Lee Seung Gi nu a fost plătit deloc pentru melodiile sale pe care le-a lansat din 2004!!

[SBS Star] Lee Seung Gi Says to Have Gotten Paid Nothing for Over 130 Songs from His Debut Song

Dispatch a dezvăluit că Lee Seung Gi nu a fost niciodată plătit pentru muzica sa în ultimii 18 ani, deși a lansat numeroase hituri.

Pe 21 noiembrie, portalul de știri Dispatch a distribuit un raport șocant despre Lee Seung Gi. Raportul spunea că agenția lui Lee Seung Gi, Hook Entertainment, nu l-a plătit pentru cele 27 de albume/137 de melodii pe care le-a lăsat în ultimii 18 ani de când a debutat.

În iunie 2004, Lee Seung Gi a dominat diverse topuri muzicale din Coreea cu piesa sa de debut „Because You Are My Girl”. „Because You Are My Girl” a avut un succes atât de mare încât l-a ajutat pe Lee Seung Gi să ajungă la celebritate imediat.

În ultimul timp, starul s-a concentrat mai mult pe construirea carierei sale în actorie, dar multe dintre melodiile sale, inclusiv „Erase”, „Will You Marry Me?”, „Turning Back” și multe altele s-au clasat pe locul nr. 1.

 

Potrivit tranzacțiilor lui Hook Entertainment pe care le-a găsit Dispatch, agenția a primit până acum circa 9,6 miliarde de woni (aproximativ 7,1 milioane de dolari) de la distribuitorul muzical pentru piesele lui Lee Seung Gi.

Aceasta exclude suma de bani primită de agenție de la compania lor de distribuție din iunie 2004 și august 2009; Dispatch a descoperit că tranzacțiile de la acest moment au fost șterse!

Dacă ar fi respectat termenii contractului lor, agenția ar fi trebuit să îi dea cel puțin 5,8 miliarde de woni (aproximativ 4,3 milioane de dolari) lui Lee Seung Gi. Dar realitatea a fost că Lee Seung Gi nu a fost plătit niciun ban pentru toate acele melodii pe care le-a lansat până în acest moment.

Lee Seung Gi și-a dat seama că ceva nu era în regulă la începutul anului trecut când a primit un mesaj text care i-a fost trimis din greșeală, de cineva de la agenția lui. În mesaj, se spunea că Hook Entertainment urma să primească 33 de milioane de woni (aproximativ 24 000 de dolari) pentru vânzările albumului său „The Project” și profitul din streamingul albumului.

După ce a primit acest mesaj, Lee Seung Gi i-a spus entuziasmat unei persoane apropiate din industria muzicală: „Hyung, se pare că fac bani cu melodiile mele. Se pare că Hook Entertainment va primi 33 de milioane de woni pentru cel mai recent album al meu”.

Seniorul a răspuns surprins: „Despre ce vorbești? Ai făcut tone de bani până acum. Nu ai fost niciodată plătit pentru melodiile tale?”

Lee Seung Gi a răspuns: „Ah, da. Mi s-a spus întotdeauna că am făcut minus cu melodiile mele că sunt un  cântăreț „minus”.

Seniorul i-a spus lui Lee Seung Gi să-și revizuiască contractul, iar ulterior el și-a verificat temeinic contractul.

 

Când Lee Seung Gi și-a dat seama că nu a fost plătit pentru ceea ce ar fi trebuit să fie plătit, a cerut continuu directorilor agenției sale explicații, precum și banii. Totuși, ceea ce a primit de la ei nu a fost ceea ce se aștepta; i-au „amintit” că el este un cântăreț „pe minus” și chiar l-au certat pentru asta.

Managerul lui Lee Seung Gi i s-a alăturat și el în această chestiune, iar unul dintre directori i-a spus: „Nu pierde prea mult cu banii companiei. Pune-l peLee Seung Gi să-și plătească masa cel puțin o dată pe zi în timpul filmărilor. Lee Seung Gi a înnebunit. Știi unde să rămâi, bine? Acesta este ultimul meu avertisment.”

Așadar, Lee Seung Gi a ajuns recent să depună o cerere împotriva Hook Entertainment, cerând o evidență transparentă a câștigurilor și plăților sale.

Apoi, pe 17 noiembrie, Lee Seung Gi i-a spus direct unuia dintre regizori ce simte despre întreaga situație, când i-a trimis un mesaj să filmeze bine pe vremea rece. În mesajul său, Lee Seung Gi a spus: „Managerul meu mi-a spus că ești supărat pe mine că am cerut o înregistrare transparentă a câștigurilor și plăților mele și că o să faci să fiu ucis orice s-ar întâmpla. Am cerut veniturile pentru anul trecut, dar nu ai răspuns. Am depus un act legal, pentru că voiam să-mi revendic dreptul. Dar cum ai putut să mă ameninţi aşa?”

El a continuat: „Sunt un bărbat matur de 37 de ani, dar sunt tratat ca un licean neimportant de 18 ani, care este lovit pentru tot ce face. Mă face cu adevărat să mă simt frustrat. M-ai desconsiderat pe mine, pe familia mea, pe managerul și pe prietenii mei intenționat. Nu te voi mai lăsa să-mi tratezi oamenii așa. Am de gând să fac un pas acum.”

El a adăugat: „Dacă amenințările tale mă vor ține departe de la a fi în industrie, o voi lua drept destinul meu. Nu vreau să înrăutățesc lucrurile cu tine. Te rog să mă contactezi  prin intermediul avocatului meu de acum înainte”.

Contractul lui Lee Seung Gi

În 2004, când Lee Seung Gi și-a semnat contractul pentru prima dată, profitul a fost împărțit 4:6 — Lee Seung Gi trebuia să primească 40% din profituri, iar Hook Entertainment ar fi primit 60%. În 2009, împărțirea a fost ajustată la 60% pentru Lee Seung Gi, 40% pentru Hook Entertainment și ajustată din nou în 2017, astfel încât 70% să meargă către Lee Seung Gi și 30% către Hook Entertainment.

Cu toate acestea, modul în care Hook Entertainment gestionează costurile și taxele de producție este ceea ce a făcut ca Lee Seung Gi să nu primească nicio plată. L-au făcut pe Lee Seung Gi responsabil pentru onorariile sale de agent și alte cheltuieli pe care agenția ar trebui să le gestioneze. În mod normal, artiștii de calibrul lui Lee Seung Gi primesc 80/20, iar costurile sunt, de asemenea, împărțite 80/20. Hook a decis să ofere o împărțire de 70/30.

Lee Seung Gi – Exemplul modern de „muncă de tip sclavie”

Conform termenilor contractului lui Lee Seung Gi cu Hook Entertainment, 60% din vânzările din 2009-2016 și 70% din vânzările din 2017 până în 2022 ar trebui să fie către Lee Seung Gi. Acestea totalizează 5,80 miliarde woni  (aproximativ 4,33 milioane USD). Dispatch a reușit să obțină costurile de producție asociate celui de-al șaselea album complet al lui Lee Seung Gi, … și acestea sunt următoarele:

Costul aranjamentului cântecului: 8,90 milioane woni (aproximativ 6 640 USD)

Costuri de producție: 32,0 milioane woni (aproximativ 23 900 USD)

Taxe de sesiune: 14,6 milioane KRW woni (aproximativ 10 900 USD)

Studio de înregistrare: 12,1 milioane woni (aproximativ 9 000 USD)

Taxe de mixaj: 9,89 milioane woni (aproximativ 7 380 USD)

Taxe de master: 1,76 milioane woni (aproximativ 1 310 USD)

VJ: 3,00 milioane woni (aproximativ 2 240 USD)

Filmare pentru coperta de album: 22,4 milioane woni (aproximativ 16 700 USD)

Producția albumului: 39,7 milioane woni (aproximativ 29 600 USD)

Promovarea albumului: 3,00 milioane woni (aproximativ 2  240 USD)

Certificare KOMCA: 23,4 milioane woni (aproximativ 17 500 USD)

Total: 171 milioane woni (aproximativ 127 000 USD)

Hook Entertainment a cheltuit 171 milioane woni (aproximativ 127 000 USD) pe cel de-al șaselea album al lui Lee Seung Gi. Dar cât s-a câștigat? Suma care a fost depusă din vânzările digitale în contul său de la Hook Entertainment a fost de 210 milioane woni (aproximativ 157 000 USD). Alte 131 milioane woni (aproximativ 97 800 USD) au fost înregistrate din vânzările de albume și alte 13,0 milioane woni (aproximativ 9 700 USD) obținute din vânzările directe de distribuție. În plus, suma primită de la Kakao pentru album a fost de 700 milioane woni (aproximativ 522 000 USD).

În rezumat, pentru cel de-al șaselea album al lui Lee Seung Gi s-au înregistrat venituri de 1,05 miliarde woni (aproximativ 787 000 USD). Scăzând costurile de producție, 884 milioane woni (aproximativ 660.000 USD) ar rămâne ca profit. Este clar că Lee Seung Gi ar fi trebuit să primească o sumă mare de bani pentru al șaselea album al său. Dar toți banii au intrat în buzunarele Hook Entertainment.

Lee Seung Gi, ești un cântăreț pe minus – vedeta a fost mințită și abuzată mental de agenție

Lee Seung Gi a cerut sau nu detalii cu privire la situația lui financiară? Da, el a făcut-o. Un individ care s-a identificat ca fiind un prieten apropiat al lui Lee Seung Gi a declarat pentru Dispatch că el i-a întrebat pe mai mulți șefi de la Hook Entertainment și a încercat, de asemenea, să afle care sunt drepturile sale, dar răspunsurile oferite l-au făcut să se îndoiască și mai mult de el însuși.

1) iunie 2021: Seung Gi! Nu vreau să spun asta unui cântăreț de la agenția noastră… Ești un cântăreț pe minus, cum ar trebui să calculăm lucrurile?

2) August 2022: Știi cât costă promovarea unui album? A trebuit să-i fac un cadou directorului media A și am cumpărat un alt cadou pentru directorul media B…

3) Noiembrie 2022: Ești atât de enervant! L-am rugat pe Park, membru al echipei de contabilitate, să pregătească datele de decontare, dar nenorocitul nu a făcut-o pentru că nu a vrut să lucreze.

Discuția din iunie 2021 a fost când Lee Seung Gi și mama lui au fost la cină cu șeful respectiv . Discuția din august 2022 a fost când un director a trebuit să-i dea răspunsul din cauza unei întrebării bruște ridicate de artist. Comentariile din noiembrie 2022 au fost făcute într-o întâlnire în urma solicitării lui Lee Seung Gi de a-i se dovedi extrasele de cont.

Sursa1

Sursa 2

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s