiguri. EA POATE PURTA Orice dorește.” , „Adică ce vă pasă vouă? ESTE CORPUL NOSTRU, UITAȚI-VĂ ÎN ALTĂ PARTE!”, „Dacă te face să se simți jenat, atunci închide ochii”, „Tendințele de modă ciudate vin și pleacă. Nu e atat de grav. În viitor, cineva va duce înapoi la modă pantalonii mc hammer.”, „Nimeni din viața lor de zi de zi nu poarta oricum o bluză sub sân. Și dacă o fac, vedeți-vă de treaba voastră și gata. Este atat de simplu.”

În altă ordine de idei, și lui Wonho îi place trendul: 

Va fi interesant de văzut dacă această tendință se menține sau dacă va fi înlocuită rapid cu altceva!

Sursa

Publicitate

10 gânduri despre „Bluzele sub bust – trend criticat în K-Pop?

  1. Kim Autor post

   mama jur ca am. inceput sa il traduc si pt ca era lung nu am vz finalul! si mai era o reclama in jos, iar cand am der scroll, l- am vz si eram „haha zici ca ma gasesc articolele de genul asta singure😂”

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s